In het tijdperk van digitale transformatie heeft cryptocurrency zich ontpopt als een opwindende en disruptieve kracht in de financiële wereld. Binnen deze opwindende revolutie heeft Bitvavo, als vooraanstaand cryptocurrency handelsplatform, een prominente plaats veroverd.

Deze gids biedt een gedetailleerd overzicht voor zowel nieuwkomers als ervaren investeerders over hoe ze moeiteloos crypto kunnen kopen via Bitvavo. Van de inschrijvingsfase tot het plaatsen van kooporders, we zullen de stappen nauwgezet ontleden, cruciale veiligheidstips delen en inzicht bieden in de kostenstructuur. Deze inleiding vormt het startpunt voor het navigeren door de opwindende wereld van cryptocurrency verwerving via Bitvavo’s intuïtieve platform.

Tip: Als je nog geen account hebt bij Bitvavo: Klik dan hier om een gratis account aan te maken en betaal over de eerste 1.000 EURO geen transactiekosten

Stapsgewijze Instructies voor het Kopen van Crypto op Bitvavo

De eerste stap op weg naar het betreden van de spannende wereld van cryptocurrency op Bitvavo begint met een vlotte accountregistratie en verificatieprocedure. Hier is een overzicht van de stappen die je moet volgen:

 1. Navigeren naar de Bitvavo-website: Open je webbrowser en ga naar de officiële Bitvavo-website.
 2. Klikken op “Aanmelden” en accountgegevens invoeren: Op de homepage vind je de “Aanmelden” knop. Klik erop en vul de benodigde gegevens in, zoals je naam, e-mailadres en een sterk wachtwoord.
 3. Verifiëren van je e-mailadres: Na het invullen van je gegevens, ontvang je een verificatie-e-mail van Bitvavo. Ga naar je e-mailinbox, open de e-mail en klik op de verificatielink om je e-mailadres te bevestigen.
 4. Voltooien van de KYC (Know Your Customer)-verificatie: Om de veiligheid en naleving te waarborgen, zal Bitvavo je vragen om een Know Your Customer (KYC) verificatie te voltooien. Volg de instructies op het platform om documenten zoals een identiteitsbewijs of paspoort te uploaden. Zodra je KYC-verificatie is goedgekeurd, ben je klaar om verder te gaan.

Met deze initiële stappen achter de rug, heb je met succes je account geregistreerd en geverifieerd bij Bitvavo. Je bent nu klaar om door te gaan naar de volgende fasen van het proces, zoals het storten van geld op je account en het uiteindelijk kopen van je gewenste cryptocurrency.

Profiteer nu nog van deze instap-actie voordat het te laat is. Het betreft een tijdelijke actie en kan elk moment stoppen. Maak via onderstaande knop een GRATIS account aan en claim die welkomstbonus.

account aanmaken is gratis en 100% veilig

Storten van geld op je Bitvavo-account

Het moment is aangebroken om je eerste stappen te zetten in de wereld van digitale valuta op Bitvavo. Hier is een gedetailleerd overzicht van het proces voor het veilig en efficiënt storten van geld op je Bitvavo-account:

 1. Inloggen op je Bitvavo-account: Ga naar de Bitvavo-website en log in op je account met je eerder geregistreerde inloggegevens. Dit brengt je naar het dashboard van je account.
 2. Navigeren naar “Storten” en kiezen voor de gewenste betaalmethode: Eenmaal ingelogd, zoek je naar de optie “Storten” op het dashboard. Hier krijg je een lijst van beschikbare betaalmethoden te zien, zoals bankoverschrijving, iDeal, SEPA, en meer. Kies de methode die het beste bij je past.
 3. Volgen van de instructies om het geld over te maken: Nadat je de gewenste betaalmethode hebt gekozen, volg je de duidelijke instructies op het scherm om de storting te voltooien. Dit kan het invullen van belangrijke gegevens omvatten, zoals je bankrekeninggegevens of andere vereiste informatie, afhankelijk van de gekozen methode.

Het platform zal je voorzien van alle nodige informatie, inclusief een unieke referentiecode of bankgegevens om ervoor te zorgen dat je storting correct wordt toegeschreven aan je Bitvavo-account.

Door deze stappen zorgvuldig te volgen, maak je naadloos geld over naar je Bitvavo-account, klaar om te worden gebruikt voor het kopen van de cryptocurrencies waarin je geïnteresseerd bent. Onthoud dat Bitvavo zich inzet voor veiligheid en naleving, wat betekent dat je geld veilig wordt bewaard gedurende het hele proces.

Het kiezen van de gewenste cryptocurrency om te kopen

Nu je je Bitvavo-account hebt ingesteld en geld hebt gestort, is het tijd om je blik te richten op de opwindende wereld van cryptocurrencies. Hier volgt een grondige uitleg van hoe je de gewenste cryptocurrency kunt kiezen en beginnen met investeren:

 1. Inloggen op je Bitvavo-account: Begin met het inloggen op je Bitvavo-account met je vertrouwde inloggegevens. Dit brengt je naar het overzichtelijke dashboard waar je verschillende opties kunt verkennen.
 2. Navigeren naar “Markten” en zoeken naar de cryptocurrency die je wilt kopen: Op het dashboard vind je de sectie “Markten.” Klik hierop om toegang te krijgen tot een uitgebreide lijst van beschikbare cryptocurrencies. Gebruik de zoekfunctie om de specifieke cryptocurrency te vinden waarin je geïnteresseerd bent.
 3. Kiezen van de juiste handelsmarkt: Na het selecteren van je gewenste cryptocurrency, zie je de beschikbare handelsmarkten voor die specifieke munt. Dit kan paren zijn zoals BTC/EUR, ETH/EUR, en meer, waarbij de eerste munt het symbool is van de cryptocurrency die je wilt kopen, en de tweede munt de valuta aangeeft waarin je wilt handelen. Kies de handelsmarkt die overeenkomt met je voorkeuren.

Het Bitvavo-platform biedt een overzichtelijke interface en duidelijke navigatie, zodat je gemakkelijk kunt vinden waar je naar op zoek bent. Het kiezen van de juiste cryptocurrency en handelsmarkt vormt de basis voor je investeringen. Wees altijd grondig in je onderzoek en overweeg factoren zoals prijstrends en marktanalyse voordat je je beslissing maakt.

Plaatsen van een kooporder

Je hebt je weg gevonden naar de gewenste cryptocurrency en het moment van investeren is nabij. Hier is een gedetailleerd overzicht van het proces voor het plaatsen van een kooporder op het Bitvavo-platform:

 1. Selecteren van de gewenste cryptocurrency: Nadat je de handelsmarkt voor de cryptocurrency hebt gekozen, selecteer je de specifieke digitale munt die je wilt kopen. Dit opent het handelsvenster voor die munt.
 2. Kiezen van het type order: Voordat je verdergaat, moet je beslissen welk type order je wilt plaatsen. Bitvavo biedt twee veelgebruikte opties: een marktorder en een limietorder.
  • Marktorder: Hiermee koop je de cryptocurrency tegen de huidige marktprijs. Het voordeel is dat de transactie direct wordt uitgevoerd.
  • Limietorder: Met deze optie stel je zelf een prijs in waartegen je bereid bent te kopen. De order wordt uitgevoerd wanneer de marktprijs deze door jou ingestelde prijs bereikt.
 3. Invoeren van het bedrag of het aantal crypto dat je wilt kopen: Voer het bedrag of het aantal eenheden van de cryptocurrency in dat je wilt kopen. Het platform zal je meteen tonen hoeveel je moet betalen op basis van de huidige prijs.
 4. Controleren van de ordergegevens en bevestigen van de aankoop: Voordat je de kooporder definitief plaatst, bekijk je nogmaals de ordergegevens. Zorg ervoor dat alles correct is, inclusief het bedrag, de prijs en het type order. Als alles klopt, bevestig je de aankoop.

Houd er rekening mee dat de cryptocurrency-markt volatiel kan zijn, dus het is belangrijk om alert te blijven en je beslissingen goed te overwegen. Met deze stappen ben je goed op weg om je eerste crypto-aankoop te doen via Bitvavo.

Veiligheidsmaatregelen en Tips

Wanneer je je begeeft in de wereld van cryptocurrency, is het waarborgen van de veiligheid van uiterst belang. Hier zijn enkele cruciale veiligheidsmaatregelen en tips om je investeringen en persoonlijke informatie te beschermen tijdens je Bitvavo-avontuur:

Gebruik van tweefactorauthenticatie (2FA) voor extra beveiliging:
Activeer altijd tweefactorauthenticatie op je Bitvavo-account. Dit voegt een extra beveiligingslaag toe door een extra stap te vereisen naast je wachtwoord, zoals een unieke code die naar je mobiele apparaat wordt verzonden. Hierdoor wordt het moeilijker voor kwaadwillenden om toegang te krijgen tot je account, zelfs als ze je wachtwoord hebben.

Gebruik van sterke wachtwoorden en periodieke wijzigingen:
Kies voor sterke, unieke wachtwoorden die een combinatie zijn van letters, cijfers en symbolen. Vermijd eenvoudig te raden wachtwoorden en gebruik nooit dezelfde wachtwoorden voor meerdere accounts. Verander je wachtwoorden regelmatig om de veiligheid te handhaven.

Opslag van je cryptocurrency in een externe wallet voor extra veiligheid:
Overweeg om je gekochte cryptocurrency over te zetten naar een externe wallet (offline portemonnee). Dit vermindert het risico van hacks op online platforms. Hardware wallets bieden een hoog niveau van veiligheid door je crypto offline op te slaan.

Bewustzijn van phishing-pogingen en verdachte activiteiten:
Wees waakzaam voor phishing-pogingen, waarbij kwaadwillenden proberen om je persoonlijke informatie te stelen via vervalste websites of e-mails. Controleer altijd de URL en wees voorzichtig met het klikken op verdachte links. Als je enige vorm van verdachte activiteit opmerkt op je account, neem dan onmiddellijk contact op met de klantenservice van Bitvavo.

Door deze veiligheidsmaatregelen te volgen, vergroot je je bescherming tegen mogelijke bedreigingen. Cryptocurrency is een spannende investering, maar het gaat hand in hand met verantwoordelijkheid en veiligheid.

Overzicht van Kosten en Vergoedingen

Voordat je begint met het kopen van cryptocurrency op Bitvavo, is het van cruciaal belang om inzicht te krijgen in de kosten en vergoedingen die mogelijk van toepassing zijn. Hier is een duidelijk overzicht van wat je kunt verwachten:

Transactiekosten voor het kopen van crypto op Bitvavo
Bitvavo hanteert transactiekosten voor het uitvoeren van aan- en verkopen van cryptocurrencies. Deze kosten variëren afhankelijk van de specifieke handelsmarkt en kunnen fluctueren op basis van factoren zoals de grootte van de transactie. Zorg ervoor dat je vertrouwd bent met de tarieven voordat je een transactie uitvoert, zodat je een nauwkeurig beeld hebt van de kosten.

Mogelijke kosten voor het storten van geld of opnemen van crypto
Het storten van geld op je Bitvavo-account kan gepaard gaan met kosten, afhankelijk van de gekozen betaalmethode. Houd rekening met eventuele kosten die in rekening worden gebracht voor bankoverschrijvingen, creditcardbetalingen of andere stortingsmethoden. Op dezelfde manier kunnen er kosten verbonden zijn aan het opnemen van crypto van je Bitvavo-account naar een externe wallet of een andere exchange.

Het is verstandig om de specifieke kostenstructuur van Bitvavo te raadplegen voordat je begint met handelen. Dit zal je helpen om de kosten in je financiële planning op te nemen en een nauwkeurig beeld te krijgen van hoe deze van invloed kunnen zijn op je investeringen.

Door volledig op de hoogte te zijn van de kosten en vergoedingen, kun je weloverwogen beslissingen nemen en je investeringsstrategie optimaliseren op basis van de financiële aspecten van het handelen op Bitvavo.

Veelvoorkomende Problemen en Oplossingen

In de dynamische wereld van cryptocurrency-handel kunnen zich soms uitdagingen voordoen. Hier bieden we inzicht in veelvoorkomende problemen en suggesties voor mogelijke oplossingen:

Vergeten wachtwoord of inloggegevens
Het kan iedereen overkomen: een vergeten wachtwoord of inloggegevens. Gelukkig heeft Bitvavo procedures om dit aan te pakken. Klik op de optie “Wachtwoord vergeten?” bij het inloggen en volg de instructies om je wachtwoord te herstellen. Zorg er wel voor dat je toegang hebt tot het e-mailadres dat aan je account is gekoppeld.

Vertragingen in stortingen of opnames
Soms kunnen stortingen en opnames enige vertraging ondervinden vanwege factoren zoals netwerkcongestie of verwerkingstijden van financiële instellingen. Controleer altijd de geschatte verwerkingstijden die door Bitvavo worden verstrekt en wees geduldig. Als de vertraging langer lijkt dan normaal, neem dan contact op met de klantenservice van Bitvavo voor assistentie.

Ongewenste annulering van orders
Het kan gebeuren dat een order onverwacht wordt geannuleerd, wat vaak te maken heeft met volatiliteit op de markt of technische aspecten. Controleer je openstaande orders regelmatig en wees voorbereid op eventuele plotselinge bewegingen in de markt. Als je merkt dat orders vaak ongewenst worden geannuleerd, overweeg dan om je handelsstrategie te herzien en mogelijk contact op te nemen met het ondersteuningsteam van Bitvavo.

Onthoud dat het begrijpen van deze veelvoorkomende problemen en het kennen van mogelijke oplossingen je helpt om zelfverzekerd en doelgericht te handelen op het Bitvavo-platform. In geval van twijfel of meer complexe problemen, aarzel niet om de klantenservice te raadplegen voor professioneel advies en ondersteuning.

Conclusie

Gefeliciteerd, je hebt nu een diepgaand begrip van hoe je cryptocurrency kunt kopen op Bitvavo. Ter afsluiting, laten we de belangrijkste punten nog even doornemen en je aanmoedigen om met vertrouwen en bewustzijn te handelen:

Bitvavo heeft zich bewezen als een betrouwbare en gebruiksvriendelijke cryptocurrency exchange. Met een breed scala aan beschikbare cryptocurrencies, intuïtieve interface en beveiligingsmaatregelen, biedt Bitvavo een solide platform voor zowel beginners als ervaren handelaren om te investeren en te profiteren van de wereld van digitale valuta.

Samenvatting van de stappen om crypto te kopen op Bitvavo:

 1. Registreer en verifieer je account.
 2. Stort geld op je account via de gewenste betaalmethode.
 3. Kies de gewenste cryptocurrency en handelsmarkt.
 4. Plaats een kooporder door het type order, bedrag en prijs in te voeren.
 5. Controleer je ordergegevens en bevestig de aankoop.

Terwijl je je eerste stappen zet in de wereld van cryptocurrency, moedigen we je aan om voortdurend te leren en op de hoogte te blijven van markttrends en ontwikkelingen. Doe grondig onderzoek voordat je investeringsbeslissingen neemt en wees bewust van mogelijke risico’s. Houd veiligheidsmaatregelen hoog in het vaandel en wees voorbereid op zowel succes als uitdagingen.

Met deze kennis en richtlijnen ben je klaar om je crypto-reis op Bitvavo te beginnen. Onthoud dat geduld, educatie en oplettendheid sleutels zijn tot een succesvolle en lonende ervaring in de opwindende wereld van cryptocurrency.