Grote kans dat je op deze pagina uitkomt omdat je jezelf afvraagt wat Ecomshark eigenlijk is en even hebt gegoogeld. Misschien heb je ergens iets over Johnny Ma opgepikt en ben je op zoek naar Ecomshark review of ervaringen om te beslissen of het iets voor je is.

Om het even kort samen. Ecomshark is een training, cursus of coachingsprogramma of community, maar net hoe je het wilt noemen. Ecomshark is opgezet door Johnny Ma.

De naam Ecomshark is heel waarschijnlijk een samenvoeging van de twee woorden ‘E-commerce’ en ‘Shark’. Ecom, kort voor E-commerce heeft natuurlijk betrekking op het online verkopen, terwijl met shark een grote succesvolle speler wordt bedoeld.

En dat is ook precies waar Johnny je uiteindelijk naartoe kan helpen: ook jij kunt een succesvolle speler worden in de lucratieve wereld van de e-commerce.

Ik ben was bekend met deze Ecomshark, maar voor iedereen die dat nog niet is vind je hieronder veel meer informatie over de hele cursus en als kers op de taart ook mijn uitgebreide mening over Ecomshark samengevat in een review.

Wat is Ecomshark?

Je kunt Ecomshark het beste zien als een training voor ondernemers die meer willen leren verkopen op internet. Ecomshark is vooral gericht op marketplaces zoals Bol.com en Amazon.

Het platform is daarbij niet alleen maar gericht op de net gestarte ondernemer, zoals bijvoorbeeld bij veel andere e-commerce cursussen, zoals de Dropshop Academy of de Bol Masterclass wel het geval is.

De cursus van Ecomshark is bedoeld voor iedereen die wil knallen met zijn of haar ecom bedrijf. Het maakt daarbij niet uit of je een beginner of een meer gevorderde seller bent. De trainingen worden gegeven door mensen die weten waar ze het hebben en die (aantoonbaar) in hetzelfde schuitje als jij hebben gezeten.

De trainingen die door Johnny Ma en de rest van het expertteam van Ecomshark worden gegeven zijn live. Dat is handig, want je hebt dan meteen de mogelijkheid zelf vragen te stellen. Daardoor krijg je informatie die up-to-date is en waar je ook echt iets mee kunt. Je kunt de opgedane kennis ook gelijk weer toepassen in je eigen e-commerce business.

Kleine ecom ondernemers lopen uiteraard tegen hele andere uitdagingen en problemen aan dan degenen die al wat langer meedraaien in het wereldje. Bij Ecomshark Pro wordt aan zowel de kleine als grote ondernemers genoeg aandacht besteed.

Wekelijks worden er 5k en 50k mastermind sessies georganiseerd. Deze trainingen zijn voor de Ecomshark deelnemers dan ook terug te vinden in de online community. Je kunt ze op je eigen tempo terugkijken. Ben je pas gestart of ga je dat binnenkort doen, dan heb je daaraan een enorme bron van kennis. Je kunt daar echt je voordeel mee kunt doen.

Er is ook nog een redelijke actieve Facebookgroep waar je toegang tot krijgt zodra je lid bent van Ecomshark. Daarin wordt je ondergedompeld in het enthousiasme en motivatie van leden binnen de Ecomshark community.

Hieronder volgt een video waarin Johnny Ma zelf even uitlegt wat Ecomshark precies inhoudt:

Wie is Johnny Ma?

Bij Ecomshark zijn meerdere personen betrokken. Degene die het meeste op de voorgrond treedt en waar je het eerste kennis mee zult maken is Johnny Ma.

Johnny is sinds 2012 actief met e-commerce. Hij heeft in die jaren zes bedrijven opgezet en de omzet uit die bedrijven was meer dan 5 miljoen euro.  Hij zit niet stil en zijn volgende onderneming wordt vast weer een miljoenenbedrijf.

Wanneer je iets wilt leren, dan doe je dat het beste van iemand die in jouw schoenen heeft gestaan. Niet voor niets hebben de meest succesvolle voetbalcoaches ook zelf op het veld gestaan.

Een goede coach is ervaringsdeskundige en weet tegen welke problemen je aanloopt, voor welke uitdagingen je staat en heeft zelf al de nodige foutjes gemaakt en kan je daarvoor behoeden. Een coach met “boekenwijsheid”, daar heb je niet veel aan.

Een van de Johnny Ma’s redenen om Ecomshark te starten is omdat hij als geen ander weet welke uitdagingen er op je pad komen.

Dat hij al een aantal jaren succesvol is in de e-commerce en zijn producten als warme broodjes over de online toonbank gaan heeft een reden.

Zijn geheim, zegt hij zelf, is dat hij zich laat omringen door de juiste mensen. Hij heeft daardoor binnen no-time een omzetgroei naar de 50 duizend euro kunnen bereiken en het plafond is daarbij zeker nog niet bereikt.

De sterktes van Johnny Ma liggen in het bedenken van nieuwe concepten en het uiteenzetten van strategieën. Hij maakt daarbij altijd handig gebruik van zijn analytisch inzicht. Hij kan daardoor een hele goed opgebouwde workflow opzetten om zijn bedrijven snel en gemakkelijk op te kunnen schalen.

Deze vaardigheden past hij toe bij iedere nieuwe onderneming die hij opzet. Daardoor heeft hij zich in afgelopen jaren ontwikkelt tot een echte expert in het vinden van goed verkopende producten, de juiste leveranciers voor die producten weten te strikken en het bouwen van een merk rondom de producten die hij verkoopt.

Overigens is Johnny Ma niet de enige expert binnen Ecomshark. Zo maken ook onder andere Tayo, Oktay, Tony en Ted & Bram deel uit van de mensen die je graag iets leren. Ze vullen Johnny Ma goed aan met expertises op gebieden als automatisering, boekhouden, social media en het optimaliseren van je listings.

Inhoud cursus van Ecomshark

Je zal nu al een bepaalde indruk hebben van dat wat je krijgt wanneer je lid wordt van Ecomshark. De e-commerce trainingen van Johnny Ma en zijn team zijn verdeeld over meerdere expertisegebieden.

Onder meer de volgende onderwerpen komen in deze trainingen aan bod.

 • Product Research
 • Sourcing en Inkoop
 • Hoe je de branding doet voor je eigen Private Label merk
 • Hoe je moet outsourcen en personeel managen
 • Boekhouding en administratie
 • Optimaliseren van listings en het krijgen van meer reviews
 • Ads campagne via Google, Facebook en bijvoorbeeld Pinterest
 • Verkopen op Amazon
 • Influencer marketing
 • Crowdfunding gebruiken om verder te groeien

Bij product research wordt je geleerd hoe je goed verkopende artikelen kunt vinden. Bij de trainingen over sourcing en inkoop wordt vervolgens uitgelegd hoe je de beste prijzen en kwaliteit kunt krijgen bij het inkopen van je artikelen.

Bij de Ecomshark training over influencer marketing wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je influencers in kunt zetten om je producten te promoten.

In het begin zul je alles prima alleen aankunnen. Na verloop van  tijd zul je merken dat je het te druk krijgt om alle ballen hoog te houden. Je zult dus virtual assistants (VA’s) moeten inschakelen om een deel van het werk voor je te doen. De outsourcing en personeel training legt je uit hoe je dit moet organiseren binnen je business.

Administratie hoort er als ondernemer bij. Je hebt het nodig om je bedrijf te kunnen sturen, de juiste beslissingen te kunnen nemen en natuurlijk om altijd e weten hoeveel je nu eigenlijk verdient met je bedrijf. Daarvoor heeft Johnny Ma een expert ingeschakeld die je alles uit kan leggen over administratie en boekhouding.

Je listings bepalen voor een groot deel je succes. Hoe je listings kan optimaliseren voor een marketplace zoals Bol leer je in de Ecomshark training. Ook leer je hoe je meer reviews krijgt. Belangrijk, want meer reviews zorgen voor meer vertrouwen bij een koper en dus is deze eerder geneigd tot een aankoop.

Ook leert Johnny Ma en de andere Ecomshark experts je hoe een crowdfunding campagne opgezet moet worden. Dat kan je business namelijk een flinke boost geven.

De totale training is al gauw een uur of acht per vakgebied. Wanneer je alle gebieden en de losse trainingen bij elkaar optelt ben je dus wel even bezig voordat je alles hebt doorgenomen.

Los van de vele uren aan cursusmateriaal krijg je als Ecomshark member nog veel meer waardevolle kennis op een presenteerblaadje aangereikt.

Ook onderdeel van de Ecomshark training
 • Iedere week een live training waarin je de mogelijkheid hebt om vragen te stellen aan Johnny Ma en de andere experts van Ecomshark.
 • Wekelijks een 5K en 50K masterminds sessie waarin de uitdagingen van zowel de grote als de kleinere ondernemers uitgebreid worden besproken.
 • 60 uur aan video’s. Iedere week komt daar minstens vier uur aan content bij.
 • Samen met de Ecomshark coaches ga je realistische business doelen stellen en wordt je uitgedaagd om die ook te halen.
 • De nieuwste ontwikkelingen in binnen de e-commerce worden besproken, daardoor blijft je kennis up-to-date.
 • Met de 1-op-1 chat wordt je geholpen met dingen waar jij tegenaan loopt.

Wanneer je jezelf aanmeldt als deelnemer van Ecomshark dan laat je jezelf omringen door mensen met dezelfde mindset. Samen met de experts ben je daardoor in staat om je bedrijf echt naar een hoger niveau te tillen.

Een verschil met andere e-commerce trainingen is dat je informatie krijgt waar je echt wat aan hebt. Waardevolle content die bestaat uit tips, trucs en tactieken die je helpen om de concurrentie steeds een stapje voor te blijven. Hierdoor kun jij je business snel laten groeien.

Voor- en nadelen van Ecomshark

We kunnen natuurlijk in mooie woorden een review schrijven over Ecomshark. Of de training van Johnny Ma ook echt bij jou past zul je zelf moeten afwegen.

Alleen door de voordelen en nadelen langs je eigen meetlat te leggen kun je bepalen of Ecomshark in jouw situatie de moeite waard is of juist niet.

Voordelen
 • Het is een feit dat Ecomshark veel en veel goedkoper is dan andere e-commerce cursussen

 • Natuurlijk weet ook Johnny Ma niet alles, dat heeft hij slim opgelost door gebruik te maken van de kennis van de andere experts die een bewezen track record in de business hebben

 • Wekelijks wordt er nieuw materiaal toegevoegd. Je kunt dus altijd nieuwe dingen blijven leren en die ook meteen weer toepassen op je bedrijf.

 • Ook de laatste trends en ontwikkelingen binnen de e-commerce krijgt aandacht. Je kennis is altijd up-to-date. In tegenstelling tot veel van de achterhaalde informatie die je op de internetfora leest.

 • Prettig werkende community-omgeving waarin je snel de informatie kunt vinden waarnaar je op zoek bent

Nadelen
 • Ondanks dat er geen onderwerp onbesproken blijft binnen de trainingen, wordt je niet stap voor stap uitgelegd wat je moet doen. Je zult dus zelf actief aan de bak moeten om de voor jou interessante tips eruit te vissen en die zelf ook toepassen

 • Ben je er op uit om slapend rijk te worden en wil je niet zelf “volle bak gaan” dan is Ecomshark misschien niet iets voor je. Dit is niet bepaald een ‘get rich quick scheme’, maar vereist hard werk en focus

Kosten Ecomshark

We hebben inmiddels al een hoop punten voorbij laten komen. Een ding wat tot nu toe nog onbesproken is gebleven is de prijs van Ecomshark. Geen onbelangrijk aspect, want de training moet het geld natuurlijk wel waard zijn.

Wanneer je Ecomshark wilt kopen, of beter gezegd wanneer je member wordt, dan kun je kiezen uit twee verschillende abonnementen.

 • Ecomshark Live
 • Ecomshark Pro

Ecomshark Live

Ecomshark Live is een ‘light’ variant van het duurdere Pro abonnement.

Voor een bedrag van € 10 per maand kun je al meedoen als Ecomshark Live member. Mocht je meteen per jaar willen afrekenen dan wordt je daarvoor beloond met een korting op de Ecomshark cursus. Je betaalt dan namelijk maar € 100 euro voor een heel jaar.

Voor die prijs krijg je toegang tot de wekelijkse live trainingen die door Johnny Ma en de andere Ecomshark experts worden gegeven. Ook kun je meedoen met de wekelijkse masterminds waar je kunt sparren met mensen die dezelfde doelen najagen als jij. Dit werkt zeker uitdagend.

Helemaal omdat je als internetondernemer veel alleen werkt en dus af en toe best wel gemotiveerd kan worden.

Ecomshark Pro

Ben je eraan toe om je business meteen next level te tillen, dan is het Ecomshark Pro programma voor jou de moeite waard.

Starten met Ecomshark Pro kost je € 497 per jaar. Dat is omgerekend net iets minder dan 42 euro per maand. Voor die prijs krijg je natuurlijk sowieso alles waar de Ecomshark Live  members ook toegang tot hebben.

Kies je voor het Pro programma dan krijg je ook:

 • Exclusief toegang tot de 50k Masterminds
 • Toegang tot de Advanced cursussen
 • Voorrang bij de fysieke Ecomshark evenementen en bijeenkomsten die worden gehouden.
 • Interessante korting bij partners en diensten die je goed kunt gebruiken bij de groei van je bedrijf.

Ecomshark Live of Pro

Zoals je hierboven al kon lezen zijn er twee verschillende ‘smaken’ van het Ecomshark programma. De verschillen tussen beide zijn duidelijk.

Ben je een beginner in de e-commerce wereld dan is het Live programma een leuke en voordelige manier om kennis te maken met de Ecomshark van Johnny Ma.

Voor een klein maandelijks bedrag kun je direct aan de slag en ook dat levert je geld op. Je zult tips en trucs krijgen om een goede start te maken met je nieuwe ecom bedrijf.

Ben je al even bezig met e-commerce, of ben je een beginner die tot de max wil gaan dan het de moeite waard om die paar honderd euro te investeren. Ecomshark Pro biedt je namelijk veel meer inhoud dan het goedkoopste programma.

We durven wel te stellen dat voor iedere verkoper op marketplaces, of dat nu Bol of Amazon is, de Ecomshark cursus ontzettend veel teruggeeft in verhouding tot je investering.

Om in business termen te blijven, de ROI van Ecomshark is meer dan uitstekend.

Ecomshark Review

Ik draai al een tijdje mee in de e-commerce wereld. Ik weet dan ook als geen ander dat de internet business nooit stil staat en voortdurend in beweging is.

Je zult daarom je kennis up-to-date moeten houden.

Als e-commerce ondernemer liep ik eigenlijk steeds tegen hetzelfde probleem aan: informatie van slechts een paar maanden geleden was vaak al hopeloos verouderd.

In mijn zoektocht naar een goede e-commerce cursus gestuit om het Ecomshark programma van Johnny Ma.

Eerlijk is eerlijk, ik kende hem daarvoor nog niet.

Dat is erg jammer.

Ik weet eigenlijk wel zeker dat wanneer ik eerder in contact was gekomen met Johnny en Ecomshark ik mezelf veel moeite en frustratie hadden kunnen besparen.

Had ik alles opnieuw moeten doen, dan had ik me meteen al aangemeld bij Ecomshark.

Daarvoor zijn een paar goede redenen:

 • De tips die je bij Ecomshark krijgt zijn up-to-date en geven je een commercieel voordeel ten opzichte van je concurrenten op Bol of Amazon.
 • Johnny Ma heeft laten blijken verstand van zaken te hebben. Hij heeft al bereikt, waar jij als beginnend e-commerce ondernemer uiteindelijk naar toe wil. Dat voorkomt dat je in dezelfde valkuilen stapt.
 • Het Ecomshark Pro programma legt niet de focus op een ding, maar geeft als het ware een 360 graden benadering. Sales zijn belangrijk, maar hoe vaak wordt iets als administratie voor het gemak even over het hoofd gezien.
 • Omgerekend kost meedoen met het Pro programma je slechts 42 euro per maand. Voor dat geld mag je normaal gesproken nog niet eens een half uurtje vragen stellen aan een willekeurige ‘businesscoach’ op internet.

De Ecomshark cursus is dus een koopje. Helemaal omdat de beschikbare cursusmateriaal en knowledge base iedere week uitbreidt.

Ik geef niet echt graag geld uit aan cursussen.

Toch betaal ik met een goed gevoel de factuur van Johnny Ma.

Waarom?

De cursus kost je nog geen 500 euro per jaar, maar had het me 10k of zelfs 20k per jaar gekost, dan had ik dat er ook voor over gehad.

Omdat ik inmiddels weet dat het een investering is die me een veelvoud van dat bedrag oplevert.

Alleen een dingetje, ik denk alleen niet dat Ecomshark voor iedereen geschikt is.

Er zijn veel “ondernemers” die denken dat op internet alles vanzelf gaat.

Wanneer je denkt dat het runnen van een e-commerce bedrijf gemakkelijk is en dat je achterover kunt gaan zitten zodra je een product op Bol.com hebt gezet dan heb je het mis.

Ontbreekt het je aan doorzettingsvermogen, dan is een leven als ondernemer misschien niet iets voor jou.

Hoe goed de tips en trucs van Ecomshark en Johnny Ma dan ook zijn.

Ecomshark is namelijk niet bepaald een ‘stap-voor-stap’ cursus.

Je zult dus écht zelf aan de bak moeten.

Ben je daartoe bereid? Dan is de cursus echt iets voor jou! Je hebt veel voordeel van de Ecomshark cursus bijbehorende community waar je jezelf door mensen met dezelfde mindset laat omringen.

Ecomshark Reviews en Ervaringen andere cursisten

Ook anderen zijn trouwens enthousiast over de Ecomshark cursus. Dat merk je bijvoorbeeld tijdens de Masterminds, waarin iedereen heel gemotiveerd is. Maar ook op Facebook kom je alleen maar positieve reviews en ervaringen tegen.

Johnny Ma biedt degelijk materiaal om als beginnende of ervaren ecom ondernemer op voort te kunnen borduren.

Ecomshark biedt echt meerwaarde.

Hierdoor is iedereen die meedoet ook heel enthousiast en positief is en zul je geen negativiteit vinden.

Arthur schrijft in een review op internet dat de sessies heel informatief zijn en dat de tips direct zijn toe te passen. Hij vond de eerste training al meteen “super chill” en tips hadden hem al duizenden euro’s bespaart.

Ook Francois schreef een positieve review. Naar zijn mening was de begeleiding door de Ecomshark experts zo goed dat ze hem hebben behoed voor het maken van een aantal beginnersfouten. De cursus helpt hem ook om koersvast te blijven.

Een andere cursist, met de naam Jeyda, heeft ervaren dat hij met de cursus van Ecomshark de concurrentie voor blijft. Een investering die meer teruggeeft dat het uiteindelijk heeft gekost.

Ecomshark Review: Conclusie

In deze review over de Ecomshark cursus van Johnny Ma heb ik geprobeerd om zoveel mogelijk verschillende aspecten te belichten.

Vaste bezoekers van deze website weten dat ik zeker mijn mening niet onder stoelen of banken steek. Mocht je uit de eerste hand willen weten of de ervaringen met een cursus positief of negatief zijn, dan ben je bij mij dus aan juiste adres.

Ik ben zelf al enige tijd een klant van Johnny. Hoewel mijn mening daardoor licht gekleurd is, kun je wel opmaken uit deze review dat ik nog steeds positief ben over Ecomshark.

Ik schreef het al eerder in deze review, maar ik weet zeker dat voor bijna iedere ondernemer Ecomshark een echte aanrader is.

Bijna iedereen?

Ja, want er zijn genoeg “ondernemers” die zeggen ondernemer  te zijn, maar eigenlijk niet bereid zijn om door te pakken en zichzelf continu door te blijven ontwikkelen.

Niet voor niets stopt een derde van alle ondernemers al binnen een jaar.

Zorg dus dat je niet bij die 30% hoort die binnen een jaar alweer de stekker uit hun business moet trekken.

Doe jezelf een groot plezier en ga “los” met je bedrijf door je aan te melden bij Ecomshark.

Eindoordeel

Review Ecomshark
Samengevat Ik draai al een tijdje mee in de e-commerce wereld. Ik weet dan ook als geen ander dat de internet business nooit stil staat en voortdurend in beweging is. Ecomshark aanschaffen is een no-brainer. Helemaal omdat de beschikbare cursusmateriaal en knowledge base iedere week uitbreidt. Je zult dus écht zelf aan de bak moeten. Ben je bereid om zelf aan de bak te gaan? Dan is de cursus echt iets voor jou! Je hebt veel voordeel van de Ecomshark cursus bijbehorende community waar je jezelf door mensen met dezelfde mindset laat omringen.
Review gegeven door Jeremy van Websiteacademie.nl
Voordelen
 • Stuk goedkoper dan soorgelijke cursussen
 • Ongekende community
 • Team van experts om je te helpen
 • Elke week nieuw materiaal online
Nadelen
 • Niet stap voor stap uitleg
 • Vraagt om toewijding
 • In jezelf echt willen investeren
Beoordeling 8.8 (van de 10)
Website Ga naar Officiële Website