De NFT space is helemaal hot and happening. De mensen die direct in de NFT space stapte deden dit vooral voor het stukje ‘digitale kunst’. Toen zat 80% van de mensen er in voor de kunst en 20% was community.

Nu is dat helemaal omgedraaid; 80% is community en utility en 20% voor de kunst. En daarvan zit 99% van de mensen in de NFT space om gewoon geld te verdienen. Waar gaat de NFT space heen? Is het ook interessant om in NFT tokens te investeren?

Toen we met NFT’s begonnen was het wereldje nog klein en had je helemaal geen utility bij NFT sets. Nu heeft bijna elke nieuwe NFT set zijn eigen NFT token. Crypto en NFT’s lopen eigenlijk hand in hand. NFT’s maken gebruik van het crypto netwerk en om een NFT te kopen heb je crypto tokens nodig.

In dit artikel willen wij je kennis laten maken met de beste NFT tokens van dit moment. Het kopen van een NFT is leuk, maar je kunt er dus ook geld aan te verdienen om direct in de NFT token zelf te investeren.

Wat zijn NFT Tokens?

Een NFT is een Non-Fungible Token. Dat is wel duidelijk toch? Nee? Ok, we doen het even kort aan de hand van een voorbeeld. Een Bitcoin is niet uniek (fungible), je verkoopt een Bitcoin en je koopt er later weer een terug. Je hebt precies hetzelfde toch? Weer 1 Bitcoin, juist. NFT is meer een soort van kaart/plaatje waarvan er maar 1 is in 1 set/project. Je verkoopt 1 NFT van een bepaalde set en je koopt er later weer 1 terug dan heb je hoogstwaarschijnlijk een andere (of je koopt exact dezelfde weer terug).

Mocht het nog niet duidelijk zijn, Google is your best friend.

Wat is dan een NFT token? Eigenlijk is een NFT token gewoon een cryptomunt maar die dan gerelateerd is aan de NFT’s. Oftewel het kan zich bezig houden met het ontwikkelen van NFT’s maar het kan ook NFT’s aanbieden. NFT token, NFT coin of NFT munt; het is allemaal hetzelfde.

#4 Manieren Om Geld Te Verdienen met NFT’s

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met NFT’s. Het is aan jou om te kijken waar jij je het beste bij voelt en wat je ook het meest ligt. De een zal het fijner vinden om er elke dag mee bezig te zijn en de ander gaat liever voor de lange termijn investering.

Laten we even kijken op welke verschillende manieren je rijk kunt worden met NFT’s. Dit kan onder andere door:

 • Flippen van NFT’s
 • Holden van potentiele blue chip NFT’s
 • Staken van NFT’s en hierdoor een passief inkomen opbouwen
 • Investeren in NFT gerelateerde NFT tokens

Dat laatste is dus precies wat wij gaan bespreken. Wat zijn de beste NFT tokens om op dit moment in te investeren om mee te liften op de NFT hype. Ergens kan dit je ook wat meer zekerheid geven dan proberen in die ene NFT project te investeren in de hoop dat die naar de maan gaat.

Mocht je het kopen en verkopen van NFT’s veel leuker lijken (en wellicht meer potentie in zien) dan zouden wij wel echt adviseren om je eerste laten informeren. Kennis is macht in de NFT space. Research is absoluut nodig. Check dan eens de gratis workshop van Mitchel van Duuren.

Je bent nog niet te laat! Je bent zelfs nog een van de early adaptors als je nu de NFT wereld in stapt. Mitchel geeft nu een GRATIS training waar hij een live demonstratie geeft hoe het allemaal werkt in de NFT Space.

De training is gratis en 100% veilig

Beste NFT Tokens van dit moment

Hierboven heb je kunnen lezen op welke manieren je geld kunt verdienen met NFT’s. In dit artikel gaan wij in op het laatste punt; geld verdienen door middel van het investeren n NFT tokens.

Hieronder vind je de de beste NFT token van het moment. Deze top 10 NFT tokens is gebaseerd op de populariteit & marktwaarde van coinmarketcap.com:

 1. Decentraland (MANA)
 2. The Sandbox (SAND)
 3. Axie Infinity (AXS)
 4. THETA (THETA)
 5. Tezos (XTZ)
 6. Flow (FLOW)
 7. Gala (GALA)
 8. Enjin Coin (ENJ)
 9. Chiliz (CHZ)
 10. Oasis Network (ROSE)

Hieronder gaan we de top 5 wat verder toelichten. Het is dus vooral de beste NFT tokens op basis van de gegevens van coinmarketcap.com. Het is verder geen financieel advies dat wij geven. Puur bedoeld als informatie voor jou zodat jij dit mee kunt nemen in je eigen research.

#1 Decentraland (MANA)

Een veel belovend NFT token project is dus Decentraland (MANA). Decentraland is een decentrale virtuele 3d-wereld die is op gebouwd op het Ethereum blockchain. Het is een virtuele wereld war gebruiken zelf hun eigen invulling kunnen geven.

Het creëren van je eigen virtuele wereld die decentraal georganiseerd is. Hoe gaaf klinkt dat! Je kunt zelf een stuk land kopen / ontwikkelen. Dit kan op allemaal verschillende manieren. Je kunt je vrij bewegen in de wereld. Een zogenoemde LAND token stelt je in staat om een stuk land te kopen. De LAND token is de NFT, het is een uniek stukje land.

Om een LAND token te kopen heb je weer MANA tokens nodig. MANA kan je kopen op verschillende crypto exchanges zoals bijvoorbeeld Bitvavo. Hoe populairder het is om een LAND token te kopen (oftewel land), hoe hoger de prijs van MANA zal worden.

#2 The Sandbox (SAND)

The Sandbox (SAND) is een gecentraliseerde virtuele wereld. Deze virtuele wereld is gemaakt door en voor de gebruikers zelf. Ook de The Sandbox is gebouwd op de Ethereum blockchain die spelers in staat stelt om zelf land te bezitten, te bouwen en geld te verdienen. De SAND token heeft ook een functie binnen het platform, zo kan je dingen kopen en verkopen in de virtuele wereld.

Spelers kunnen zelfs assets maken (= NFT’s) en ze uploaden naar een marketplace om in-game toepassingen te realiseren. The Sandbox heeft heel goed gekeken naar Minecraft en speelt daar op in met deze game-ervaring. Ook in The Sandbox kan je aan de hand van NFT’s het landschap bepalen en zo heeft iedere spelers een gebruikersrecht (decentrale organisatie).

Eigenlijk verschillen The Sandbox en Decentraland niet heel veel van elkaar. In grote lijnen bieden ze hetzelfde aan. Decentraland is wel alleen via een webbrowser te benanderen en voor The Sandbox heb je een apart applicatie nodig. Decentraland bestond ook eerder dan The Sandbox.

#3 Axie Infinity (AXS)

Axie Infinity hoort zeker thuis in top 5 van NFT tokens. Als je al een beetje bekend bent in de NFT space dan zal je vast al een keer gehoord hebben van Axie Infinity. Axie Infinity is het grootste (blockchain) game van het moment. Bijna 2 miljoen gebruikers spelen dit per dag.

Axie Infinity is een combinatie van gamen en geld verdienen. Voor veel mensen een regelrechte droom. Je kunt tegen andere monsters strijden of je kunt ze juist gaan fokken/breeden en dan verkopen voor geld.

Je kunt relatief eenvoudig in het spel stappen en vanaf de eerste dag al geld gaan verdienen. Maar dit artikel gaat natuurlijk over de NFT token AXS. Op dit moment heeft de AXS token nog weinig toegevoegde waarde in het spel zelf. Je kunt op een gegeven moment de AXS token wel staken en hier een passief inkomen mee verdienen.

Daarnaast is de verwachting dat AXS holders kunnen gaan mee beslissen over het platform. Oftewel dat ze mee mogen stemmen over nieuwe features en ontwikkelingen.

#4 THETA (THETA)

Theta Network staat momenteel op de 4e plek. Theta is gebouwd op het blockchain netwerk voor videostreaming. Aangezien er steeds meer vraag komt naar video’s en streamingdiensten komt de schaalbaarheid van grote diensten zoals Netflix, Amazon Prime en YouTube in het nauw.

Het Theta netwerk kan deze schaalbaarheid probleem oplossen door het plaatsen van een peer-to-peer netwerk. Oftewel een directe verbinding zonder tussenkomst van een server.

Gebruikers die van het Theta netwerk gebruiken krijgen betaald als zij video’s delen met andere gebruikers. Het Theta netwerk biedt 2 tokens aan; THETA en TFUEL. Met het houden van het Theta token krijg je ook een stukje zeggenschap in het netwerk. Je kunt net zoals met de AXS token dan stemmen voor nieuwe features en functionaliteiten.

#5 Tezos (XTZ)

Waar Bitcoin en Ethereum hun besluitvorming hadden gecentraliseerd met betrekking tot de ontwikkeling en design heeft Tezos er juist voor gekozen om dit in de handen van de gebruikers zelf te leggen. De spelregels worden dus bepaald door de gebruikers van het Tezos netwerk.

NFT’s zijn niet meer weg te denken in de game industrie. Na de aankondiging dat een groot gamebedrijf zich gaat bezig houden met NFT’s en deze in-game items te verhandelen zullen zijn op Quartz (een NFT platform dat draait op het Tezos netwerk) schoot Tezos met 35% omhoog. Dit grote gamebedrijf is namelijk Ubisoft en is ondere bekend van Assassain’s Creed en de Tom Clancy games.

Holders van de Tezos token krijgen ook bij deze token zeggenschap over het platform. Je kunt ook hier stemmen op wijzigen van de regels aan het platform. Door alle gebruikers samen te laten stemmen probeert Tezos een fork te vermijden. Het Tezos blockchain past zich dus aan op basis van het aantal stemmen van de gebruikers.

Profiteer nu nog van deze instap-actie voordat het te laat is. Het betreft een tijdelijke actie en kan elk moment stoppen. Maak via onderstaande knop een GRATIS account aan en claim die welkomstbonus.

account aanmaken is gratis en 100% veilig

NFT Tokens kopen

Het is natuurlijk helemaal aan jou of je überhaupt wilt investeren in de NFT space. Of dat nu echt in NFT’s zelf is of dat het nu in NFT tokens is (of allebei).  Een stelregen is wel dat je dit echt met geld moet doen wat je kunt missen. Het blijft natuurlijk altijd een risico; je kunt winnen maar ook verliezen. Zo simpel is het.

Wij willen geen financieel advies geven en raden je echt aan om eerst zelf onderzoek te doen voordat je überhaupt pas een investering doet. Wel kunnen wij een paar tips geven:

 • Investeer geld dat je kunt missen (belangrijk)
 • Ga niet all-in op 1 ding
 • Spreiding is belangrijk en hierdoor verspreid je je risico
 • Eerst laten informeren, dan pas investeren

Wij willen ook echt benadrukken dat er veel informatie online te vinden is. Let er wel op dat je niet alles gelooft wat je online kunt vinden. Mensen zijn soms bij gebaat dat jij een bepaalde NFT set of token koopt. Mocht je echt goede informatie willen hebben dan kan een NFT cursus uitkomst bieden.

Als je wilt handelen in NFT’s dan zouden wij willen adviseren om eens de gratis workshop van Mitchel van Duuren te volgen. Je krijgt dan een beetje een feeling hoe de NFT space werkt.

Als je liever in NFT tokens wilt handelen dan kan de Crypto Masterclass wat voor jou zijn. Ook zij bieden een gratis training aan zodat jij kennis kunt maken met de crypto space.

NFT Tokens – Conclusie

Op deze pagina heb je de top 10 NFT tokens kunnen vinden gesorteerd op de marketcap van coinmarketcap.com. We hebben daarnaast de top 5 NFT tokens kort toegelicht en een overzicht gegeven van het verloop van de prijs.

Wij zelf denken dat je het beste een portefeuille kunt opbouwen met NFT’s en tokens gecombineerd. Dit om zoveel mogelijk risico te spreiden. De NFT markt is nog volatieler dan de crypto markt dus wees je hiervan bewust.

Verder is het echt aan jou waar jij in gaat stappen (en of je überhaupt gaat investeren). Niemand heeft een glazenbol en kan je garanties geven. Doe je eigen onderzoek; op deze manier leer je echt goede en slechte NFT/Crypto projecten te herkennen en zo het risico te minimaliseren.

Een NFT cursus kan je helpen om je te leren hoe je het beste research doet. Het stelt je in staat hoe je zelf kunt gaan vissen. Eerst informeren dan pas investeren.

NFT’s / Web3 = De toekomst van het internet. NFT’s / Crypto zal voor sommige overkomen als een hype maar zijn we dat stadium al niet voorbij? Wij denken dat dit nooit meer zal verdwijnen en alleen maar groter en groter zal worden…

Benieuwd hoe jij hier over 5 jaar zal denken? A) “Zo blij dat ik toen iets ben gaan doen met NFT’s” B) “Was ik er toen maar ingestapt”.

Ben jij A of B?