Jaarlijks sluiten duizenden ondernemers zich aan bij de Internet Marketing Unie. Misschien overweeg je dat zelf ook te doen en daarom ben je op zoek naar een duidelijke review over IMU Plus. Ook ik stond een tijdje geleden voor die keuze. Ik heb het toen gedaan en ik ben nu nog steeds blij dat ik lid van IMU ben geworden.

Wil je weten waarom ik nu nog steeds zou kiezen voor IMU en wat volgens mij de redenen zijn waarom jij als (internet) ondernemer je echt moet aanmelden bij IMU Plus?

Lees mijn ervaring en mening in mijn IMU Plus Review.

4.8 ⭐⭐⭐⭐⭐ (300+ reviews)

Wat is IMU Plus?

IMU Plus, vroeger ook wel IMU Premium genoemd, is zonder twijfel een van de paradepaardjes van de Internet Marketing Unie. Tonny en Martijn, de oprichters van IMU timmeren al flink wat jaren aan de weg en in al die tijd hebben ze natuurlijk ontzettend veel kennis gedeeld met hun vele trainingen, seminars en alle andere door hen uitgegeven cursussen.

In IMU+ vind je zo ongeveer alles wat ze in al die tijd dat de Internet Marketing Unie actief is hebben gemaakt en uitgebracht. Met IMU Plus is jaren aan online marketing kennis en ervaring in één keer voor je beschikbaar gemaakt.

Wie zijn Martijn van Tongeren en Tonny Loorbach?

Wanneer je iets leest of hoort over IMU denk je eigenlijk gelijk aan een van deze twee personen. De namen Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren zijn namelijk onlosmakelijk verbonden met IMU.

Beide zijn de eigenaren van IMU en bij velen staan ze toch wel bekend om hun enigszins ludieke communicatie wanneer ze hun marketingtips wereldkundig maken via een van hun e-mails, video’s of webinars. Ze maken ook een IMU podcast, die trouwens redelijk populair is.

Tonny Loorbach van IMU

Tonny draait al wat jaartjes mee in de boeiende wereld van de online marketing. Zijn eerste ervaringen in de business dateren al van 2007. Na een aantal jaar ervaring opgedaan te hebben, besloot hij is 2010 een eigen bedrijf te starten. De Internet Marketing Unie (IMU) was een feit.

IMU is inmiddels geworden tot een bedrijf met miljoenen euro’s omzet en het is ook nog eens van de meest bekende en meest gebruikte marketingplatformen van ons land. Naast de Internet Marketing IMU heeft Tonny nog wat andere bedrijven begonnen die op in zekere zin allemaal gerelateerd of verbonden zijn aan IMU. Dat zijn onder andere Huddle, Phoenix en Plug & Pay. Daarnaast is er ook nog de Loorbach Foundation, een stichting die zich inzet voor ondernemers in kansarme regio’s. Een nobel streven natuurlijk.

Martijn van Tongeren van IMU

Martijn is ook zeker geen onbekende op het gebied van online marketing. Al in 2009 bouwde hij als jonge ondernemer zijn eerste website voor een klant. Volgens hemzelf heeft de magie van het internet hem toen écht gegrepen en daarna heeft hij zich helemaal toegelegd op internet marketing.

In 2014 raakte Martijn betrokken bij IMU. Opvallend genoeg niet als directeur, maar ‘gewoon’ als support medewerker. Hij vond het toen ontzettend leuk om mensen te helpen met hun website. Een balletje kan raar rollen en binnen een paar maanden runde hij de hele IMU backoffice. Na verloop van tijd kreeg hij steeds meer marketing taken toegeschoven. Toen hij goede resultaten boekte werd Martijn in 2017 de compagnon van Tonny.

Martijn en Tonny zijn sindsdien samen dagelijks in de weer om IMU aan de absolute top te houden als het gaat om software en cursusmateriaal voor internet marketing. In 2020 brachten beide heren het boek De Online Marketing Tornado uit. Daarmee brachten ze eigenlijk heel ondernemend Nederland in rep en roer, want in dat boek maakten ze zo ongeveer hun hele businessmodel bekend. Dit is typerend voor hun filosofie waarbij ze hun kennis delen om anderen ook succes te hebben met online marketing.

Inhoud cursus van IMU Plus

IMU+ heette vroeger IMU Premium. Dit was het online cursus gedeelte van IMU. Met de nieuwe naam is IMU plus dan ook omgeturnd tot een nog completer pakket. Je krijgt nu bijvoorbeeld ook de beschikking over de IMU Plus Masterminds. Nieuw is ook dat je bij IMU+ zeker 36 live sessies per jaar krijgt.

Met IMU Plus krijg je toegang tot de Academy. Je kunt daarin alle IMU cursussen terugvinden die er zijn. Je moet daarbij denken aan aan IMU trainingen zoals:

 • Facebook marketing
 • Meester in SEO
 • Content marketing
 • Tornado Masterclass

Bovendien worden er in 2021 nog een aantal nieuwe cursussen toegevoegd waar jij als IMU Plus lid ook toegang tot krijgt. Dat zijn onder meer de cursussen (Sales) webinars, marketing funnels, neuromarketing en contentmarketing

Los van bovenstaande nieuw IMU cursussen krijg je nog veel meer. Als IMU Plus lid krijg je ook nog toegang tot de volgende onderdelen:

Iedere maand een IMU live sessie

Iedereen maand zullen Tonny en Martijn, een live sessie gegeven waarin ze hun ervaringen en inzichten van de afgelopen maand, bepaalde challenges of heel specifieke marketing kennis delen. Bij deze sessies is altijd de kans om meteen vragen te stellen.

De sessies worden ook altijd opgenomen, dus je kunt ze ook terugkijken wanneer je even iets anders te doen hebt. Je zult nooit interessante IMU content hoeven missen, maar ook de eerder opgenomen live sessies kun je terugkijken.

Iedere maand een Live website review marathon

De website review marathons zijn ontzettend populair. Veel ondernemers hebben namelijk behoefte aan de visie van anderen over hun website. Wanneer je zelf dicht op het vuur ziet, zie je namelijk snel dingen over het hoofd.

De IMU Plus website review marathon is een welkom klankbord. Met de tips van anderen kun je gebruiken om je site nog beter te maken. Het team achter de Internet Marketing Unie besteed maandelijks een hele sessie aan het bekijken en reviewen van sites van andere IMU Plus leden.

Iedere maand een live sessie met een gast expert

Geen enkele online marketing expert is echt allround. Het vakgebied is daarvoor namelijk veel en veel te breed geworden. De experts die zich hebben aangesloten bij het IMU netwerk zijn zonder twijfel de besten uit hun vak.

Specialisten die hebben laten zien te weten waar ze het over hebben en die hun kennis delen met IMU Plus leden zonder dat ze je iets proberen te verkopen.

Toegang tot de IMU Community

Als online ondernemer werk je vaak alleen. Familie en vrienden delen niet altijd dezelfde interesses. Soms is het daarom lastig om succes te delen of om advies te krijgen. Het is dan fijn wanneer je contact kan hebben met gelijkgezinden. Mensen die met dezelfde dingen als jij bezig zijn en tegen dezelfde uitdagingen aanlopen.

De IMU+ Community is voor ondernemers een hele goede plek. Je kunt er als ondernemer je vragen stellen, maar ook de kennis die je zelf hebt opgedaan delen met anderen. Ook voor het vieren van succes is er genoeg ruimte.

De community  van IMU Plus is voor vele leden een bron van inspiratie. Je krijgt heel gerichte feedback van het IMU team en andere IMU+ leden. Ze kunnen je vaak heel duidelijk uitleggen hoe je de dingen zou moeten aanpakken. Bovendien is de community een hele goede plek gebleken om te kunnen netwerken met andere IMU leden.

IMU Mastermind groepen

De andere IMU Plus leden zijn natuurlijk ook allemaal ondernemers of zijn van plan dat op korte termijn te worden. Binnen de community vind je diverse Mastermind groepen.

Binnen die groepen kunnen IMU Plus leden uit bepaalde regio’s, bepaalde branches, maar ook op verschillende niveaus met elkaar connecten of netwerken. In de IMU Plus Mastermind groepen is dan ook al de basis voor menig zakelijke samenwerking gelegd.

Toegang tot IMU Challenges

Bij de IMU Plus Challenges zullen Tonny en Martijn concrete opdrachten geven om met jouw bedrijf in korte tijd een resultaat neer te zetten waarvan je dacht dat het niet te doen was.

Een goed voorbeeld van een IMU Challenge is de ‘Bouw je Business in 28 Dagen!’ challenge. Veel ondernemers beginnen tegelijk aan de challenge, ze motiveren elkaar en onder leiding van Tonny en Martijn zorgt dat voor een vliegende start voor je business.

Onbeperkt toegang tot alle Cursussen met IMU Plus

Wanneer je jezelf aanmeld als IMU Plus lid krijg je toegang tot alle IMU cursussen op de ledensite. De Internet Marketing Unie bestaat al sinds 2010, dus je kunt je voorstellen dat het er inmiddels best een flink aantal cursussen beschikbaar zijn.

Toegang tot het archief met alle IMU opnames

Alle eerdere IMU events zijn opgenomen en beschikbaar gemaakt voor de IMU Plus leden. Je kunt je Netflix dus cancelen en je avonden voortaan vullen met opnames van eerdere Internet Marketing Unie events en live sessies.

De nieuwe IMU Cursussen 2021

Als IMU Plus lid krijg je ook toegang tot de nieuwe Internet Marketing Unie cursussen die in de toekomst gaan verschijnen. Voor dit jaar staan de volgende cursussen op de lijst om te worden toegevoegd aan IMU+:

 • E-mail marketing
 • Marketing funnels
 • (Sales) Webinars
 • Neuromarketing

Iedere cursus vertegenwoordigd een waarde van € 497,-

Al met al krijg je als IMU Plus member dus de beschikking over een enorme hoeveelheid kennis en dat ook nog eens tegen een absurd lage prijs.

IMU bestaat al een flink aantal jaar. Er zijn in al die jaren genoeg mensen geweest die de cursussen los hebben afgenomen of een los toegangskaartje voor een IMU event hebben aangeschaft.

Tel eens bij elkaar op:

 • 12x LIVE IMU sessies: € 2.997,-
 • 12x LIVE Gast Expert sessies: € 2.997,-
 • 12x LIVE website review marathons: € 1997,-
 • Alle IMU Cursussen: € 1.179,-
 • Alle IMU opnames: € 2.687,-
 • Nieuwe IMU Cursussen van 2021: € 1.188,-

Dat bij elkaar opgeteld vertegenwoordigd alle content waar je met IMU Plus toegang tot krijgt al een waarde van meer dan € 13.000,-.

Probeer nu IMU Plus Tijdelijk 14 Dagen Gratis

100% Gratis en Geen Verplichtingen

Voor- en nadelen van IMU Plus

De Internet Marketing Universiteit is al jarenlang een gevestigde naam als we het hebben over het aanbieden van kennis aan internetondernemers. Als we kijken naar de hoeveelheid mensen die al zijn verbonden aan IMU, kunnen we zelfs wel stellen dat IMU een instituut is.

IMU kun je zien als de routekaart voor iedereen die hongerig is naar online succes. IMU Plus is dan ook een mooie aanvulling op al het andere dat IMU doet en dat biedt je een aantal voordelen. Ons kritische oog heeft zoals altijd ook wel een aantal mindere punten aan IMU plus kunnen ontdekken.

Voordelen
 • Bij IMU vind je ontzettend veel kennis op één plek. Sinds 2010 zijn ze al actief in de wereld van SEO en online marketing.

 • Het bedrijf staat niet stil, maar blijft zichzelf door ontwikkelen. Als cursist of IMU Plus lid zul je dus ook steeds nieuwe up-to-date cursussen ter beschikking krijgen.

 • Tonny en Martijn zijn geen onbekenden in het wereldje. Ze weten waar ze het over hebben en zijn zelf na al die jaren nog steeds enthousiast over online marketing.Het mooie is dat ze ondanks al het succes toch gewoon benaderbaar zijn gebleven.

 • IMU Plus is een open, warme community. Je leert er ontzettend veel en het is fijn om een passie met anderen te kunnen delen.

Nadelen
 • IMU Plus wordt je aangeboden in de vorm van een abonnement. De kosten van IMU Plus komen dus maandelijks of jaarlijks terug. Maar zoals een bekende voetballer ooit zei: “elk nadeel heeft zijn voordeel”. Want de abonnementsvorm maakt IMU Plus natuurlijk wel een stuk voordeliger.

 • Sommige IMU Plus cursussen zijn vooral gericht op mensen die een eigen product of dienst aanbieden. Zelf heb ik een aantal websites, maar geen echt eigen product. Ondanks dat ik een hoop nuttige dingen leer met IMU Plus, kan ik niet alles één op één toepassen.

Kosten IMU Plus

Op dit moment zijn de kosten die voor IMU Plus worden gerekend € 497,- per jaar of € 49,- per maand.

We hebben het je eerder in deze IMU Plus review al voorgerekend. Wanneer je alle onderdelen los zou aanschaffen zou je dat veel en veel meer kosten.

Wanneer je je aanmeldt voor IMU Plus, dan bespaar zeker € 10.000,-, omdat je:

 • Géén € 1.179,- hoeft te betalen voor de IMU cursussen
 • Géén € 1.188,- hoeft te betalen voor de nieuwe IMU 2021 cursussen
 • Géén € 2.997,- hoeft te betalen voor de IMU lives sessies
 • Géén € 2.997,- hoeft te betalen voor de expert sessies

En zo kunnen we nog wel even voorgaan.

Totale waarde van IMU Plus is €13.045

Had je het allemaal los moeten aanschaffen, dan had je misschien niet alle cursussen en sessies afgenomen bij IMU. Feit blijft dat je met IMU Plus voor een fractie van de prijs toegang hebt tot ontzettend veel kennis en content waar anderen eerst gewoon de volle mep voor hebben betaald.

Voor de prijs van die 497 euro per jaar krijg je dan ook toegang tot een absurde hoeveelheid content. Er is zelfs al bekendgemaakt dat de content van IMU Plus de komende jaren nog veel verder zal worden uitgebreid door Martijn en Tonny.

Geld terug garantie

IMU biedt een goede en vooral heel duidelijke geld terug garantie.

Wanneer je jezelf aanmeldt voor IMU Plus en je bent er, om welke reden dan ook, niet tevreden over, dan krijg je je geld gewoon weer van ze terug.

Vaak blijkt de garantieregeling bij cursussen een wassen neus. De garantie wordt gebruikt om je over de streep te trekken, maar is eigenlijk nergens op gebaseerd. Bij IMU en IMU Plus is dat zeker niet het geval. What you see is what you get. De garantieregeling is daar simpelweg ook echt een afspraak waar je ook echt gebruik van kan maken.

De niet goed geld terug garantie is dan ook typerend voor de werkwijze van IMU. Voor ons is het een bevestiging dat Tonny en Martijn er niet op uit zijn om je geld uit je zak te kloppen, maar dat ze zelf echt 100% achter hun product staan en ze ervan zijn overtuigd dat hun product je meerwaarde biedt.

IMU Plus Review

IMU is een toonaangevende organisatie binnen de Nederlandse online marketing. Veel ondernemers hebben goede ervaringen met ze opgedaan en velen van hen maken al jarenlang gebruik van de cursussen en andere producten die IMU aanbiedt of de community daar omheen.

Het maakt ook helemaal niet uit of je een softwareproduct van IMU gebruikt of dat je een ondernemer bent die wil leren hoe je van je bedrijf een online succes maakt. Typerend voor de producten van IMU is dat je helemaal geen ‘nerd’ hoeft te zijn om er mee aan de slag te kunnen. Iedere ondernemer kan ze gebruiken en er is geen speciale technische voorkennis nodig om te kunnen starten.

Zodra ondernemers eenmaal de IMU producten aan gebruiken valt bij hen op hoe veelzijdig alles is en hoe goed de producten in elkaar zitten. Je leest dan ook heel erg veel goede ervaringen van mensen. Het support team van IMU gooit altijd hoge ogen en IMU staat bekend als zeer betrouwbaar. Ook de cursussen waar je toegang tot krijgt via IMU Plus staan erg hoog aangeschreven.

Mijn ervaringen met IMU en IMU Plus

Ook ik ben internetondernemer en wilde meer leren over online marketing. Tijdens mijn zoektocht naar informatie ben ik terecht gekomen op de website van IMU.

Ik kan toch wel zeggen dat ik een redelijk sceptisch persoon ben. Met Amerikaans-achtige marketing toestanden heb ik niet zoveel. Ondanks dat IMU soms wat van die trekjes vertoond, was ik toch geïntrigeerd door de IMU ervaringen van anderen en heb ik uiteindelijk besloten er vol voor te gaan.

De lage prijs van IMU Plus in combinatie met de niet-goed geld-terug garantie zorgden ervoor dat ik lid ben geworden. Ik heb al diverse online sessies bijgewoond. Ik heb een aantal IMU cursussen van voor naar achter helemaal doorgelezen en heb ook een marathon meegedaan.

Ik kan mijn ervaringen met IMU Plus eigenlijk in kort samenvatten: te gek.

Wat is er goed aan IMU?

Je merkt dat door mee te doen je jezelf onderdompelt in een hele actieve, enthousiasme en IMU community. Ondanks dat iedereen toch eigen commerciële doelen heeft en soms zelfs overduidelijk concurrenten van elkaar zijn gaat men toch op een gemoedelijke manier met elkaar om. Dat merk je tijdens de sessies, maar ook in de online community zie dat eigenlijk terug.

Mensen motiveren elkaar en de ideeën leveren weer hele nieuwe inzichten op. interessant is ook om uit te vinden welk pad andere ondernemers hebben bewandeld. Erg fijn wanneer je zelf het overzicht even niet hebt of geen duidelijke planning voor jezelf hebt. Wanneer je jouw uitdagingen in de community bespreekt kun je altijd rekenen op veel support. Je bent namelijk meestal niet de enige.

Alle nieuwe inzichten die IMU Plus je opleveren kun je zelf toepassen op je eigen situatie. Misschien niet altijd één op één, maar het levert je wel een duidelijke richting op waar je naartoe moet met je bedrijf. Mijn mening over IMU Plus, maar ook die van vele anderen is dat de Internet Marketing Unie je als internet ondernemer echt vooruit helpt.

Het ‘hogere’ doel van IMU is dan ook niet om even snel een paar honderd euro te cashen voor een cursus, maar een lange termijn samenwerking opbouwen. Eentje die is gebaseerd op de meerwaarde die IMU voor jou heeft en op meerwaarde die jij bent voor de IMU Plus community bent met al je inzichten en ervaringen.

IMU Plus Reviews en Ervaringen andere cursisten

Onze ervaringen met de Internet Marketing Unie en met IMU Plus is voor de volle honderd procent positief. Ook andere ondernemers staan er zo in. Ook zij hebben goede ervaringen met IMU Plus en IMU in het algemeen.

Als je goed zoekt zul je vast wel een mindere ervaringen tegen komen. Er zijn nu eenmaal altijd genoeg mensen die altijd wat te zeuren hebben, maar niet hand in eigen boezem durven te steken. Je kunt natuurlijk ook niet verwachten dat IMU al het werk voor je doet of dat je het winnende lot op een presenteerblaadje krijgt aangereikt. Ondernemen is nog steeds hard werken.

We weten uit eigen ervaring dat IMU er alles aan doet om te helpen waar nodig. Niet alleen bij de eigen klanten, ook niet-klanten worden vlot geholpen. Ook op social media is IMU erg actief.

Na al die jaren vertoont het hele concept rond de Internet Marketing Unie dan ook nog helemaal geen scheurtjes. Sterker nog, we denken dat IMU met IMU Plus er sterker voor staat dan ooit.

Afgelopen tien jaar hebben duizenden ondernemers gekozen om zich aan te sluiten bij de Internet Marketing Unie. De slogan van IMU is “In Vrijheid Verbonden”. Dat is precies wat IMU je oplevert: de vrijheid om te doen waar jouw passie ligt.

4.8 ⭐⭐⭐⭐⭐ (300+ reviews)

IMU Plus Review: Conclusie

Je bent waarschijnlijk op dit artikel uitgekomen omdat je op zoek was naar een review van IMU Plus van de Internet Marketing Unie, de vervanger van wat voorheen IMU Premium was van de Internet Marketing Universiteit.

Hopelijk zijn al je vragen rondom IMU, Martijn van Tongeren, Tonny Loorbach en IMU+ dan ook met deze review voldoende beantwoord. Mocht je toch nog vragen hebben, neem dan gerust eens contact met op of laat een berichtje achter. Waarschijnlijk kan ik al je vragen over IMU Plus beantwoorden, want ik ben zelf al lange tijd lid van IMU.

Na al die tijd dat ik gebruik maak van de diensten van IMU ben ik nog steeds van mening dat IMU Plus van toegevoegde waarde. Voorlopig zal ik dan ook nog wel lid blijven.

Ben je zelf ondernemer en wil je meer ‘online’ gaan doen en denk je dat IMU iets voor je is? Dan heeft IMU heel waarschijnlijk voor jou echt meerwaarde. Door de geld terug garantie heb je helemaal geen risico. De beste ervaringen met IMU zijn je eigen ervaringen, dus meld je vandaag nog aan.

Eindoordeel

Review IMU Plus
Samengevat Onze ervaringen met de Internet Marketing Unie en met IMU Plus is voor de volle honderd procent positief. Ook andere ondernemers staan er zo in. Ook zij hebben goede ervaringen met IMU Plus en IMU in het algemeen. Ik kan mijn ervaringen met IMU Plus eigenlijk in kort samenvatten: te gek.
Review gegeven door Jeremy van Websiteacademie.nl
Voordelen
 • Alle kennis op 1 plek
 • Zeer grote community
 • Meerdere events per jaar
 • Cursussen waar je écht van leert
 • Blijven door ontwikkelen en waarde toevoegen
Nadelen
 • Alleen toegang met een abonnement
 • Sommige IMU Plus cursussen zijn vooral gericht op mensen die een eigen product of dienst aanbieden
 • In jezelf echt willen investeren
Beoordeling 9.2 (van de 10)
Website Ga naar Officiële Website