Als je op deze pagina bent gekomen dan ben je geïnteresseerd in het Hypnose Instituut Nederland van Edwin Selij.

Het inspelen op het onderbewustzijn is een techniek die veel wordt gebruikt in de online marketing wereld. Hoe kan je hierop inspelen? Wat gaan wij verder nog bespreken in dit artikel? We gaan bij het begin beginnen en eerst vertellen wat nu hypnose precies is en wat het ook niet is. Er moeten wat mythes uit de wereld worden genomen.

NIEUW! Altijd al willen kennismaken met Hypnose? Volg dan het GRATIS Online Masterclass van Edwin Selij. Deze GRATIS Masterclass is Online vanuit huis gewoon te volgen. Je kunt je registreren via deze link.

Hierna gaan we verder kijken naar de Hypnose Instituut Nederland, wie Edwin Selij is en wat onze review en ervaringen zijn met dit wel bekende hypnose opleiding. Is het zo goed als ze zeggen? Wij gaan je helpen om op deze vragen antwoorden te geven.

Wil jij leren hoe je mensen kunt hypnotiseren in 6 stappen? Edwin Selij geeft een GRATIS Hypnose Masterclass. Deze Masterclass is Online te volgen en helemaal Gratis.

Vol = Vol

Wat is Hypnose?

Voordat we verder ingaan op de Hypnose Instituut Nederland is het wellicht even goed om stil te staan wat Hypnose eigenlijk is en wat het vooral niet is.

Als je onder hypnose bent, dan ben je in een soort van trance (veranderd bewustzijn). Het leuke is dat bijna iedereen in het dagelijks wat hypnotische ervaringen beleefd. Neem nu dat stuk dat je dagelijks rijdt naar je werk, herinner jij echt altijd elke stuk wat je precies gereden hebt? Of heb je toch stukjes overgeslagen in je gedachte? Dit is een soort van spontane hypnose.

Je kunt hypnose zien als een zeer geconcentreerde aandacht en opgaat in zijn innerlijke wereld. Je hoorde de persoon niet binnenkomen? Het is ineens pauze? Allemaal voorbeelden van alledaagse trances.

Zelfs uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat hypnose een krachtig middel is bij hulpverlening en therapieën. Een hypnose kan je een hoop kosten beparen; het is vaak heel doelgericht en is heel goedkoop. Hypnose werkt bijvoorbeeld ook bijzonder goed bij het stoppen van roken.

Bij hypnose geef je niet de totale controle weg. Je houdt zelf de regie over wat je doet en ook onder hypnose houdt je deze regie. Het rondlopen als een kip is vooral toneelhypnose en is niet de werkelijkheid.

wat is hypnose

Wie is Edwin Selij (de man achter Hypnose Instituut Nederland)

De oprichter van Hypnose Instituut Nederland is Edwin Selij. Wellicht wel de meeste bekendste hypnose expert van Nederland en heeft al vele mensen geholpen middels de Hypnose Instituut Nederland. Deze opleiding wint aan populariteit omdat het ook echt een effectieve methode is gebleken.

Als je last hebt van angst, pijn of een verslaving dan is hypnose een van de beste methodes die er bestaat. Dit is zelfs gebleken uit grote Amerikaanse onderzoeken. Voordeel van hypnose is dat het vaak geen bijwerkingen heeft waar medicijnen nog wel eens bijwerkingen kunnen veroorzaken.

Hypnose is niet een soort van abracadabra of talent wat je moet bezitten. Hypnose kan je gewoon zelf leren. Een opleiding die de Hypnose Instituut Nederland dus geeft en zeer goed beoordeeld wordt. In onze review zullen we verder ingaan op deze opleiding en specifieke cursussen.

Edwin Selij is de absolute hypnose koning van Nederland

Wat meer te weten komen over Edwin Selij en het verhaal achter de oprichting van het Hypnose Instituut Nederland? Bekijk dan even de video hieronder.

Het verhaal achter Hypnose Instituut Nederland 

Hypnose Instituut Nederland: aanbod opleidingen

Er is binnen Nederland geen grotere aanbieder van hypnose opleidingen en therapieën. Bij Edwin Selij kan je eigenlijk voor alles terecht als het maar betrekking heeft op hypnose. Zoals hierboven al gezegd wordt Edwin gezien als de hypnose koning van Nederland.

Edwin heeft verschillende opleidingen in elkaar gezet. Van hele uitgebreide hypnose opleidingen waarbij je zelf als hypnose therapeut aan de slag kunt gaan tot zelf hypnose kunnen doen binnen 1 dag. Laten we even inzoomen in de hoofd hypnose opleidingen.

Hypno principles

Eigenlijk is de hypno principles het startpunt van je hypnose carrière. Hoe kan je de onderbewustzijn aanspreken van jezelf maar ook van andere? Wist je dat je op een normale dag maar 10% bewust doet. Dat betekent dus dat je 90% onderbewust zijn doet. Sommige experts beweren dat je zelfs minder dan 1% maar bewust doet.

Hoe je beweegt, loopt, rent, praat en gewoon ademen zijn zomaar wat voorbeelden van dingen die je onbewust doet.

Deze opleiding gaat je helpen het onbewust zijn aan te spreken en daar dingen te veranderen of zelf te wissen. Wat nu als je bij iemand die rookt in het onbewust deze behoefte kan uitwissen. Zo makkelijk als het klinkt, zo werkt het in praktijk dus ook.

Een nieuw systeem dat Edwin gebruik is het Hypnotic Reality Reconstruction System (HRR). Dit systeem zorgt ervoor dat jij de sleutel krijgt tot het onderbewustzijn. Jij kunt dingen waarvan je last hebt, met het HRR systeem gewoon weggooien.

De opleiding die Edwin hier heeft opgezet is indrukwekkend. Het doet bijna Amerikaans goed aanvoelen (dat is in deze een compliment) en is zeer praktisch ingericht. De lessen worden hoofdzakelijk online gegeven en duurt zo’n 14 dagen. Voordeel hiervan is dat je direct kunt beginnen.

Wel wordt je ook in een groep gezet zodat je niet alleen leert. Dat leert toch altijd net wat lekkerder en leuker dan helemaal alleen. Ook ervaringen en informatie uitwisselen is leuk en handig om te doen.

Tijdelijk krijg je extra bonussen bij deze opleiding:

 • Online Hypnotherapie opleiding (waarde 1.000 euro)
 • Online NLP Practitioner opleiding (waarde 1.000 euro)
 • Conversationele online hypnose opleiding (waarde 1.500 euro)

Hypno playground

Hypnose is een serieuze business. Als je ermee aan de slag gaat dan moet je dat wel serieus willen doen. Maar dat wil niet zeggen dat je alles eromheen wat meer kunt doen met grappen en plezier. Dat is precies waar de Hypno playground voor staat.

Misschien heb je wel al een webinar/seminar gevolgd en dat zou zomaar georganiseerd kunnen zijn door de Hypnose Instituut Nederland. Vaak gaan deze seminars met een hoop humor gepaard. Mensen willen het totaal plaatje, een belevenis.

In deze opleiding ga je dus wat meer leren op het gebied van het geven van demonstraties / seminars. Een seminar heeft een bepaalde structuur en het is goed als je deze ook volgt. Het geeft je een houvast en goede opbouw.

Hypnose werkt vaak nog beter als mensen ontspannen zijn. Zich wat vrijer voelen en zich er totaal aan over willen geven. Door de seminar een speels karakter te geven kan je dit al best goed bereiken. Deze opleiding bestaat uit 13 dagen.

Hypno pathfinder

Deze opleiding is voor de mensen die echt next level willen gaan. Dan moet je denken dat je wilt doorgroeien naar een echte hypnotherapeut. Als je heilig gelooft in hypnose en de werking ervan. Als je mensen echt verder wilt helpen.

Deze opleiding is wel vooral voor mensen die al een eigen praktijk hebben of een zelf een praktijk willen starten. Je krijgt namelijk bij het afronden van deze opleiding een licentie en een plekje op de website van Hypnose Instituut Nederland.

In totaal bestaat deze opleiding uit 8 blokken.

Zelfhypnose leren

Vaak denken we bij hypnose aan het hypnotiseren van andere mensen. Maar wist je dat je ook jezelf kunt hypnotiseren? Wist je dat je ook zelf naar je eigen onderbewustzijn kunt gaan en daar blokkades kunt weghalen?

Door jezelf de juiste technieken aan te leren kan jij ervoor zorgen dat je doelen makkelijker gaat halen, je uitdagingen kunt oplossen en zelfs kunt stoppen met verslavingen (denk bijv aan roken). Het is niet een wondermiddel maar zelfhypnose.

Door 23 video’s krijg je stap voor stap uitgelegd hoe jij jezelf in hypnose kan brengen. Dit kan door allerlei verschillende technieken.

Het activeren van je onderbewustzijn is een machtig wapen. Het stelt je in staat tot dingen waarvan je niet wist dat het in je zat.

Hypnose Instituut Nederland Review

Voor ons was hypnose altijd wel iets magisch. Alleen mensen met speciale talenten kunnen dit. Maar na het volgen van deze opleiding is het wel duidelijk iets wat je gewoon kunt leren. Super interessante materie! Het onderbewuste brein is een krachtig wezen en als je dat ook maar enigszins positief kunt beïnvloeden kan dit al je leven veranderen.

Wij zelf kennen vrienden die alles geprobeerd hebben om te stoppen met roken. Zij deden twee hypnose sessies en serieus… ze roken nu nog steeds niet. In het onderbewuste brein is het stukje gewist dat vraagt naar een sigaret. Zo machtig kan het zijn!

Wij denken dat dit pas het puntje van de ijsberg is. Het is moeilijk om onder woorden te brengen en je moet het eigenlijk zelf eerst ervaren om te snappen wat we bedoelen. Maar dat je bij iemand een stukje kunt veranderen door onder hypnose te gaan blijft iets wonderbaarlijks.

De opleiding zit goed in elkaar en je leert elke les wel wat. Dit zal je voor de rest van je leven bij je dragen en profijt van hebben.

Hypnose Mastery in 2022: Volg de GRATIS webinar

Twijfel je nog? Volg de gratis online webinar en ontvang direct al gouden tips die je direct kunt gebruiken. Edwin Selij laat je zien hoe je mensen kunt hypnotiseren in 6 stappen en hoe jij dit zelf kunt gebruiken. Speciaal voor websiteacademie.nl bezoekers is de webinar helemaal gratis.

Hypnose Instituut Nederland Reviews en Ervaringen van anderen

Soms is het ook goed om andere aan het woord te laten. Je kunt veel reviews van Hypnose Instituut Nederland vinden op de website van springtest. Het gemiddelde cijfer op deze website is een 9,2 op basis van 197 ervaringen.

Hypnose Instituut Nederland review
Hypnose Instituut Nederland ervaring

Hypnose Instituut Nederland Review: Eindoordeel

Review Hypnose Instituut Nederland
Samengevat Hypnose Instituut Nederland is erop gericht om mensen te helpen om zichzelf en andere mensen te hypnotiseren om obstakels weg te nemen. Het onderbewustzijn te betreden en daar dingen te wijzigen of zelfs te wissen.
Review gegeven door Jeremy van Websiteacademie.nl
Voordelen
 • Je bent in zoveel meer in staat dan je denkt
 • Ongekende community
 • Cursussen waar je écht van leert
 • Je kunt niet alleen jezelf helpen maar ook andere
 • Persoonlijke ontwikkeling
Nadelen
 • Voelt wat zweverig misschien
 • Vraagt om toewijding
 • In jezelf echt willen investeren
Beoordeling 8.5 (van de 10)
Website Ga naar Officiële Website