Ben je op zoek naar je eigen community software of een eigen online membership omgeving? Dan is het niet zo gek dat je dan bij The Huddle van de IMU uitkomt. In onze The Huddle Review van IMU Review gaat wij dieper in op wat The Huddle precies is, wat je ermee kunt en delen wij onze ervaringen.

Wat ga je krijgen als je start met The Huddle?

  • Je eigen community met leden voor je e-learning
  • Membership / Abonnement vorm mogelijk
  • Connect mensen met elkaar
  • Geen max aantal leden
  • The Huddle 14 dagen gratis proberen
Probeer 14 Dagen Gratis

100% Gratis en Geen Verplichtingen

The Huddle Review
Ja, ik wil de demo proberen

na het klikken op de knop zie je demo staan in het menu

Wat is de The Huddle van IMU?

The Huddle is een online marketing pakket. De naam The Huddle is afkomstig uit de sportwereld het is een korte bijeenkomst – voorafgaand of tijdens een wedstrijd – om strategie te bespreken, elkaar te motiveren en om de overwinning te vieren. Wellicht heb je het wel eens gezien; de spelersgroep en coaches samen bij elkaar in een compacte kring. The Huddle is de perfecte manier om de tegenstander weg te houden bij belangrijke informatie en alle stoorzenders en andere vormen van ruis in de communicatie op het veld weg te houden.

Van het sportveld weer even terug naar de online marketing, want wellicht heb je nu al een idee wat je met The Huddle kunt. Met dit systeem bouw je namelijk snel een community waarin jij als expert al jouw kennis kunt delen met iedereen die graag willen leren wat jij al tot in de puntjes beheerst.

The Huddle is een e-learning systeem en een community ineen. Met het grootste gemak zet je een online cursus op en kun je leden tips en ervaringen over jullie gezamenlijke interesses, doelen en passies met elkaar laten uitwisselen. Je kunt jouw kennis natuurlijk gratis delen, maar je kunt er ook geld voor vragen. Met The Huddle kun je dus geld verdienen met een online cursus.

Wat is The Huddle van IMU

The Huddle ontwikkeld door IMU (Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren)

The Huddle is niet even ontwikkeld op een regenachtige dag op een zoldertje. Nee, deze e-learning software met membership omgeving is ontwikkeld door de marketing experts van Nederland. Martijn en Tonny (eigenaren van de IMU) hebben The Huddle met hun team ontwikkeld.

Tonny en Martijn zijn al jaren actief en verkochten hun eigen software vaak met levenslange toegang. Ze merkte dat dit wel werkte maar dat je op deze manier altijd wel moet blijven verkopen. Korte termijn is het lekker om in 1x een groot bedrag te pakken, maar wat nu als je dit gespreid over het jaar kunt binnen krijgen en wellicht zelfs nog langer…

Toen Tonny in een burn-out zat is hij toch inkeer gekomen. Hij wilde af van het constant verkopen van zijn software en juist op lange termijn een constante geldstroom binnen krijgen en niet elke keer hoeven te blijven verkopen. Het product werd laagdrempeliger geprijsd maar nu wel voor een maandabonnement beschikbaar.

Naast The Huddle hebben Tonny en Martijn ook nog Phoenix en Plug and Pay software laten ontwikkelen. Dit sluit allemaal goed op elkaar aan. Met Phoenix kan zelf eenvoudig een website bouwen die goed vindbaar is. Met Plug and Pay kan je eenvoudig zelf checkout pagina’s maken met affiliate marketing gekoppeld.

The Huddle gemaakt door IMU

Wat kost The Huddle?

Goedkoop of duur is een relatief begrip, maar The Huddle is niet de goedkoopste. Een maandabonnement kost je € 70, al krijg je wel een mooie korting wanneer je een jaarabonnement afsluit. Als je besluit om het gelijk voor 1 jaar af te sluiten dan krijg je als het ware 2 maanden gratis. Normaal betaal je 840 euro, maar bij een jaarabonnement betaal je slechts 695 euro (korting van 145 euro).

Dat lijkt natuurlijk best een fors bedrag. De vraag is echter: waar vergelijk je het mee? Er zijn tal van opensource systemen waarmee je een forum kunt opzetten. Ook zijn er genoeg systemen voor e-learning. En vast ook wel voor een online community. Maar zijn al deze systemen naadloos met elkaar te integreren? Nope! Of je ervoor kiezen om het zelf te laten ontwikkelen, maar dan ben je het tienvoudige, al dan niet twintigvoudige kwijt.

Je zult deze systemen allemaal zelf moeten installeren, hosten, onderhouden en updaten. Even serieus, als je daar zin in had gehad had je wel een ander vak gekozen, toch? Al met al is een abonnement op The Huddle dus, relatief gezien, niet zo heel erg duur.

Meest gekozen 👇

The Huddle is een kant-en-klaar systeem

Wanneer je van start gaat krijg je de beschikking over een out of the box werkend systeem die je – als je dat wilt – zelfs op een eigen domeinnaam kunt zetten. Je kunt alles instellen zoals jij het graag wilt hebben. Zelfs de huisstijl kun je naar je eigen hand zetten.

The Huddle systeem is zo opgezet dat je al snel veel cursisten, volgers, fans en andere geïnteresseerden zult weten te boeien en nog veel belangrijker: aan je kunt binden

The Huddle heeft daarvoor alle tools aan boord. Je kunt online leerprogramma´s plaatsen met tekst, foto´s en video´s en alles opdelen in modules en losse lessen. The Huddle is gebouwd rond gamification, zodat je door middel van levels, voortgangsindicatoren en content dripping de leden hongerig maakt naar jouw nieuwe cursusmateriaal.

Om de interactie met jouw platform zo laagdrempelig mogelijk te maken werkt alles perfect op mobiel en is er zelfs een eigen The Huddle app. Jouw leden kunnen op hun mobieltje inloggen op jouw ledensite en jouw cursus volgen.

Probeer The Huddle Nu Tijdelijk 14 Dagen Gratis

Twijfels zijn er om weggenomen te worden. Daarom hebben Tonny en Martijn besloten dat iedereen de The Huddle tijdelijk 14 dagen GRATIS mogen gebruiken. No strings attached. Als het niks is, dan stop je er gewoon mee. Zo simpel is het. Tonny en Martijn zijn er heilig van overtuigd dat dit het beste community software platform is die er in NL beschikbaar is en daarom deze tijdelijke actie. Doe er je voordeel mee.

Probeer 14 Dagen Gratis

100% Gratis en Geen Verplichtingen

The Huddle Review / Ervaringen

The Huddle is populair en er zijn online tientallen reviews te lezen. Vrijwel allemaal positief en je zult erg goed je best moeten doen om een kritische noot te ontdekken. De positieve ervaringen van anderen zijn natuurlijk mooi, maar je zult je er als ondernemer niet teveel door moeten laten leiden. Het heeft geen zin om achter de mening van anderen te volgen. Je zult zelf moeten uitproberen of jouw business en The Huddle een goede combinatie zijn.

De gouden tip die wij je kunnen geven is om dus gewoon het The Huddle systeem zelf eens uit te proberen. The Huddle heeft een 14 dagen niet-goed-geld-terug garantie, dus wat houdt je tegen om meteen aan de slag te gaan?

Hieronder volgen 3 punten waarom je volgens ons The Huddle zou moeten gaan gebruiken:

1) De optimale online business

Een digitaal product zoals een videocursus, ebook, audio of trainingsprogramma zijn eenvoudig zelf te maken en up-to-date te houden. Zo’n digitaal product maak je maar 1x en kan je meerdere keren verkopen.

Niks te maken met een voorraad, inkoop of leveren van producten. Digitale producten hebben vaak veel hogere marges en je verkoopt als ware hetzelfde product meerdere keren.

The Huddle stelt je in staat om een lidmaatschap model te bouwen zodat je wederkerende inkomsten krijgt en je online business op de automatische piloot doorloopt.

Download Gratis E-Book ‘Online Memberships’
2) Let the magic do the trick

De focus ligt in deze strategie niet op het zoveel mogelijk verkopen en upsellen maar juist in het toevoegen van waarde. Je wilt mensen aan je binden door veel waarde te bieden en als het ware afhankelijk van je te maken. Het FOMO effect moet gaan optreden.

Indirect zorg je met deze strategie er ook voor dat mensen meer tevreden zijn met het product (want je blijft waarde toevoegen), worden ambassadeurs van je product en gaan zelfs met andere mensen in gesprek waardoor het allemaal nog meer gaat leven.

Community Building werkt dus net weer anders als de traditionele manier van marketing. Hiernaast 7 tips van Tonny over je community zelf kunt bouwen.

Download Gratis E-Book ‘Community Buidling’
3) Ultieme vrijheid

Wil jij elke maand blijven verkopen of juist op de lange termijn genoeg klanten aan je gebonden hebben zodat je ook eens 1 maand niet hoeft te verkopen. Dit gaat voor vrijheid zorgen zodat je niet elke dag meer hoeft te leuren aan klanten.

Een goede community helpt elkaar. Ze gaan dus niet alle vragen meer mailen maar je hebt nu een platform waar ze hun vragen kunnen neerzetten. Dit gaat werk schelen, geloof ons!

The Huddle Review Voorbeelden

Er zijn inmiddels meer dan 1.500 Huddle leden communities online! Deze 1.500 communities hebben samen meer dan 1.300.000 leden. Dat betekent dat gemiddeld per Huddle er ongeveer 900 leden inzitten. Bizarre cijfers als je het ons vraagt.

Een onderdeel van onze Huddle Review is het kijken naar websites die met The Huddle van de IMU zijn gebouwd. Op deze manier krijg je een beetje een gevoel wat je allemaal kunt maken.

The Huddle voorbeeld: Affiliate Marketing Revolutie

Het eerste Huddle voorbeeld dat we met je willen doornemen is de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Jacko Meijaard is de absolute koning op het gebied van affiliate marketing en biedt zelf ook cursussen aan.

Hij heeft meer dan 10.000 leden in zijn Huddle zitten en gebruikt zowel het forum gedeelte als de e-learning module. Wij zijn zelf lid van de Affiliate Marketing Revolutie en moeten zeggen dat het altijd soepel werkt.

The Huddle voorbeeld: Hans Teeuwen World

Een ander grappig Huddle voorbeeld is de website van Hans Teeuwen. Hans Teeuwen is een bekende cabaretier en 0 technische kennis. Of die het zelf helemaal heeft gemaakt weten we niet maar ook voor deze doelgroep is de Huddle dus uitstekend te gebruiken.

Je kunt op zijn platform de shows van Hans bekijken. Het hoeven dus niet perse cursussen of online trainingen te zijn, het kunnen ook gewoon complete optredens zijn.

The Huddle voorbeeld: Slank met Linda

In de gezondheidsbranche is het heel gewoon om te werken met programma’s die dagen/weken/maanden duren. Met de Huddle kan je goed mensen begeleiden, mensen video’s laten kijken en met elkaar in contact brengen.

Ook voor deze branche dus een schot in de roos en zeer goed te gebruiken.

Vragen en/of Opmerkingen?

Mocht je nog specifieke vragen hebben over The Huddle maar niet beantwoord in het stuk hierboven, reageer dan even hieronder of stuur ons een email naar info@websiteacademie.nl. Wij hopen je dan zo snel mogelijk even een antwoord te geven.

Succes & see you on the inside! 🚀