Als je op deze pagina bent gekomen dan heb je veel interesse in het Plug & Pay systeem van Martijn van Tongeren en Tonny Loorbach. Wij hebben recentelijk de tool getest en delen graag onze Plug & Pay review / ervaringen met jou.

De Plug & Pay betaalsoftware is een tool van de IMU (Internet Marketing Universiteit). Deze tool geeft je de mogelijkheid om over een professionele betaalpagina en checkout te beschikken met veel functionaliteiten. Als je ook met affiliates aan de slag wilt gaan, dan biedt het Plug & Pay platform daar ook zeker de mogelijkheden voor.

Als je gaat voor Plug & Pay dan krijg je:

 • Geoptimaliseerde Templates voor betaalpagina’s

 • Mogelijkheid voor kassakoopjes

 • Upselling en salestriggers

 • Koppelingen met systemen

 • Mogelijkheid tot A/B testen

 • Aanbieden van abonnementen

 • Affiliate Marketing systeem

Je bent het aan het juiste adres voor een degelijke review. Ben je dus benieuwd of het Plug and Pay systeem nu echt zo goed is als ze zeggen? Lees dan snel verder.

100% Gratis en Geen Verplichtingen

Wat is Plug & Pay?

Voordat we verder in gaan op onze review en ervaring met het Plug & Pay platform is het goed om even bij het begin te beginnen en uit te leggen wat het Plug & Pay betaalsoftware nu precies is.

Plug & Pay is Checkout & Affiliate Marketing Software. Je kunt de software dus gebruiken om eigen professionele betaalpagina’s / checkout te maken. Als je bijvoorbeeld eigen producten wilt promoten, dan de checkout er wel prodessioneel uitzien en vooral goed werken!

De checkout is de meest cruciale proces van je website. Mensen hebben al de beslissing genomen dat ze het product willen kopen en dan wil je niet dat ze afhaken in de checkout door een storing, onduidelijkheden of dat het er niet betrouwbaar uitziet.

Met de Plug & Pay Software maak je in een paar minuten een super professionele betaalpagina. Deze kan je dan koppelen aan bijvoorbeeld Mollie waar de betalingen dan binnen komen. Plug & Pay is dus puur de schil en het is niet op een zichzelf staande betaalprovider.

Als je eigen product verkoopt is het nog handiger dat andere mensen je helpen om jouw producten te verkopen. Oftewel affiliate marketing! De software staat toe dat affiliates jouw producten ook gaan promoten in ruil voor een vergoeding. Jij hoeft dit alleen maar aan te zetten en de software en affiliates doen de rest.

Geoptimaliseerde kant en klare betaaltemplates

Zoals hierboven al aangegeven is de checkout de meest cruciale proces van je website. Elke % die je in dit proces wint, heeft direct impact op je omzet. Het Plug & Pay systeem geeft je toegang tot betaalpagina’s die al jaren gebruikt worden en constant zijn geoptimaliseerd.

Deze kant en klare betaalpagina’s bevatten allemaal een beveiligde verbinding (geeft vertrouwen aan de bezoekers) en stelt je in staat om conversie verhogende functionaliteiten te gebruiken.

Denk hierbij aan het toevoegen van kassakoopjes en de super mooie functionaliteit 1-klik upsell. Beide functionaliteiten zullen gegarandeerd je orderwaarde verhogen. Daarnaast kan je ook nog testimonials op je betaalpagina zetten, gebruik maken van kortingscodes en een countdown toevoegen mocht je een deadline hebben.

Hieronder even twee klanten die hun ervaring delen met het Plug&Pay software:

Orderwaarde verhogen door upsells en kassakoopjes

Als iemand al in de modus is om je product aan te schaffen, is het vaak relatief eenvoudig om nog iets aan te bieden wat de koper niet kan weigeren.

Stel je even voor dat je nog wat producten on the side hebt liggen. Je hoofdproduct verkoop je momenteel voor 997 euro. Als je dan nog een zo’n side product kunt aanbieden voor 47 euro dan is dat over 10 klanten een makkelijk verdiende 470 euro extra.

Het enige wat je hoeft te doen is de functionaliteit aan te vinken en het product beschikbaar hebben. That’s it. Zonder enige technische kennis heb je dit binnen enkele minuten geregeld.

Plug & Pay heeft een top positie binnen Nederland te pakken. Eigenlijk zijn er bijna geen concurrenten die dit ook aanbieden.

Hieronder volgt even een demo hoe simpel de upsells en kassakoopjes werken.

Reviews van klanten over deze plug and pay functionaliteit zijn ook lovend

Klanten binden met het aanbieden van abonnementen

Producten eenmalig verkopen is makkelijker te doen met meerdere systemen. Eigenlijk is dat wel een basis functionaliteit die je van een checkout software mag verwachten. Maar als het gaat om wederkerende betalingen (abonnementen) dan is het andere koek.

Wie wil dat nou niet? Elke maand een vast inkomen krijgen vanuit mensen die jouw product / cursus hebben gekocht. Op deze manier heb je als het ware minder stress (je hoeft niet constant te blijven verkopen) en kan jij je focussen op de inhoud en kwaliteit.

Plug&Pay is gemaakt door ondernemers die zelf tegen het feit zijn aangelopen dat het eenmalig verkopen van een cursus je geen rust geeft. Vandaar dat dit voor hun een essentieel onderdeel was van de software.

Hoe lekker is dat… elke maand weet je al wat er binnen gaat komen. Geen stress…

Hieronder volgen reviews van klanten die betrekking hebben op de Plug&Pay abonnementen functionaliteit:

Financiële koppelingen en administratie

Het laatste waar je als ondernemer bezig wilt zijn is met administratie. Misschien wel het minst leuke onderdeel van ondernemen.

Gelukkig heeft Plug&Pay daar een gestroomlijnd proces van gemaakt. Er worden automatisch facturen aangemaakt en naar je klanten verzonden.

Daarnaast worden emails automatisch verzonden als mensen nog niet betaald hebben of de checkout hebben verlaten zonder te betalen. Je kunt daarnaast ook eenvoudig gegevens exporteren mocht dat nodig zijn voor de boekhouder.

Daarnaast zijn er wel al automatische koppelingen met moneybird, reeleezee en zapier. Mocht je daar al een account hebben dan scheelt dat ook weer.

Wat verder de ervaringen zijn van klanten van deze plug and pay abonnement functionaliteit:

Affiliate Marketing inzetten voor meer conversies

Er zijn honderden affiliates aangesloten bij Plug&Pay die allemaal een website hebben om producten en/of diensten te promoten aan hun bezoekers. Wij zijn daar zelf ook 1 partij van. Vooral als het een goed product is, dan promoten wij dat graag aan onze bezoekers.

Als jij een goed product hebt, dan kan het dus super interessant zijn om deze leger van affiliates voor je te laten werken. Hoe hoger de commissie, hoe meer de affiliates hun best doen. Dit alles werkt op een no cure, no pay basis. Dus je betaald pas als een affiliate voor een commissie heeft gezorgd.

Dit alles werkt super eenvoudig in Plug&Pay en heb je ook weer binnen enkele minuten opgezet. Het mooie ervan dat dit dus is geïntegreerd. Als je zelf een checkout hebt gemaakt dan dien je altijd een 3e partij in te schakelen (zoals bijv Daisycon) en dat hoeft nu niet.

Hieronder de Plug&Pay reviews van andere klanten over de affiliate marketing systeem:

Plug &  Pay Roadmap

Elke dag werkt een dedicated team om Plug&Pay nog beter te maken. Logisch natuurlijk want hoe beter de software is, hoe meer mensen het uiteindelijk zullen afnemen.

Het team achter Plug&Pay wil graag zo transparant mogelijk zijn en mensen hun request kunnen laten indienen. Op deze manier zien zij waar de klanten behoefte aan hebben. Super slim natuurlijk omdat je wel wilt werken aan wat de klanten willen.

Via deze link kan je de roadmap bekijken. Onderaan de pagina zie je ook een knop naar de wishlist. Daar heb je een overzicht van de aanvragen die zijn ingediend door de klanten. Je kunt zelf ook stemmen op een bepaalde functionaliteit om er zo voor te zorgen dat zij daar eerder aan gaan werken.

Plug & Pay betaalmethodes

Bij een checkout software is het wel essentieel om te weten welke betaalmethodes je kunt aanbieden. De software kan nog wel zo goed zijn maar als je in Nederland niet iDeal kunt aanbieden dan zal je toch erg weinig omzet gaan genereren.

Maar gelukkig begrijpen ze dat bij Plug&Pay natuurlijk ook wel. Er is een heel scala van betaalmethodes beschikbaar en wij sommen ze hieronder even op. Je kunt zelf kiezen in de backend welke betaalmethode je aan of uit zet.

 • iDeal
 • Klarna achteraf betalen
 • Klarna gespreid betalen
 • Creditcard
 • Apple Pay
 • PayPal
 • Bancontact
 • Overboeking
 • SEPA-incasso
 • SOFORT Banking
 • EPS

Plug & Pay voorbeelden

Als je met Plug&Pay aan de slag gaat kun je zelf kiezen uit een aantal templates. Je ziet wel dat veel Plug&Pay klanten dezelfde checkout gebruiken maar dat maakt eigenlijk geen bal uit. Als die het beste converteert, waarom zou je dan een andere maken?

Wij zouden wel aanraden om zelf ook altijd wat A/B testen te draaien in de checkout. Wellicht werkt die ene template toch beter voor jou bezoekers dan die andere. Dat kan goed kunnen. Elke doelgroep reageert weer anders op UX.

Hieronder volgen even twee voorbeelden. De grijze is eigenlijk de meest standaard checkout en veel klanten gebruiken deze. Is gewoon clean, duidelijk en werkt goed. De andere is een voorbeeld van het ikwilgroeien.nl platform. Je ziet dat zij veel meer focus leggen op de USP’s die je krijgt als je een abonnement afsluit om je zo nog te overtuigen. Ons advies; test welke template het beste voor jou werkt.

Prijs Plug & Pay

Hieronder volgen de verschillende pakketten die je kunt afnemen met de bijbehorende prijzen. Voordat je begint is het goed om even te kijken welk pakket het beste past bij jou situatie.

We willen nogmaals benadrukken dat je gewoon 14 dagen gratis Plug&Pay mag gebruiken / testen. Als het iets voor je is, dan kan je gewoon het abonnement in laten gaan. Wil je dat liever niet, dan stop je gewoon.

Mocht je zelf al een checkout hebben, dan is het goed om eens te rekenen wat het je oplevert als je bijv 10 tot 20% meer omzet gaat genereren met dit systeem. Dan zitten we denk nog aan de lage kant.

Plug&Pay Lite
14 dagen gratis

daarna 15,- per maand

 • Templates voor betaalpagina’s

 • Kassakoopjes

 • Exporteren en Factureren

 • 3 Producten (max)

 • 3 Checkouts (max)

 • 50 transacties p/m

Plug&Pay Premium
14 dagen gratis

daarna 49,- per maand

 • Templates voor betaalpagina’s

 • Salestriggers en Upsell mogelijkheid

 • Exporteren en Factureren

 • Aanbieden van abonnementen

 • A/B testen mogelijkheid

 • 250 transacties p/m

Plug&Pay Ultimate
14 dagen gratis

daarna 125,- per maand

 • Templates voor betaalpagina’s

 • Salestriggers en Upsell mogelijkheid

 • Exporteren en Factureren

 • Aanbieden van abonnementen

 • A/B testen mogelijkheid

 • 2.500 transacties p/m

 • Affiliate Marketing Systeem

Plug & Pay voor- en nadelen

Hieronder hebben we getracht wat voor en nadelen vanuit ons perspectief neer te zetten. Vooral het vinden van wat negatieve zaken was lastig voor dit product. Wij vinden het niet fair om daar bijvoorbeeld neer te zetten dat je er voor moet betalen, dat is gewoon logisch.

De nadelen zijn nu vooral gericht als je gaat werken met affiliates. Waarvan 1 nadeel nog geen eens betrekking heeft op jou maar op de affiliate zelf. Het handmatig betalen van affiliates is voor nu het grootste nadeel. Maar wij kunnen ons niet voorstellen dat ze dat in de toekomst niet oplossen.

Verder eigenlijk een en al lof over het product.

Voordelen
 • Zonder technische kennis kan je dit opzetten

 • Volledig geoptimaliseerd voor jou

 • Goede prijs

 • Blijven eraan ontwikkelen

 • Integratie mogelijkheden met systemen

 • Snelle en goede ondersteuning

 • Upsells en kassakoopjes

 • Geen extra kosten

Nadelen
 • Handmatig uitbetalen van affiliates

 • Weinig overzicht voor affiliates

Plug & Pay Review en Ervaringen Conclusie

Wij gebruiken zelf het Plug & Pay op onze andere websites naar volle tevredenheid. Het werkt makkelijk, snel en stabiel. Binnen enkele minuten heb je heel je checkout opgezet en kan je al starten met verkopen. Zo simpel is het echt…

Je weet gewoon dat deze checkout volledig geoptimaliseerd is en je hoeft zelf niet onnodig veel te testen. Je kunt makkelijk functionaliteiten uit of aan zetten. Vooral de kassakoopjes en 1-klikupsell zorgen gewoon direct voor meer omzet.

De checkout is clean. En geloof ons maar dat je het vooral in je checkout clean wilt hebben en niet teveel poespas. Het is de basisregel van conversie optimalisatie dat je zo weinig mogelijk afleiding wilt hebben en dat het gewoon goed moet werken.

Zoals gezegd werkt het ook stabiel, als je checkout te traag is of je krijgt een foutmelding dan heeft dit direct impact op je omzet (in een negatieve manier). Tot nu toe hebben wij geen enkel probleem gehad met het Plug & Pay systeem.

Wij kunnen jou dus met 100% volle vertrouwen deze software aanbevelen. Je gaat geen betere betaalsoftware vinden dan dit systeem. Dat is een belofte.

Eindoordeel

Review Plug & Pay
Samengevat Wij kunnen jou dus met 100% volle vertrouwen deze software aanbevelen. Je gaat geen betere betaalsoftware vinden dan dit systeem. Dat is een belofte.
Review gegeven door Jeremy van Websiteacademie.nl
Voordelen
 • Goede Prijs / Kwaliteit
 • Ongekende support
 • Volledig geoptimaliseerd
 • Upsells en Kassakoopjes
 • Zonder technische kennis op te zetten
Nadelen
 • Slecht overzicht voor de affiliates
 • Affiliates dienen handmatig betaald te worden
Beoordeling 9.4 (van de 10)
Website Ga naar Officiële Website