Wist je dat YouTube de nummer 2 zoekmachine van de wereld is na Google. YouTube is immens populair en wordt alleen maar groter en groter. Mensen vinden het fijn om het visueel te zien en te horen in plaats van ellenlange teksten te lezen.

De markt van video’s is gigantisch en super laagdrempelig. Als je zou willen kan je binnen 5 min zelf een video uploaden op YouTube, zo makkelijk is het echt. Alleen als je geld wilt gaan verdienen met YouTube is het een ander verhaal. Je hebt speciale technieken nodig om je kanaal te laten groeien en meer views te krijgen op je YouTube video’s.

YouTube is het nieuwe TV kijken. Alleen nu digitaal. Waar de tieners vroeger voor de TV hingen, zitten ze tegenwoordig op de bank met de telefoon of iPad YouTube video’s te kijken.

Wist je dat je ook YouTube video’s kunt maken en uploaden zonder je eigen hoofd te laten zien en zonder zelf maar 1 seconde te filmen? Een geheim dat niet veel mensen weten. Oftewel je kunt dus een YouTube kanaal beginnen, video’s gaan uploaden en geld gaan verdienen zonder jezelf te hoeven tonen op beeld. Hoe kick is dat!

In ons artikel gaan we in op waar het om draait in de wereld van YouTube en views. Welke manieren er zijn om geld te verdienen met YouTube. Hoe jij zelf een YouTube (Cash Cow) kanaal kunt opzetten en hoe wij jou daarbij kunnen helpen.

Geld verdienen met YouTube: it´s all about the views

Om advertenties te kunnen laten tonen bij je filmpjes moet je aan twee voorwaarden voldoen. De eerste voorwaarde is dat je filmpjes de afgelopen twaalf maanden minimaal 4.000 kijkuren moeten hebben gehad. De tweede voorwaarde is dat je minimaal 1.000 abonnees moet hebben.

Een advertentie op YouTube levert gemiddeld ongeveer tussen de 30 eurocent en 4 euro per 1.000 views op. Hoeveel geld je kunt verdienen met YouTube hangt dus af van het onderwerp van de advertenties en hoeveel kijkers daadwerkelijk op de advertenties klikken.

Geld dat je verdient met de YouTube filmpjes worden uitbetaald via Google AdSense. De minimale uitbetaling daarvan 70 euro. Voor de kleinere Youtubers is het dus niet interessant

Verdien je bijvoorbeeld maar 1 euro per 1.000 views dan heb je dus 70.000 views nodig om voorbij de betalingsdrempel te komen. Blijft de views teller op slechts 100 views per dag hangen, dan ben je daar dus al twee jaar mee bezig.

Denk dat we wel kunnen zeggen dat YouTube het meeste populaire video platform is wat er bestaat. Het principe is zo simpel en toch zo geniaal. Een platform om je video te uploaden, that’s it.

Laten we even voordat we de wereld van YouTube induiken naar wat leuke feitjes en weetjes kijken.

Wist je dat…

 • YouTube meer dan 2.3 billion actieve gebruikers heeft wereldwijd per maand
 • YouTube na Facebook het meest populaire social media platform is
 • YouTube na Google het meest populaire zoekmachine is
 • YouTube beschikbaar is in 80 talen
 • Elke dag meer dan 1 billion uur aan video wordt bekeken op YouTube
 • 62% van de businesses YouTube gebruikt om video content te delen
 • 70% van de YouTube video via mobile worden
 • 400 uur aan YouTube video’s worden er per minuut geüpload

Hoeveel verdienen YouTube sterren?

Een ander verhaal wordt het wanneer je miljoenen views hebt. Dan kun je met YouTube veel geld verdienen. Vier euro per duizend views betekend dus een bedrag van 4.000 euro per 1 miljoen views. Wil je de youtube-inkomsten van anderen bekijken, dan kun je daarvoor een kijkje nemen op de website Socialblade.

In de grote zoekbalk kun je de naam van een Youtuber intypen en dan kun je de geschatte inkomsten van een kanaal bekijken. Wil je dus weten hoeveel Youtube-sterren als Pewdiepie, Mastermilo of Enzo Knol verdient met zijn filmpjes op YouTube dan kun je een schatting van zijn YouTube verdiensten opvragen op Socialblade. De best verdienende youtuber is op dit moment trouwens de 9-jarige Ryan Kaji die maar liefst 24 miljoen euro wist te verdienen met zijn kanaal.

7 Manieren om op YouTube geld te verdienen

Volgens de YouTube regels mag je alleen geld verdienen op YouTube met eigen content; materiaal waarvan je zelf de commerciële gebruiksrechten hebt. Daar bedoelen ze mee dat je alle content van de video´s zelf moet hebben gemaakt.

Strikt genomen mag er zelfs op de achtergrond van het filmpje geen muziek van anderen te horen zijn zonder dat je daarvoor toestemming hebt van de rechthebbende.

In de praktijk is het niet zo enorm streng. Je kunt best geld verdienen met een filmpje waarop toevallig op de achtergrond een muziekje van een ander te horen is, maar het is zeker wel iets om op te letten wil je geld verdienen met YouTube.

Hieronder volgen er 7 manieren hoe je met YouTube geld kunt verdienen.

1. Geld verdienen door views op YouTube

De eerste manier is ook wel de bekendste manier. Je verdient geld door middel van YouTube video’s door het tonen van advertenties tijdens het kijken. Je krijgt betaald per 1000 aantal views. Meestal krijg je geen geld door het klikken op de advertenties. Het gaat puur om het tonen van de advertenties. Hou er rekening mee dat je YouTube account gekoppeld moet worden aan een Adsense account.

2. Geld verdienen door het aanprijzen van producten op YouTube

Als je al wat langer bezig bent en een steady aantal views krijgt dan is het vaak een kwestie van tijd dat je benaderd zult worden voor een samenwerking. Oftewel je krijgt producten toegestuurd en wordt gevraagd of je deze wilt aanprijzen.

In ruil krijg je dan vaak het product (mag je dus houden) en soms ook nog een deel van de opbrengst die via jouw kortingscode of link zijn gekocht. Kan lucratief zijn bij het aanprijzen van het juiste product voor jouw doelgroep.

3. Geld verdienen met Affiliate Marketing

In principe heb je niet een leverancier nodig die jou benaderd, je kunt ook gewoon zelf producten gaan reviewen in je video en deze aanprijzen of juist niet. Op deze manier blijf je wellicht wel wat meer objectief en geloofwaardig naar je kijkers toe.

Je kunt je aanmelden bij verschillende affiliate netwerken en gewoon starten. Je hebt verder niet expliciete goedkeuring nodig. Vaak staat dit al aangegeven bij de voorwaarden of dit is toegestaan of niet.

4. Geld verdienen met Eigen Merchandise op YouTube

Een andere optie is het verkopen via je kanalen van eigen merchandise. Zo zie je steeds meer vloggers en YouTubers hun eigen merchadise starten. Waarom? Als je groot bereik hebt dan kan dit wel eens heel goed gaan werken.

Als je eigen merchandise kunt promoten dan heb je verder weinig marketing budget nodig. Oftewel alleen al met jouw bereik kan je ontzettend veel verkopen realiseren. Of dat nu kleding, sieraden of andere producten zijn, als het aansluit bij je doelgroep is er veel mogelijk.

5. Geld verdienen met kanaallidmaatschappen

Het geld verdienen met YouTube channel memberships is ook een leuke manier. Tegenwoordig kan je op YouTube gebruikers laten voor betalen om toegang te krijgen tot de member-only ruimte. Member-only gebruikers kunnen dan badges, emoticons, perks, video’s, live chats en andere dingen gebruiken en bekijken bij het betalen van een maandelijks bedrag.

Dingen die niet zijn toegestaan bij een aanbieden van een member-only abonnement:

 • 1 op 1 meetings
 • Downloaden van content inclusief muziek die beschikbaar is op YouTube
 • Wedstrijden, loterijen of wat dan ook. Het moet toegankelijk zijn voor iedereen en niet speciaal voor 1 iemand.
 • Alles wat gericht is op kinderen is niet toegestaan

Dingen die wel zijn toegestaan bij het aanbieden van een member-only abonnement:

 • Achter de schermen content
 • Voor alle betalende leden live streams and Q&As
 • Exclusieve video’s en early bird toegang tot video’s die gepubliceerd gaan worden
 • Een live chat voor de betalende leden
 • Kortingscodes voor producten
 • Polls en enquêtes voor onderwerpen voor nieuwe video’s
 • Geheim menu met speciale merchandise

Minimale deelname vereisten:

 • Je YouTube kanaal heeft meer dan 1.000 abonnees
 • Je neemt deel aan het YouTube-partnerprogramma
 • Je bent 18 jaar of ouder
 • Je kanaal is niet gericht op kinderen en die instelling staat ook uit
 • Je kanaal heeft het tabblad community geactiveerd
 • Je kanaal heeft voldoende video’s die niet conflicteren met bovenstaande vereisten

Bekijk hier alle Beleid en richtlijnen voor kanaallidmaatschappen

Klik hier als je de gratis cursus van YouTube wilt volgen voor Geld verdienen met kanaallidmaatschappen

6. Geld verdienen met YouTube Premium

Gebruikers die veel op YouTube zitten hebben al vaker de wens uitgesproken om content voorgeschoteld te krijgen zonder vervelende advertenties. Zij zijn zelfs bereid om hier een bedrag voor te betalen.

Als lid van YouTube Premium kan je dus nu alle video’s bekijken zonder dat je maar onderbroken wordt door een advertenties. En het mooie is dat de makers van de video’s wel nog steeds worden beloond / ondersteund.

Je hoeft als maker van de video’s niks extra’s te doen. Het is een soort aanvulling op de inkomsten die je al krijgt van de advertenties. Je moet dit meer zien dat deze mensen de advertenties als het ware hebben afgekocht maar jij alsnog je geld krijgt.

Of dit echt meer of minder is durven we niet te zeggen. Je kunt je er ook niet speciaal op richten of juist vanaf wenden. Het is meer een soort van extra wat je erbij krijgt en omarm het ook lekker op die manier. Manier 6 is dus vooral een aanvulling op bovenstaande manieren.

7. Geld verdienen met donaties op YouTube

Eigenlijk is de manier van geld verdienen op YouTube best veel gerelateerd aan manier 3 (affiliate marketing). Als mensen een product of service reviewen dan vragen ze vaak als dankjewel en/of zodat ze meer video’s kunnen blijven maken dat als je het product of service afneemt het dan wel via hun link te doen. Op die manier krijgen ze een commissie en het kost jou niks.

Een andere manier wat wel een beetje dezelfde strekking heeft is het vragen om donaties. Veel kanalen vragen om donaties (bijv het kanaal roddelpraat) om zo door te kunnen blijven gaan met programma maken. Onder elke video zetten ze dan een link naar de pagina om te kunnen doneren.

Je kunt zelf ook eenvoudig een soort van donatie / crowdfunding starten via de website https://backme.org/nl/backme-nl/. Veel van de kanalen die een donatie vragen doen dat via deze website namelijk.

Indirect ga je zien hoe loyaal je kijkers zijn en hoe ze je video’s waarderen. Als ze echt niet zonder kunnen en de kwaliteit goed genoeg vinden zullen ze wel een donatie doen. Ook zorgt dit voor engagement wat ook weer positief kan werken op de ranking van je video’s.

Geld te verdienen met YouTube zonder je eigen hoofd in beeld

Je kunt natuurlijk video’s maken waar jij met je hoofd in beeld bent. Denk hierbij aan vloggen of commentaar geven op iets. Maar veel mensen hebben dit liever niet… wij ook niet! Dan zijn zogenoemde Cash Cow Channels wel interessant voor jou.

Een groeiend fenomeen dat is overgevlogen uit Amerika zijn dus zogenoemde Cash Cow Channels. Dit zijn YouTube kanalen waar je niet je gezicht in beeld hoeft te komen. Geld verdienen met YouTube en zonder je hoofd te laten zien, wie wil dat nou niet!

Cash Cow Channels

Zoals hierboven al kort beschreven zijn dit YouTube kanalen waar geen gezicht aan gebonden zit. Het gaat dus meer om de video’s zelf dan om de persoon die erachter zit.

Je hoeft dus zelf geen video’s te maken om een YouTube kanaal te beginnen…

Je gaat video’s maken van de content die al beschikbaar is online. Je kunt van verschillende video’s weer 1 video maken of je kunt dit eenvoudig laten doen op Fiverr. Als je het iemand de video laat editen, inspreken en scripten dan ben je zo rond de 50 dollar kwijt.

Als je video eenmaal online komt en gaat views genereren dan kan deze video je weken, maanden en zelfs wel jaren geld opleveren. Hoe bedoel je; je geld verdienen met YouTube!

Wij mogen speciaal aan onze bezoekers een korting van 200 euro aanbieden op de Cash Cow Academy. Gebruik de kortingscode websiteacademie200 voor 200 euro extra korting!

vul de kortingscode bij het afrekenen in

Voorbeelden van Cash Cow Channels

Om je een beetje meer een beeld te geven van wat succesvolle Cash Cow Channels zijn geven we je hieronder een aantal voorbeelden. Ga gerust even naar het kanaal en bekijk wat video’s, check de titels, de omschrijvingen en thumbnails. Dit alles heeft invloed op de aantal views van je video.

Voorbeeld #1 is TheRichest met 15 miljoen abonnees (link naar YouTube kanaal)

Voorbeeld #2 is WatchMojo.com met 24 miljoen abonnees (link naar YouTube kanaal)

Stappenplan om zelf geld te verdienen met je YouTube Kanaal

Hierboven heb je verschillende manieren gezien hoe jij zelf geld kunt verdienen met je eigen YouTube kanaal. Aangezien we al veel informatie gedeeld hebben welke manieren er zijn om geld mee te verdienen, is het denk ook wel zo handig om te laten hoe je zelf een YouTube kanaal aanmaakt en zelf kan starten om geld met YouTube te verdienen.

We laten dit zien aan de hand van een stappenplan. Deze stappen hebben wij grofweg even uitschreven. Je kunt zelf genoeg video’s vinden waar ze laten zien hoe je dit moet doen. Maar wij vinden dat dit niet mag ontbreken op deze pagina dus vandaar een korte beschrijving van de stappen (om er een idee bij te krijgen)

Stap 1: Kies je niche/onderwerp

De eerste vraag die jij jezelf dient te stellen is: wat voor YouTube kanaal wil je beginnen? Wil je lekker gaan vloggen over je leven? Of wil je juist een YouTube kanaal starten zonder je hoofd in beeld, een zogenoemde Cash Cow kanaal?

Dit is echt een mega belangrijke stap en onderschat dit niet. Want als je te snel van start gaat en een verkeerde keuze maakt hoe je wilt starten en in welke niche, dan loop je constant achter de feiten aan. Dan krijg je weinig views, weinig abonnees en verlies je snel je motivatie. Logisch want je hebt gevoel dat je het allemaal voor niks doet.

Je bent op dit artikel gekomen dat je geld wilt verdienen met YouTube dus wij gaan hier even op voortborduren en dus voor jou kiezen om een Cash Cow kanaal te starten. Naar ons idee de beste (en makkelijkste) manier om geld te verdienen met YouTube.

Ok, laten we een niche kiezen. Het beste kan je een niche kiezen die wel dicht bij je ligt qua passie. Ga dus niet een crypto kanaal beginnen als je echt niks met crypto hebt. Ook al heb je daar een hoge RPM maar als het even tegenzit dan ga je er snel mee stoppen. Geloof ons maar, wij hebben ze al 100x voorbij zien komen.

Kies een niche waar je ook affiniteit mee hebt

Open YouTube in incognito modus (privé modus) en bekijk de homepage. Scroll helemaal naar beneden en bekijk welke thumbnails je opvallen en probeer al onderscheid te maken tussen Cash Cow kanalen en andere YouTube kanalen. Populaire video’s worden gepusht op de homepage dus erg in trek bij de mensen.

Niches die wij afraden zijn:

 • Gericht op kinderen (valt bijna geen geld mee te verdienen)
 • Kans op copyrights hoog is (denk aan films en muziek)
 • Alleen maar gebaseerd op compilaties (je zult dan niet voldoen aan de YouTube voorwaarden)

Maak een lijstje van niches en interessante YouTube Cash Cow Kanalen. Je zult zien dat je al snel Cash Cow kanalen zult herkennen. Als je een interessante niche hebt gevonden dan gooi je deze ook een keer in de zoekbalk om te kijken welke kanalen je tegenkomt. Ga op zoek naar de niche waar nog niet heel veel grote kanalen inzitten.

Stap 2: YouTube kanaal opzetten

Voordat je geld kunt verdienen met YouTube dien je natuurlijk eerst wel over een YouTube kanaal te beschikken. In deze stap gaan we dus eerst een YouTube kanaal aanmaken.

Het is slim om als naam van je YouTube kanaal iets te kiezen wat herkenbaar is voor de video’s die je produceert en waar je kanaal voor staat. Zo weten mensen direct of het interessant is om jouw YouTube kanaal te blijven volgen. Hoe meer volgers, hoe makkelijker het is om blijvend geld te verdienen met je eigen YouTube kanaal.

Volg onderstaande stappen om een YouTube kanaal op te zetten:

 1. Ga naar youtube.com
 2. Zorg dat je bent ingelogd (dat kan via de knop rechtsboven)
 3. Klik op jouw profiel (rechtsboven)
 4. Klik op [Instellingen]

5. Dan klik je op [Kanalen toevoegen en beheren]

6. Klik dan op de knop [+ Een Kanaal Maken]

7. Voer de gewenste kanaalnaam in en klik op maken

8. Je YouTube kanaal is aangemaakt!

De eerste stap is gezet! Je hebt nu je eigen YouTube kanaal aangemaakt en als het goed is heb je dus al een keuze gemaakt wat voor video’s je wilt gaan produceren en publiceren.

Voordat je druk gaat met YouTube video’s dien je eerst nog een logo en banner voor je kanaal te maken of laten maken. Het hangt een beetje van je budget af en je eigen creativiteit. Mocht je het leuk vinden dan kan je zelf redelijk eenvoudig een logo en banner maken via canva.com

Als je dit liever uit handen geeft (zoals wij) dan kan je dat via fiverr of upwork laten doen. Het kost je een paar tientjes maar ziet er vaak net wat beter uit dan dat wij het zelf zouden doen. Wij zijn dan ook niet creatief dus dan is het al snel beter. Lees altijd wel eerst even goed de reviews voordat je een dienst afneemt om zo de kwaliteit proberen in te schatten.

Stap 3: YouTube video’s publiceren

Als het goed is heb je nu een eigen YouTube kanaal met een mooi logo en banner. Ready to go om naar de volgende stap te gaan; het publiceren van YouTube video’s.

Ook in deze stap is het goed om vooraf te bepalen of je vooral zelf YouTube video’s gaat produceren en editen of dat je deze laat maken. Als je ervoor hebt gekozen om te gaan vloggen dan moet je natuurlijk wel zelf de video’s gaan maken.

Maar als je bijvoorbeeld ervoor hebt gekozen om een kanaal te beginnen waar mensen grappige honden video’s kunnen bekijken dan zou het ook nog een optie kunnen zijn om deze video’s te laten maken. Ook hiervoor kan je naar upwork en fiverr.

Een basisregel voor het publiceren van YouTube video’s is consistent blijven uploaden en het liefst op vaste dagen. Op deze manier toon je aan YouTube dat je ertoe doet en dat je kanaal leeft. 1x in de maand een video uploaden zet geen zoden aan de dijk (vooral niet aan het begin).

Een goede tip is kijken hoe concurrenten het doen en waarover ze video’s maken. Je kunt aan het aantal views zien (en hoe lang het online staat) hoe populair een video is. Het is niet slim om een video 1 op 1 te kopiëren maar je kunt hier wel inspiratie uit op doen en hierover ook een video maken.

Als je gaat kopiëren dan zal YouTube dit merken en je zult hiervoor gestraft worden. Gestraft in de zin van dat je kanaal niet goed zult gaan presteren. Waarom zou het immers goed moeten presteren, die video die jij hebt gemaakt bestaat namelijk al.

Laatste aspect in deze stap is het maken van thumbnails. Een goede (klikbare) thumbnail is super belangrijk. Hoe meer mensen geneigd zijn om op jouw video te klikken en dus te kijken, hoe meer die zal worden aangeboden aan mensen omdat dit een signaal voor YouTube is dat mensen deze graag willen zien.

Hieronder zie je wat voorbeelden van een kanaal met opvallende thumbnails. De thumbnail valt goed op en de tekst is pakkend waardoor mensen graag willen weten wat de content is.

Stap 4: Geld verdienen met YouTube aanzetten

Wil je advertenties inschakelen voor je YouTube filmpjes dan ga je daar de functies pagina van je YouTube account. Heb je een account dat al lang genoeg actief is en eerder geen onacceptabele filmpjes hebt geüpload, dan kun je de functie “Inkomsten genereren” inschakelen (als je voldoet aan de voorwaarden die hieronder staan).

Vereisten deelname aan het YouTube partner programma:

 • 4.000 geldige kijkuren (dit is omgerekend zo’n 50.000 – 100.000 views)
 • Minimaal 1.000 abonnees op je YouTube kanaal
 • Goede reputatie (dus geen gekke dingen met je kanaal / video’s hebben gedaan)

Nadat je deze functie hebt ingeschakeld kun je voor al je filmpjes aangeven of er advertenties worden getoond. Ga naar het menu videobeheer in je account en vind alle filmpjes waarbij advertenties getoond mogen worden aan en kies daarna voor “Inkomsten genereren”. Voordat er ook echt advertenties worden getoond, worden de video´s eerst gecontroleerd door YouTube.

Je video´s worden alleen goedgekeurd als ze geen onacceptabele inhoud hebben en er geen commerciële rechten van anderen worden geschonden. Daar is YouTube redelijk streng in. Een achtergrond muziekje dat te opvallend te horen is, maar waarvan de rechten bij anderen liggen, zorgt al voor afkeuring.

Stap 5: AdSense koppelen aan YouTube

De laatste stap die je moet nemen is je aanmelden bij Google AdSense en deze koppelen met je YouTube account. Dit zorgt ervoor dat het geld van de opbrengsten uit de advertenties automatisch in je AdSense account terecht komen. De YouTube inkomsten worden maandelijks uitbetaald, maar het minimumbedrag om uitbetaald te worden is 70 euro.

Heb je nog geen AdSense account dan zul je daar dus eerst een account moeten aanmaken. Met AdSense kun je alleen geld verdienen en geen kosten maken, dus je hoeft niet bang te zijn dat je later voor verrassingen komt te staan.

Om AdSense te kunnen gebruiken moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Je aanmelden terwijl je minderjarig bent is niet aan te raden. Verifieert Google je leeftijd en blijk je minderjarig te zijn of dat je dat was bij aanmelding, dan worden je inkomsten bevroren en loop je risico op een levenslange ban op YouTube en AdSense. Ben je onder de 18, dan kun je beste vragen of je een AdSense en YouTube account op naam van een van je ouders mag aanmaken.

YouTube inkomsten bekijken

YouTube laat je voor iedere dag apart je inkomsten zien. Wel worden die “Estimated earnings” pas twee dagen later zichtbaar. De geschatte inkomsten die je ziet staan zijn over het algemeen redelijk nauwkeurig, maar het blijft een schatting. Uiteindelijk wordt er namelijk nog gecorrigeerd, bijvoorbeeld omdat een user meerdere keren op dezelfde advertentie heeft geklikt. Deze clicks hoeft een adverteerder niet te betalen.

In AdSense kun je de YouTube inkomsten terugvinden onder de noemer “Hosted AdSense for Content”. Ook zie je daar “Estimated Earnings” staan. Deze blijven de hele maand op nul staan. Pas vijftien dagen na het einde van de maand kun je de wekelijkse verdiensten opvragen Is het saldo meer dan 70 euro, dan wordt dit automatisch uitbetaald. Is het minder dan neem je dit saldo mee naar de volgende maand.

Geld verdienen met YouTube en de belasting

Ook over de opbrengst van je YouTube views moet je belasting betalen. Op je jaarlijkse belastingaangifte kun je de YouTube inkomsten aangeven als inkomsten uit overig werk. Uiteindelijk betaal je dus ook gewoon over je YouTube verdiensten belasting. Heb je veel inkomsten, dan kan het ook zo zijn dat de belastingdienst je ziet als ondernemer. Iets om rekening mee te houden.

Zelf aan de slag gaan met YouTube?

Je bent niks op deze pagina gekomen en alle tekst hierboven gelezen. Je bent zelf geinteresseerd om zelf een YouTube kanaal te beginnen. En terecht natuurlijk; het is leuk en laagdrempelig. Je kunt natuurlijk gewoon zelf aan de slag gaan maar de kans is dan wel groot dat je net zoals 95% van de andere mensen er mee stopt na 2/3 maanden.

Maak een vliegende start en volg eerst een cursus. Wat moet je juist wel doen en wat juist niet? Bij de Cash Cow Academy kan je een YouTube cursus volgen. Al veel mensen zijn je voor gegaan en met succes. Neem zelf een kijkje.

gebruik kortingscode websiteacademie200 voor extra korting