De nieuwste trend op ecommerce gebied is High Ticket Dropshipping in Nederland. Deze vrijwel nog onbekende manier van dropshippen wint aan populariteit.

Iedereen is inmiddels wel bekend met het dropshippen van goedkopere producten vanuit China naar de klant direct toe. Veel mensen hebben hier veel geld mee verdient maar het verliest een beetje zijn charme omdat er veel klachten komen van mensen die of niet leveren of hele slechte kwaliteit leveren.

Door deze trend zijn veel mensen nu huiverig om te starten met dropshipping. Je begint als het ware al met 1-0 achterstand. Maar in essentie is dropshipping juist een heel mooi model om te gebruiken. En zolang je het goed doet, ook een geaccepteerd model.

Je ziet nu een shift komen van dat mensen die met een buitenlandse leverancier werken naar mensen die nu met Nederlandse leveranciers werken. Helemaal interessant gaat het worden als je met Nederlandse leveranciers op het hogere segment gaat zitten; oftewel High Ticket Dropshipping.

Wil je direct meer weten over High Ticket Dropshipping dan kan je inschrijven voor de gratis webinar hieronder. Of je kunt het artikel verder lezen waar wij je meer uitleggen over dit verdienmodel.

Wat is High Ticket Dropshipping?

Laten we eerst even kijken wat High Ticket Dropshipping nu precies is. In de intro hebben we het al kort aangehaald maar laten we in iets meer detail kijken hoe en wat het nu precies is.

Dropshipping is het direct versturen van producten vanuit de leverancier naar jouw klant. Oftewel de klant plaatst een bestelling bij jou, jij plaatst een bestelling bij de leverancier (al dan niet automatisch) en de leverancier levert direct bij de klant onder jouw naam. Zo simpel is het eigenlijk.

En omdat dit model zo simpel is, is het dus ook erg populair. Het is heel laagdrempelig om het te starten. Met bijna geen startkapitaal kan jij al starten met dropshipping.

High ticket dropshipping versus low ticket dropshipping

Waarom zou je kiezen voor high ticket dropshopping? De meeste dropshippers verkopen goedkope AliExpress producten tegen een een prijs van rond de 20 tot 50 euro. Dit zijn honden borstels, tot aan katten sleutelhangers. Alles wat een beetje grappig is en makkelijk online verkoopt. Producten die vaak worden gekocht in een impulsieve bui.

Dit is precies hoe low ticket Dropshipping werkt. Wil je meer weten hoe jij met Low Ticket Dropshipping kunt beginnen, lees dan ons artikel Dropshipping beginnen. Je hebt bij low ticket dropshipping ook vaak te maken met lange levertijden en slechte kwaliteit. Dit alles heeft gezorgd dat er een wat slechtere naam hangt om het dropshippen.

Daarom is High Ticket Dropshipping zo interessant. Daar werk je met Nederlandse leveranciers samen, goede kwaliteit producten en relatief korte levertijden. Eigenlijk best of both worlds.

Met High Ticket Dropshipping richt je op producten van 100 euro en meer. Vaak zijn het zelfs producten van rond de 1000 euro maar hangt natuurlijk ook een beetje van je niche af. Waar je met low ticket vooral richt op impuls aankopen, richt je met high ticket veel meer op de customer journey.

Voor- en nadelen High Ticket Dropshipping

Het kiezen voor high ticket dropshipping kent vele voordelen maar ook wat nadelen (of uitdagingen zoals wij dat noemen). Het is natuurlijk ook een beetje hoe je het ziet. Er is geen enkel verdienmodel waar geen ‘nadelen’ aanzitten. Je zult er voor moeten werken en moeten doorzetten. Het is aan jou om de obstakels te overwinnen en te zorgen dat je succesvol gaat worden.

Voordelen
 • Meer geld voor minder bestellingen

 • Minder bestellingen is uiteindelijk minder klanten service

 • Geen voorraad

 • Eigen baas

 • Werken met Nederlandse leveranciers

 • Weinig concurrentie

 • Hogere marges (tot wel 40%)

 • Niet veel startkapitaal nodig

Nadelen
 • Verkopen van High Ticket producten is online vaak wat uitdagender

 • Afhankelijk van de leverancier

 • In plaats van elke dag veel sales heb je soms maar 1 sale per x aantal dagen

 • Jij bent verantwoordelijk voor het afleveren van het product

High ticket dropshipping met Nederlandse leveranciers

Ga je de samenwerking aan met Nederlandse dropship leveranciers die high ticket producten kunnen leveren, dan heb je goud in handen. Waarom? Klanten die bij jou een bestelling plaatsen van honderden of misschien wel duizenden euro´s willen zekerheid. Die zekerheid die kun je alleen bieden als je goede afspraken kunt maken met de leverancier in kwestie.

Afspraken over kwaliteit. Afspraken over garantie. En afspraken over levering en verzending van de bestelling.

Een klant die een bestelling met een grote orderwaarde plaatst bij jou wil er echt niet lang op wachten. De barrières die er kunnen zijn en die een klant verhinderen om een bestelling bij je te plaatsen moet je kunnen wegnemen. Door te kiezen voor een Nederlandse high ticket leverancier kun je voor jezelf voldoende zekerheid inbouwen om jouw klant tevreden te houden.

Soms kan je het ook zo regelen met een leverancier dat je gebruik mag maken van de showroom. Jij bent eigenlijk een extra verkoper voor hun. Een extra verkoper die alleen betaald krijgt als je ook daadwerkelijk iets verkoopt.

Jij moet niet alleen een goede relatie met de klant opbouwen, maar ook zeker met de leverancier. Help elkaar om te groeien en meer te verkopen. Jullie zullen hier beide op lange termijn profijt van hebben.

Start Jouw Eigen ”High Ticket” E-Commerce Business In 5 Simpele Stappen
(€500+ winst per bestelling, géén voorraad, 1 dag levertijd)

Een exclusieve training (gratis) door Joshua Kaats

nog maar een paar plekken beschikbaar

High ticket dropshipping producten in Nederland

Voor elke dropshipper blijft het een lastig punt; in welke niche en/of met welke producten ga ik beginnen? Hoe weet ik nu welke producten goed zijn? Zijn er wel leveranciers voor te vinden?

Starten in de juiste niche en met de juiste producten is essentieel. Want op basis hiervan ga je heel je business maken. Als je niks gaat verkopen dan ga je altijd afvragen of het aan het product ligt of aan de business eromheen.

Om je een beetje op weg te helpen hebben wij hieronder een lijstje gemaakt met winstgevende High Ticket Dropshipping producten waar jij mee kunt beginnen. Doe er je voordeel mee.

- Hier zijn 30 Winstgevende Producten-

1) Wijnkoelkasten

2) Waterontharder systemen

3) TV Lift Meubel

4) Thuis Bar

5) Eetkamer stoelen

6) Buffet kasten

7) Eetkamertafel

8) Fonteinen voor buiten

9) Banken

10) TV meubel

11) Keukenspoelbak

12) Kokend water kranen

13) Afzuigkappen

14) Espresso machines

15) Koffiebonen malers

16) Houtkachels

17) Hottubs

18) Stoomcabines

19) Trampolines

20) Sauna’s

21) Bidet Toilet

22) Pizza ovens

23) BBQ’s

24) Elektrische haarden

25) Spiegels met verlichting

26) Pool tafels

27) Basketbalring

28) Schaaktafels

29) Tafelvoetbaltafels

30) Airhockeytafels

Stappenplan voor een High Ticket Dropshipping business

Je bent natuurlijk op dit artikel gekomen omdat je gewoon zelf een High Ticket Dropship business wilt starten, laten we daar gewoon eerlijk in zijn. We gaan je een beetje op weg helpen om een paar stappen hieronder te bespreken.

Dit is niet een complete A-Z cursus want dan zijn we nogal een tijdje bezig. Maar in grote lijnen zullen dit de stappen zijn.

#1 Zoek een niche

Het zoeken van de juiste niche is in onze ogen de meest onderschatte stap. Je wilt vaak snel van start gaan en deze stap zo snel mogelijk overslaan. Jij wilt gelijk gaan bouwen een je website en leveranciers zoeken.

Maar geloof ons… als je deze stap niet goed doet, dan zal je falen. Marktonderzoek is essentieel. Je moet weten of er voldoende vraag is? Heb jij een connectie met de niche? Lijkt allemaal niet belangrijk maar vooral als het een niet loop is dit essentieel.

Vragen waar je een antwoord op moet krijgen zijn:

 • Zijn de producten in deze niche heel het jaar te verkopen?
 • Zijn mensen in deze niche merk gebonden?
 • Welke prijzen kunnen wij gaan hanteren voor onze producten?
 • Is er genoeg zoekvolume in de niche?
 • Kopen mensen deze producten ook online?
 • Zijn er veel leveranciers beschikbaar in deze niche?
 • Zijn er al veel dropshippers actief in deze niche?

#2 Zet een webshop op

Veel mensen maken de fout om na het kiezen van een niche gelijk contact op te nemen met allerlei leveranciers. Maar je moet begrijpen dat jij voor hun nog helemaal niet interessant bent. Je hebt helemaal niks. Je hebt alleen een idee. Hoe weten ze nou wat jij voor hun kan betekenen.

Als tweede stap ga je daarom al beginnen met een stuk opbouwen van je website. Dit moet je toch doen, dus waarom niet gelijk als tweede stap. Zeker als je goed onderzoek hebt gedaan dan weet je dat dit niet voor niks gaat zijn.

Wij zouden adviseren om je website zo voor 80 procent af te maken. Zoek ervoor dat die er gelikt uitziet en gooi er wat dummy producten in. Het moet er professioneel uitzien zodat je de leverancier kunt overtuigen van jouw kwaliteiten.

De overige 20% ga je pas afmaken als je met een leverancier in zee gaat. Dan kan je kijken of je zijn producten handmatig gaat inladen of automatisch. En of je een koppeling kunt maken met hun backend systeem zodat de orders direct bij hun aankomen.

#3 Zoek een leverancier

Het vinden van de juiste leverancier die je kunt vertrouwen is van groot belang. Zonder goede leverancier ben je nergens, zij leveren tenslotte je producten bij de klant. Als zij verzaken, dan krijg jij de klachten omdat de klant het bij jou heeft gekocht en niet bij de leverancier.

Maar het werkt natuurlijk ook andersom; wat heb jij de leverancier te bieden? Waarom kan een leverancier jou vertrouwen? Welke waarde ga jij toevoegen aan zijn business? Hou deze vragen in je achterhoofd bij het contacteren van leveranciers en hoe ga jij deze vragen beantwoorden.

In de stap hiervoor heb je al een website grotendeels opgezet. Hoe professioneler deze is, hoe beter het is voor het vertrouwen. Maar alleen aan een website heb je niet genoeg, je moet ook een plan hebben. Wat is jouw plan om meer sales te genereren. Waarop ga jij je onderscheiden van alle andere?

Steek voldoende tijd in de voorbereiding. Zoek naar verschillende leveranciers en noteer deze in Excel. Je kunt ze een mail sturen maar je kunt ze ook bellen. Als je gaat mailen, zorg dat je dan vooral een bel afspraak maakt. Bellen is vele malen beter omdat je direct eventuele vragen kunt beantwoorden. Wees zelf ook kritisch… wil jij in zee met deze leverancier?

#4 Maak de website af

In stap #2 heb je grotendeels al je website gemaakt. De ene zal al hem al bijna af hebben en de ander zal hem nog grotendeels moeten afmaken. Als het goed is heb je nu een leverancier gevonden en kan je je website helemaal klaar maken.

Alle producten dienen ingeladen te worden, eventuele koppelingen met de backend systeem van de leverancier dient er gemaakt te worden en afspraken die je met de leverancier hebt gemaakt dienen verwerkt te worden op de website.

Belangrijk in deze stap is het optimaliseren van:

 • Productpagina’s
 • Automatische processen (hoe minder je hoeft te doen bij een order, hoe beter)
 • Conversie optimalisatie
 • Funnels
 • Klantenservice pagina’s
 • SEO

Zorg dat je website echt helemaal af is voordat je start. Als deze maar voor 95% af is en de klant merkt dat, dan ga je geen sales maken.

#5 Verkeer genereren

Alles is nu helemaal klaar om orders binnen te krijgen. Nu gaat hopelijk het feestje pas echt beginnen. Maar makkelijk gaat het niet zijn. High Ticket orders hebben tijd nodig. Verwacht niet binnen enkele uren of dagen sales.

Met High Ticket producten dien je een goede band op te bouwen met je klant. Een klant moet meer dan een paar honderd euro betalen voor jouw product. Je webshop moet wel te vertrouwen zijn. Jij moet constant bouwen aan deze relatie en aan je merk.

Het verkeer zal grotendeels gaan komen uit;

 • SEO
 • SEA

Anders dan bij low-ticket dropshipping zal dus bij high ticket dropshipping je sales en verkeer grotendeels komen uit SEO en SEA. Waar SEO vooral voor de lange termijn is en SEA voor meer het directe werk.

Social Media is meer interessant om te werken aan je merk. Toon aan op social media dat je te vertrouwen bent. Wie is het gezicht achter de webshop. Toon de producten en zorg voor vertrouwen.

Zelf starten met High Ticket Dropshipping?

Overtuigd om zelf ook te gaan starten met High Ticket Dropshipping? Top! Dit kan zomaar een beslissing zijn die de rest van je leven gaan veranderen. No joke… er zijn al zoveel mensen succesvol met dit verdienmodel en waarom jij dan niet?

Geen genoeg kennis? Kennis kan je letterlijk kopen. Het gaat veel meer om hoe graag je wilt. Hoe graag wil jij je doel bereiken? Hoe graag wil jij online je geld verdienen? Het gaat veel meer om je doorzettingsvermogen en mentale weerbaarheid dan of je wel genoeg kennis hebt.

Kennis kan je kopen en moet je ook kopen. Je hebt bijna geen startkapitaal nodig om met high ticket dropshipping te starten en daarom heb je ruimte over om jezelf een vliegende start te geven. Wij raden de High Ticket Dropship Academy van Joshua Kaats aan.

Wij hebben deze cursus zelf ook gevolgd en een review over geschreven, wellicht de moeite waard om dan even te lezen. Deze High Ticket Dropship Academy review kan je hier vinden.

Je moet het jezelf makkelijk maken en het moet al helemaal geen frustratie worden. Je kunt letterlijk met 0 kennis starten aan de hand van deze cursus. Bekijk de video’s en doe exact wat daar gezegd wordt. Heb je vragen? Dan volg je gewoon de live coachings die wekelijks worden gegeven.

Mocht je het uiteindelijk toch niks vinden, maak dan gebruik van de 30 dagen niet goed, geld terug garantie. Zo simpel is het ook.