Ben je op zoek naar je eigen community software of een eigen online membership omgeving? Dan is het niet zo gek dat je dan bij The Huddle van de IMU uitkomt. In onze The Huddle Review van IMU Review gaat wij dieper in op wat The Huddle precies is, wat je ermee kunt en delen wij onze ervaringen.

Wat ga je krijgen als je start met The Huddle?

 • Je eigen community met leden voor je e-learning
 • Membership / Abonnement vorm mogelijk
 • Connect mensen met elkaar
 • Geen max aantal leden
 • The Huddle 14 dagen gratis proberen

100% Gratis en Geen Verplichtingen

The Huddle Review

na het klikken op de knop zie je demo staan in het menu

Wat is de The Huddle van IMU?

The Huddle is een online marketing pakket. De naam The Huddle is afkomstig uit de sportwereld het is een korte bijeenkomst – voorafgaand of tijdens een wedstrijd – om strategie te bespreken, elkaar te motiveren en om de overwinning te vieren. Wellicht heb je het wel eens gezien; de spelersgroep en coaches samen bij elkaar in een compacte kring. The Huddle is de perfecte manier om de tegenstander weg te houden bij belangrijke informatie en alle stoorzenders en andere vormen van ruis in de communicatie op het veld weg te houden.

Van het sportveld weer even terug naar de online marketing, want wellicht heb je nu al een idee wat je met The Huddle kunt. Met dit systeem bouw je namelijk snel een community waarin jij als expert al jouw kennis kunt delen met iedereen die graag willen leren wat jij al tot in de puntjes beheerst.

The Huddle is een e-learning systeem en een community ineen. Met het grootste gemak zet je een online cursus op en kun je leden tips en ervaringen over jullie gezamenlijke interesses, doelen en passies met elkaar laten uitwisselen. Je kunt jouw kennis natuurlijk gratis delen, maar je kunt er ook geld voor vragen. Met The Huddle kun je dus geld verdienen met een online cursus.

Wat is The Huddle van IMU

The Huddle ontwikkeld door IMU (Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren)

The Huddle is niet even ontwikkeld op een regenachtige dag op een zoldertje. Nee, deze e-learning software met membership omgeving is ontwikkeld door de marketing experts van Nederland. Martijn en Tonny (eigenaren van de IMU) hebben The Huddle met hun team ontwikkeld.

Tonny en Martijn zijn al jaren actief en verkochten hun eigen software vaak met levenslange toegang. Ze merkte dat dit wel werkte maar dat je op deze manier altijd wel moet blijven verkopen. Korte termijn is het lekker om in 1x een groot bedrag te pakken, maar wat nu als je dit gespreid over het jaar kunt binnen krijgen en wellicht zelfs nog langer…

Toen Tonny in een burn-out zat is hij toch inkeer gekomen. Hij wilde af van het constant verkopen van zijn software en juist op lange termijn een constante geldstroom binnen krijgen en niet elke keer hoeven te blijven verkopen. Het product werd laagdrempeliger geprijsd maar nu wel voor een maandabonnement beschikbaar.

Naast The Huddle hebben Tonny en Martijn ook nog Phoenix en Plug and Pay software laten ontwikkelen. Dit sluit allemaal goed op elkaar aan. Met Phoenix kan zelf eenvoudig een website bouwen die goed vindbaar is. Met Plug and Pay kan je eenvoudig zelf checkout pagina’s maken met affiliate marketing gekoppeld.

The Huddle gemaakt door IMU

The Huddle is een kant-en-klaar systeem

Wanneer je van start gaat krijg je de beschikking over een out of the box werkend systeem die je – als je dat wilt – zelfs op een eigen domeinnaam kunt zetten. Je kunt alles instellen zoals jij het graag wilt hebben. Zelfs de huisstijl kun je naar je eigen hand zetten.

The Huddle systeem is zo opgezet dat je al snel veel cursisten, volgers, fans en andere geïnteresseerden zult weten te boeien en nog veel belangrijker: aan je kunt binden

The Huddle heeft daarvoor alle tools aan boord. Je kunt online leerprogramma´s plaatsen met tekst, foto´s en video´s en alles opdelen in modules en losse lessen. The Huddle is gebouwd rond gamification, zodat je door middel van levels, voortgangsindicatoren en content dripping de leden hongerig maakt naar jouw nieuwe cursusmateriaal.

Om de interactie met jouw platform zo laagdrempelig mogelijk te maken werkt alles perfect op mobiel en is er zelfs een eigen The Huddle app. Jouw leden kunnen op hun mobieltje inloggen op jouw ledensite en jouw cursus volgen.

E-learning software

De belangrijkste reden om Huddle te gebruiken is natuurlijk de e-learning module die je tot je beschikking krijgt. Je kunt heel snel en zonder technische vaardigheden je eigen e-learning omgeving opzetten.

Je kunt eenvoudig digitale producten aan je klanten aanbieden. Je kunt je klanten eenmalig laten betalen of in abonnementsvorm (wederkerende inkomsten). Bij digitale producten moet je denken aan ebooks, audiofragmenten, video cursussen, opgenomen coachings, pdf bestanden, enz.

Een sneak peak in de Huddle e-learning software

Community platform

Wat is een e-learning platform zonder de mogelijkheid om een community te vormen? Eerst gebruikten veel coaches Facebook groepen om daar te connecten met hun klanten. Maar aangezien Facebook steeds minder gebruikers heeft is deze mogelijkheid meer dan welkom.

Je kunt zowel via desktop als via de Huddle app communiceren met je achterban. Klanten kunnen vragen stellen en jij hier eenvoudig op reageren. Klanten krijgen ook op basis van hun interactie een bepaalde ranking waardoor zij extra gestimuleerd worden om te reageren en actief te blijven.

Vergis je niet hierin… een goede cursus valt of staat bij een goede community. Dit zijn als het ware je ambassadeurs van jouw merk. Als zij tevreden zijn, zullen wij jouw cursus promoten. Zorg dus voor zoveel mogelijk interactie.

Een sneak peak in community platform

Huddle app

Tegenwoordig is een goede app onmisbaar voor je business. Zeker als je in e-learning business zit dan mag een app niet ontbreken. Je klanten willen overal en altijd toegang hebben tot de content en community waar ze voor betaald hebben.

De app biedt de klanten ook een feed als ze de app openen. Ze kunnen dan precies oppakken waar ze gebleven waren in de community en direct weer starten met de module waar ze mee bezig waren. Klanten kunnen zelf ook push notificaties aanzetten zodat ze echt niks meer hoeven te missen.

Een app zorgt voor die extra verbinding. Klanten kunnen nu even snel inloggen als ze op de bank zitten of net even een rondje lopen met de hond.

Een sneak peak van de Huddle app

Probeer The Huddle Nu Tijdelijk 14 Dagen Gratis

Twijfels zijn er om weggenomen te worden. Daarom hebben Tonny en Martijn besloten dat iedereen de The Huddle tijdelijk 14 dagen GRATIS mogen gebruiken. No strings attached. Als het niks is, dan stop je er gewoon mee. Zo simpel is het. Tonny en Martijn zijn er heilig van overtuigd dat dit het beste community software platform is die er in NL beschikbaar is en daarom deze tijdelijke actie. Doe er je voordeel mee.

100% Gratis en Geen Verplichtingen

The Huddle Review Voorbeelden

Er zijn inmiddels meer dan 1.500 Huddle leden communities online! Deze 1.500 communities hebben samen meer dan 1.300.000 leden. Dat betekent dat gemiddeld per Huddle er ongeveer 900 leden inzitten. Bizarre cijfers als je het ons vraagt.

Een onderdeel van onze Huddle Review is het kijken naar websites die met The Huddle van de IMU zijn gebouwd. Op deze manier krijg je een beetje een gevoel wat je allemaal kunt maken.

Affiliate Marketing Revolutie

Het eerste Huddle voorbeeld dat we met je willen doornemen is de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Jacko Meijaard is de absolute koning op het gebied van affiliate marketing en biedt zelf ook cursussen aan.

Hij heeft meer dan 10.000 leden in zijn Huddle zitten en gebruikt zowel het forum gedeelte als de e-learning module. Wij zijn zelf lid van de Affiliate Marketing Revolutie en moeten zeggen dat het altijd soepel werkt.

Voorbeeld overzicht modules

Cash Cow Academy

Wij zijn zelf een groot fan van de Cash Cow Academy cursus. We hebben daarom ook een voorbeeld genomen van deze cursus. Elke week geeft de Cash Cow Academy een coaching en deze nemen ze dan op. De recording zetten ze dan weer op The Huddle.

Daarnaast biedt de Cash Cow Academy ook veel bijlagen aan die je zelf kunt gebruiken. Ook dit kan je gewoon op The Huddle zetten zodat je gebruikers dit kunnen downloaden en gebruiken.

Voorbeeld van opgenomen groepscoaching

Dropship Academy

Een ander mooi voorbeeld is de Dropship Academy van Joshua Kaats. Wie kent hem niet of heeft Joshua niet voorbij zien komen. De absolute koning op het gebied van Dropshipment.

Joshua is heel innovatief en effectief. De Huddle geeft Joshua een platform waar hij eenvoudig zijn cursus mee kan aanbieden. Geen poespas of zelf laten bouwen. Alles is in beheer van het IMU team. Het bedrag dat hij maandelijks of jaarlijks moet betalen verdient hij binnen no-time terug (verkoop van 1 cursus!).

Dropship Academy 4.0 - Online Marketing 101

Voorbeeld van cursuspagina met video

Beleggen.com

Harm van Wijk bekend van beleggen.com en Trading Navigator Software is een zogenoemde ‘early adaptor’. Hij was een van de eerste die gebruik ging maken van de Huddle Software en gebruikt het al jaren naar volle tevredenheid.

Harm gebruikt Huddle om zijn cursus aan te bieden en is zeer actief in de community. Waar sommige liever hun community beheren in bijvoorbeeld Discord, vindt Harm het lekkerder om het centraal in The Huddle te houden.

Deze community kan je ook bereiken via de Huddle app. Dat vinden wij stiekem nog lekkerder werken dan de desktop versie. Dat zegt vooral iets over de app die echt heel goed werkt voor je klanten.

Voorbeeld van forum

Wat kost The Huddle?

Goedkoop of duur is een relatief begrip, maar The Huddle is niet de goedkoopste. Een maandabonnement kost je € 70, al krijg je wel een mooie korting wanneer je een jaarabonnement afsluit. Als je besluit om het gelijk voor 1 jaar af te sluiten dan krijg je als het ware 2 maanden gratis. Normaal betaal je 840 euro, maar bij een jaarabonnement betaal je slechts 695 euro (korting van 145 euro).

Dat lijkt natuurlijk best een fors bedrag. De vraag is echter: waar vergelijk je het mee? Er zijn tal van opensource systemen waarmee je een forum kunt opzetten. Ook zijn er genoeg systemen voor e-learning. En vast ook wel voor een online community. Maar zijn al deze systemen naadloos met elkaar te integreren? Nope! Of je ervoor kiezen om het zelf te laten ontwikkelen, maar dan ben je het tienvoudige, al dan niet twintigvoudige kwijt.

Je zult deze systemen allemaal zelf moeten installeren, hosten, onderhouden en updaten. Even serieus, als je daar zin in had gehad had je wel een ander vak gekozen, toch? Al met al is een abonnement op The Huddle dus, relatief gezien, niet zo heel erg duur.

Lite

15Per maand
 • 3x Community boards
 • 1x E-learning training
 • 1x admin inlog
 • 100 gebruikers (max)

Premium

39Per maand
 • 6x Community boards
 • 5x E-learning training
 • 3x admin inlog
 • 500 gebruikers (max)
 • 5x lidmaatschap levels
 • Eigen domein
 • Content dripping
 • Premium support

Ultimate

97Per maand
 • Alles uit Premium
 • Onbeperkt Community boards
 • Onbeperkt E-learning trainingen
 • Onbeperkt admin inlogs
 • Onbeperkt gebruikers
 • Onbeperkt levels
 • Community groepen
 • Quiz en Toets module
 • Advertentiemogelijkheden

Voor- en nadelen van Huddle

Laten we even inzoomen op de voor en nadelen van de Huddle e-learning software. Het blijft natuurlijk wel een stuk smaak en onze mening. De een zal iets een voordeel vinden en de ander weer een nadeel.

Dit is even onze mening en mocht je nog iets ontbreken, gooi het dan even in de comments onderaan de pagina.

Voordelen
 • Zonder enige technische kennis kan je een e-learning omgeving opzetten
 • Mogelijkheid om een community op te bouwen
 • Richt het in zoals jij het wilt (persoonlijk maken)
 • Klantenservice is meer dan goed!
 • De app is top om te kunnen aanbieden aan je klanten
 • Kant en klaar systeem waar je niet naar om hoef te kijken qua updates enz
 • Werkt snel, eenvoudig en solide
Nadelen
 • Je betaalt een abonnement ipv eenmalige investering
 • Je zit vast aan een bepaalde lay-out

 • Afhankelijk van het IMU Team qua ontwikkelingen en support

The Huddle Review / Ervaringen

The Huddle is populair en er zijn online tientallen reviews te lezen. Vrijwel allemaal positief en je zult erg goed je best moeten doen om een kritische noot te ontdekken. De positieve ervaringen van anderen zijn natuurlijk mooi, maar je zult je er als ondernemer niet teveel door moeten laten leiden. Het heeft geen zin om achter de mening van anderen te volgen. Je zult zelf moeten uitproberen of jouw business en The Huddle een goede combinatie zijn.

De gouden tip die wij je kunnen geven is om dus gewoon het The Huddle systeem zelf eens uit te proberen. The Huddle heeft een 14 dagen niet-goed-geld-terug garantie, dus wat houdt je tegen om meteen aan de slag te gaan?

Hieronder volgen 3 punten waarom je volgens ons The Huddle zou moeten gaan gebruiken:

1) De optimale online business

Een digitaal product zoals een videocursus, ebook, audio of trainingsprogramma zijn eenvoudig zelf te maken en up-to-date te houden. Zo’n digitaal product maak je maar 1x en kan je meerdere keren verkopen.

Niks te maken met een voorraad, inkoop of leveren van producten. Digitale producten hebben vaak veel hogere marges en je verkoopt als ware hetzelfde product meerdere keren.

The Huddle stelt je in staat om een lidmaatschap model te bouwen zodat je wederkerende inkomsten krijgt en je online business op de automatische piloot doorloopt.

2) Let the magic do the trick

De focus ligt in deze strategie niet op het zoveel mogelijk verkopen en upsellen maar juist in het toevoegen van waarde. Je wilt mensen aan je binden door veel waarde te bieden en als het ware afhankelijk van je te maken. Het FOMO effect moet gaan optreden.

Indirect zorg je met deze strategie er ook voor dat mensen meer tevreden zijn met het product (want je blijft waarde toevoegen), worden ambassadeurs van je product en gaan zelfs met andere mensen in gesprek waardoor het allemaal nog meer gaat leven.

Community Building werkt dus net weer anders als de traditionele manier van marketing. Hiernaast 7 tips van Tonny over je community zelf kunt bouwen.

3) Ultieme vrijheid

Wil jij elke maand blijven verkopen of juist op de lange termijn genoeg klanten aan je gebonden hebben zodat je ook eens 1 maand niet hoeft te verkopen. Dit gaat voor vrijheid zorgen zodat je niet elke dag meer hoeft te leuren aan klanten.

Een goede community helpt elkaar. Ze gaan dus niet alle vragen meer mailen maar je hebt nu een platform waar ze hun vragen kunnen neerzetten. Dit gaat werk schelen, geloof ons!

Huddle FAQ

Middels deze review hebben wij getracht al zo veel mogelijk antwoorden op je vragen gegeven te hebben. Wij krijgen wekelijks vragen over de Huddle binnen via de mail en onze social media kanalen die wij nog apart hieronder beantwoorden.

Mocht je een vraag hebben die hier niet tussen staat, stuur ons gerust een email en wij zullen deze dan zo snel mogelijk proberen te beantwoorden.

Is er een kortingscode voor The Huddle beschikbaar?

Nee, Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren willen zo transparant mogelijk zijn in hun prijzen en de prijs die je ziet is de prijs die je moet betalen. Martijn en Tonny doen weinig aan kortingen dus je hoeft hier ook niet speciaal op te wachten.

Is er een garantie?

Jazeker! Je kunt de Huddle software gratis 14 dagen gebruiken. Probeer het uit, test de mogelijkheden en beslis binnen die 14 dagen of je het wilt gaan gebruiken of niet.

Hoe werkt een abonnement?

Je hebt eigenlijk twee opties; of je kiest ervoor om maandelijks te betalen en dan kan je ook per maand opzeggen. Je zult dan wel meer betalen per maand (logisch). Of je kiest voor de jaarlijkse optie en dan kan je alleen per jaar opzeggen. Je krijgt dan wel een korting omdat je voor een langere periode een samenwerking aangaat.

Hoe kan ik inloggen bij The Huddle?

Simpel, je gaat naar https://leden.thehuddle.nl/login en dan voer je inloggegevens in.

Is er een app beschikbaar?

Jazeker! Al jouw klanten krijgen automatisch toegang tot de Huddle omgeving waar ze jouw cursus kunnen volgen. Als de klanten al andere cursussen hebben aangeschaft die ook van de Huddle software gebruik maken dan zal jouw cursus hier gewoon bij komen.

Huddle E-learning Software kopen? Het Eindoordeel

We hebben je met onze Huddle Review hopelijk een kijkje in de keuken kunnen geven van het Huddle e-learning software. Hopelijk weet je wat je nu met de Huddle kunt doen en wat het allemaal te bieden heeft.

Onze mening werd misschien al duidelijk tijdens het lezen van de review. Wij vinden dit verreweg de beste e-learning software van Nederland. Wij denken dat er niet echt software op dit gebied te krijgen is wat vergelijkbaar is (laat staat wat zelfs beter is).

De mensen achter The Huddle is het team van IMU. IMU staat echt bekend om hun goede en snelle support en dat wil je gewoon als je in deze branche begeeft. Als iets niet werkt dan moet het snel opgelost worden. Tijd is geld.

Als je echt op zoek bent naar goede e-learning software dan moet je gewoon voor de Huddle gaan. Probeer het voor 14 dagen uit en je wilt niks anders meer. Het is eenvoudig te gebruiken, je kunt snel starten en heeft alles wat je nodig hebt.

Alle grote ondernemers / coaches maken gebruik van deze software en dat is natuurlijk met een reden…

Vragen en/of Opmerkingen?

Mocht je nog specifieke vragen hebben over The Huddle maar niet beantwoord in het stuk hierboven, reageer dan even hieronder of stuur ons een email naar info@websiteacademie.nl. Wij hopen je dan zo snel mogelijk even een antwoord te geven.

Succes & see you on the inside! 🚀

Huddle

15 euro p/maand
9.2

Prijs

9.0/10

Kwaliteit

9.2/10

Betrouwbaarheid

9.4/10

Support

9.4/10

Community

8.8/10

Voordelen

 • Je kunt direct starten zonder technische kennis
 • IMU staat bekend om hun goede support
 • Super snel een cursus omgeving optuigen
 • Mogelijkheid tot wederkerende inkomsten
 • Integratie in je eigen domein

Nadelen

 • Het is een abonnement
 • Premium pakket nodig om alles te kunnen