Geld verdienen met YouTube filmpjes is misschien wel gemakkelijker dan je zou denken. Je hoeft namelijk alleen maar de optie “advertenties tonen” op YouTube te activeren. Kost je slechts een paar muisklikken. Eén ding, deze optie is alleen interessant als jouw kanaal een paar duizend views per maand heeft.

Heb je je wel eens afgevraagd waarom bij het ene filmpje op YouTube advertenties worden getoond, maar bij andere filmpjes helemaal niets? Er is een gemakkelijke uitleg voor. Niet iedere Youtuber heeft de optie om advertenties te tonen aangezet. Inschakelen van deze functie is eenvoudig, maar je moet dit zelf doen en het heeft alleen zin als de YouTube filmpjes voldoende views hebben.

Geld verdienen met YouTube: it´s all about the views

Om advertenties te kunnen laten tonen bij je filmpjes moet je aan twee voorwaarden voldoen. De eerste voorwaarde is dat je filmpjes de afgelopen twaalf maanden minimaal 4.000 kijkuren moeten hebben gehad. De tweede voorwaarde is dat je minimaal 1.000 abonnees moet hebben.

Een advertentie op YouTube levert gemiddeld ongeveer tussen de 30 eurocent en 4 euro per 1.000 views op. Hoeveel geld je kunt verdienen met YouTube hangt dus af van het onderwerp van de advertenties en hoeveel kijkers daadwerkelijk op de advertenties klikken.

Geld dat je verdient met de YouTube filmpjes worden uitbetaald via Google AdSense. De minimale uitbetaling daarvan 70 euro. Voor de kleinere Youtubers is het dus niet interessant

Verdien je bijvoorbeeld maar 1 euro per 1.000 views dan heb je dus 70.000 views nodig om voorbij de betalingsdrempel te komen. Blijft de views teller op slechts 100 views per dag hangen, dan ben je daar dus al twee jaar mee bezig.

Hoeveel verdienen YouTube sterren?

Een ander verhaal wordt het wanneer je miljoenen views hebt. Dan kun je met YouTube veel geld verdienen. Vier euro per duizend views betekend dus een bedrag van 4.000 euro per 1 miljoen views. Wil je de youtube-inkomsten van anderen bekijken, dan kun je daarvoor een kijkje nemen op de website Socialblade.

In de grote zoekbalk kun je de naam van een Youtuber intypen en dan kun je de geschatte inkomsten van een kanaal bekijken. Wil je dus weten hoeveel Youtube-sterren als Pewdiepie, Mastermilo of Enzo Knol verdient met zijn filmpjes op YouTube dan kun je een schatting van zijn YouTube verdiensten opvragen op Socialblade. De best verdienende youtuber is op dit moment trouwens de 9-jarige Ryan Kaji die maar liefst 24 miljoen euro wist te verdienen met zijn kanaal.

YouTube inkomsten genereren

Volgens de YouTube regels mag je alleen geld verdienen op YouTube met eigen content; materiaal waarvan je zelf de commerciële gebruiksrechten hebt. Daar bedoelen ze mee dat je alle content van de video´s zelf moet hebben gemaakt.

Strikt genomen mag er zelfs op de achtergrond van het filmpje geen muziek van anderen te horen zijn zonder dat je daarvoor toestemming hebt van de rechthebbende.

In de praktijk is het niet zo enorm streng. Je kunt best geld verdienen met een filmpje waarop toevallig op de achtergrond een muziekje van een ander te horen is, maar het is zeker wel iets om op te letten wil je geld verdienen met YouTube.

Strategie om geld te verdienen met YouTube

Er zijn veel Youtubers die enorme bedragen weten te verdienen met hun filmpjes. Ze hebben met hun content miljoenen abonnees bij elkaar verzamelt. Op het moment dat dat je is gelukt krijg je bij iedere nieuwe video die je plaatst bijna vanzelf heel veel nieuwe views. Af en toe een nieuwe video zorgt ervoor dat het geld binnen blijft stromen.

Om op de lange termijn succesvol te worden op YouTube kies je daarom een onderwerp waarmee je ook kijkers voor langere tijd aan je kunt binden. Je doel moet zijn om zo veel mogelijk YouTube subscribers te krijgen. Begin dus zeker geen kanaal voor een heel specifiek filmpje, maar hou het breder.

De eerste stap: Geld verdienen met YouTube aanzetten

Wil je advertenties inschakelen voor je YouTube filmpjes dan ga je daar de functies pagina van je YouTube account. Heb je een account dat al lang genoeg actief is en eerder geen onacceptabele filmpjes hebt geüpload, dan kun je de functie “Inkomsten genereren” inschakelen. Vroeger moest je je eerst aanmelden bij het YouTube partnerprogramma, maar dat hoeft dus niet meer.

Nadat je deze functie hebt ingeschakeld kun je voor al je filmpjes aangeven of er advertenties worden getoond. Ga naar het menu videobeheer in je account en vind alle filmpjes waarbij advertenties getoond mogen worden aan en kies daarna voor “Inkomsten genereren”. Voordat er ook echt advertenties worden getoond, worden de video´s eerst gecontroleerd door YouTube.

Je video´s worden alleen goedgekeurd als ze geen onacceptabele inhoud hebben en er geen commerciële rechten van anderen worden geschonden. Daar is YouTube redelijk streng in. Een achtergrond muziekje dat te opvallend te horen is, maar waarvan de rechten bij anderen liggen, zorgt al voor afkeuring.

Stap twee: AdSense koppelen aan YouTube

De laatste stap die je moet nemen is je aanmelden bij Google AdSense en deze koppelen met je YouTube account. Dit zorgt ervoor dat het geld van de opbrengsten uit de advertenties automatisch in je AdSense account terecht komen. De YouTube inkomsten worden maandelijks uitbetaald, maar het minimumbedrag om uitbetaald te worden is 70 euro.

Heb je nog geen AdSense account dan zul je daar dus eerst een account moeten aanmaken. Met AdSense kun je alleen geld verdienen en geen kosten maken, dus je hoeft niet bang te zijn dat je later voor verrassingen komt te staan.

Om AdSense te kunnen gebruiken moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Je aanmelden terwijl je minderjarig bent is niet aan te raden. Verifieert Google je leeftijd en blijk je minderjarig te zijn of dat je dat was bij aanmelding, dan worden je inkomsten bevroren en loop je risico op een levenslange ban op YouTube en AdSense. Ben je onder de 18, dan kun je beste vragen of je een AdSense en YouTube account op naam van een van je ouders mag aanmaken.

YouTube inkomsten bekijken

YouTube laat je voor iedere dag apart je inkomsten zien. Wel worden die “Estimated earnings” pas twee dagen later zichtbaar. De geschatte inkomsten die je ziet staan zijn over het algemeen redelijk nauwkeurig, maar het blijft een schatting. Uiteindelijk wordt er namelijk nog gecorrigeerd, bijvoorbeeld omdat een user meerdere keren op dezelfde advertentie heeft geklikt. Deze clicks hoeft een adverteerder niet te betalen.

In AdSense kun je de YouTube inkomsten terugvinden onder de noemer “Hosted AdSense for Content”. Ook zie je daar “Estimated Earnings” staan. Deze blijven de hele maand op nul staan. Pas vijftien dagen na het einde van de maand kun je de wekelijkse verdiensten opvragen Is het saldo meer dan 70 euro, dan wordt dit automatisch uitbetaald. Is het minder dan neem je dit saldo mee naar de volgende maand.

Geld verdienen met YouTube en de belasting

Ook over de opbrengst van je YouTube views moet je belasting betalen. Op je jaarlijkse belastingaangifte kun je de YouTube inkomsten aangeven als inkomsten uit overig werk. Uiteindelijk betaal je dus ook gewoon over je YouTube verdiensten belasting. Heb je veel inkomsten, dan kan het ook zo zijn dat de belastingdienst je ziet als ondernemer. Iets om rekening mee te houden.

Zelf aan de slag gaan met YouTube?

Je bent niks op deze pagina gekomen en alle tekst hierboven gelezen. Je bent zelf geinteresseerd om zelf een YouTube kanaal te beginnen. En terecht natuurlijk; het is leuk en laagdrempelig. Je kunt natuurlijk gewoon zelf aan de slag gaan maar de kans is dan wel groot dat je net zoals 95% van de andere mensen er mee stopt na 2/3 maanden.

Maak een vliegende start en volg eerst een cursus. Wat moet je juist wel doen en wat juist niet? Bij de Cash Cow Academy kan je een YouTube cursus volgen. Al veel mensen zijn je voor gegaan en met succes. Neem zelf een kijkje.

Ga Naar Speciale Kortingspagina