Je bent op de pagina gekomen omdat je wilt weten Bitvavo een goede partij is om mee in zee te gaan. In onze Bitvavo Review kan je al onze bevindingen ervaringen lezen. Bitvavo is een van de snelst groeiende crypto exchanges van Nederland. Niet verwonderlijk, want via dit platform ben je in staat om supersimpel digitale valuta, zoals Bitcoin, te kopen en verkopen.

Om je te helpen met het kiezen van een geschikt platform kijken we in deze review specifiek naar Bitvavo. Middels dit artikel hopen we je antwoord te geven op de volgende vragen:

 • Hoe werkt Bitvavo en wat zijn de ervaringen?
 • Hoe kan je een account aanmaken op Bitvavo?
 • Hoe kan je geld storten en opnemen op Bitvavo?
 • Hoe kan je crypto kopen en verkopen?
bitvavo review
Ga naar Officiële Website

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een Nederlandse cryptocurrency exchange. Het bedrijf is opgericht in 2018 als crypto broker, een site waar je digitale valuta kunt kopen en verkopen. Door het grote gebruiksgemak waarmee men crypto´s kan kopen en verkopen op het platform heeft de site zich razendsnel ontwikkeld tot de cryptocurrency exchange die het nu is.

Bitvavo is de goedkoopste exchange van Nederland en hard op weg om marktleider van Europa te worden.

Account aanmaken op Bitvavo

Wil je crypto’s kopen en verkopen op deze exchange, dan heb je daarvoor een account nodig. Een account aanmaken is helemaal gratis. Browse naar de website van Bitvavo en klik rechtsboven op de knop ‘Aanmelden’. Vul je echte gegevens in, want als een onderdeel van het aanmeldproces zal je identiteit gecontroleerd worden. De identificatie verloopt helemaal automatisch. Je maakt een foto van je legitimatiebewijs en een selfie video waarin je een aantal cijfers moet opnoemen. That´s it.

Hoe werkt Bitvavo?

Om je een indruk te geven hoe Bitvavo werkt, zullen we in deze review verschillende belangrijke functies van het platform bespreken. We zullen niet teveel de details induiken, maar je een globale indruk geven hoe het allemaal werkt zodat je zelf snel van start kunt gaan.

Euro’s storten op Bitvavo

Je kunt heel eenvoudig geld toevoegen aan je Bitvavo account. Eenmaal ingelogd op het dashboard klik je op de knop ‘Geld toevoegen’. In het scherm wat daarop volgt kun je het bedrag invoeren. Vervolgens kun je kiezen uit een heel rijtje van betaalmethoden. Je kunt geld toevoegen aan Bitvavo op de volgende manieren:

 • iDeal
 • Een bank overschrijving
 • Bancontact
 • EPS Überweisung
 • Giropay

Belangrijk is wel dat je het geld toevoegt vanaf een bankrekening die op je eigen naam staat.

Crypto coins versturen van een wallet naar de Bitvavo wallet

Heb je al coins, bijvoorbeeld Bitcoin of een andere altcoin, dan kun je deze natuurlijk ook toevoegen aan je Bitvavo Wallet. Om deze digitale valuta te versturen naar Bitvavo, neem je de volgende stappen:

 1. Op het dashboard klik je op de valuta die je wilt toevoegen.
 2. Klik bovenin op de knop ‘Storten’.
 3. Vink aan dat je de melding over het storten van valuta hebt gelezen en klik op ‘Doorgaan’.
 4. Je ziet nu het adres van de Wallet waar je de coins naartoe kunt sturen. Afhankelijk van de snelheid van het netwerk kan het enkele minuten tot uren duren voordat de crypto’s bij Bitvavo zijn bijgeschreven.

Een buy-order plaatsen

Wanneer je voldoende tegoed hebt kun je de eerste crypto coins kopen. Kopen van digitale valuta is eigenlijk super eenvoudig op Bitvavo. Op het dashboard kun je de valuta selecteren die je wilt kopen. Je kunt handmatig de hele lijst doorscrollen of je gebruikt de zoekbalk bovenin.  Klik de valuta aan en het volgende scherm ziet er als volgt uit:

Je kunt kiezen met welke valuta je de buy wilt betalen. Je kunt kiezen om te betalen met euro´s, maar ook iedere andere valuta die Bitvavo aanbiedt. Je koopt de nieuwe crypto´s dan direct met saldo uit de betreffende wallet. Een groot voordeel, bij Bitvavo kun je Bitcoin kopen met iDeal.

Je ziet direct de handelskosten van Bitvavo in beeld, evenals de spread. De spread is het verschil tussen de beste biedprijs en de laagste laatprijs van dat moment. Zodra je drukt op ´kopen´ zul je in het volgende scherm de aankoop moeten bevestigen.

Een sell-order plaatsen

Wil je je digitale valuta weer verkopen? Het platform van Bitvavo werkt snel en efficiënt. Op het dashboard klik je de betreffende valuta aan en klik op ‘Verkopen’. Vul het bedrag in en kies wat je ervoor terug wilt ontvangen. Je kunt Euro´s terug ontvangen, maar ook iedere andere digitale valuta die Bitvavo aanbiedt.

Je ziet weer heel duidelijk staan welke transactiekosten er van toepassing zijn. Druk op de knop ‘Verkopen’ om de transactie af te kunnen ronden. Het tegoed kun je eventueel door Bitvavo laten uitbetalen.

bitvavo crypto verkopen

Je kunt kiezen met welke valuta je de buy wilt betalen. Je kunt kiezen om te betalen met euro´s, maar ook iedere andere valuta die Bitvavo aanbiedt. Je koopt de nieuwe crypto´s dan direct met saldo uit de betreffende wallet. Een groot voordeel, bij Bitvavo kun je Bitcoin kopen met iDeal.

Je ziet direct de handelskosten van Bitvavo in beeld, evenals de spread. De spread is het verschil tussen de beste biedprijs en de laagste laatprijs van dat moment. Zodra je drukt op ´kopen´ zul je in het volgende scherm de aankoop moeten bevestigen.

Is Bitvavo betrouwbaar?

Een belangrijk punt, want je wilt wel dat je valuta veilig zijn. Een belangrijk deel van de beveiliging doe je natuurlijk zelf. Kies voor een goed wachtwoord en beveilig je account met two-factor authentication.

Bitvavo heeft zelf ook verschillende beveiligingsmaatregelen genomen. Sowieso zijn de tegoeden opgenomen in een aparte stichting die is afgescheiden van het bedrijf zelf. Komt het bedrijf in de problemen, dan zijn de tegoeden veilig.

Het grootste deel van de digitale valuta wordt bewaard in ‘Cold Wallets’. Dit zijn wallets die offline worden beheerd op apparaten die niet zijn aangesloten op internet en worden bewaard op een fysiek goed beveiligde locatie.

Je kunt er dus op vertrouwen dat Bitvavo doet wat nodig is om te zorgen voor een veilig platform.

De Bitvavo App gebruiken

Bitvavo heeft een eigen app voor iOS en Android waarmee je de meest voorkomende dingen kunt doen; je kunt crypto valuta kopen en verkopen, de koersen live bekijken en prijs triggers instellen, zodat je een melding op je smartphone krijgt als de valuta een bepaalde waarde aantikt.

De app werkt intuïtief en snel. Je kunt met de app altijd en overal via Bitvavo digitale valuta kopen en verkopen. Helaas zijn in de app niet alle geavanceerde trading functies aanwezig die er op de website wel zijn.

Wat zijn de voor en nadelen van Bitvavo

We hebben in deze review gekeken naar de voor- en nadelen van Bitvavo.

De voordelen van Bitvavo:

 • Bitvavo heeft zeer lage kosten, maximaal 0,25%.
 • Bij Bitvavo kun je Bitcoin kopen met iDeal.
 • Een staking rente tot wel 10,5%.
 • De wallets zijn verzekerd tot $255 miljoen.
 • Tegoeden van klanten zijn ondergebracht bij aparte stichting.
 • Bitvavo heeft zeer uitgebreide security toegepast. Meer daarover is te lezen op https://bitvavo.com/nl/security.

De nadelen van Bitvavo:

 • Geen telefonische klantenondersteuning.
 • Geen geavanceerde trading in de app.
 • Geen futures handel of leverage.

Bitvavo Review en Ervaringen

We maken zelf al geruime tijd van Bitvavo. We zien dat ze het platform steeds verder blijven doorontwikkelen. Ze zetten de klant echt op de eerste plaats door zeer lage kosten in rekening te brengen. Bitvavo groeit steeds verder, zowel in Nederland als in Europa. Ze hebben daarom een veel groter volume, zeker in vergelijking met andere Nederlandse crypto brokers.

De ervaring die wij met Bitvavo hebben is zeer positief en we verwachten dat dit bedrijf nog zeer groot zal worden in de rest van Europa.

Natuurlijk kunnen wij wel postief zijn over Bitvavo maar laten we even kijken naar wat een van de grootste review websites van Nederland hiervan zegt; Trustpilot. Op Trustpilot staan al meer dan 7.000 reviews over Bitvavo en veruit het merendeel is zeer positief.

bitvavo trustpilot review

Hieronder volgen wat reviews die te vinden zijn op Trustpilot over Bitvavo

Eindoordeel

Review Bitvavo
Samengevat Bitvavo is een Nederlandse broker / platform waar je snel en veilig cryptomunten zoals Bitcoin en Ethereum kunt kopen en verkopen.
Review gegeven door Jeremy van Websiteacademie.nl
Voordelen
 • Zeer lage handelskosten, maximaal 0,25%
 • Bitcoin / Ethereum en andere Crypto munten kopen met iDeal
 • Een staking rente tot wel 10,5%.
 • De wallets verzekerd tot $255 miljoen
 • Tegoeden van klanten zijn ondergebracht bij aparte stichting
 • Zeer uitgebreide security
Nadelen
 • Geen telefonische klantenondersteuning
 • Geen geavanceerde trading in de app
 • Geen futures handel of leverage
Beoordeling 8.8 (van de 10)
Website Ga naar Officiële Website