Het jaar 2021 stond in het teken van de opkomst van de NFT space. Meer en meer mensen stappen over van de crypto wereld in de NFT space. Het is een nieuwe manier van geld verdienden; in plaats van het handelen in crypto tokens, ga je nu handelen in NFT’s. In het jaar 2022 zal de NFT Space gaan ontploffen en je bent nog niet te laat!

Als er een hype is waarbij mensen merken dat ze daarmee geld kunnen verdienen dan komen daar mensen op af. Als er een hype is waarbij mensen merken dat ze daarmee VEEL geld kunnen verdienen dan komen daar heel veel mensen op af.

Dan heb je ook nog de mensen die zorgen dat ze een expert worden op het gebied van de hype en dan een cursus maken en aanbieden. De NFT cursussen schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar welke NFT cursus is nu de beste van 2023?

In dit artikel gaan wij de beste NFT cursus van 2023 bespreken en gaan wij onze ervaringen met jullie delen.

NFT Cursus volgen in 2022, waarom?

Als je op dit artikel bent gekomen dan ben je dus geïnteresseerd in NFT’s. Dat is even een aanname die we maken. Je bent een beetje op zoek naar extra informatie omtrent NFT’s en dan vooral een NFT cursus. Wellicht twijfel je nog om een NFT cursus te volgen. Is dat nu wel echt de moeite waard?

Leg ons nu eens uit waarom als je een bank, TV, auto of wat dan ook koopt wat meer dan 100 euro kost je er dagen over na moet denken en je dingen met elkaar aan het vergelijken bent. Je hebt bepaalde eisen en je wilt geen kat in de zak kopen.

Maar als we dan kijken in de crypto en NFT wereld dan kunnen mensen gewoon blind geld pompen in een project zonder daar zelf onderzoek naar gedaan te hebben. Of überhaupt een idee hebben wat het is waar ze in investeren en wat het doet. Onbegrijpelijk als je het ons vraagt.

En wat als je gaat beginnen met tennissen, padel of weten wij veel welke sport. Ga je dan gelijk de baan op en een wedstrijd spelen? Of ga je dan les nemen om het jezelf eigen te maken zodat je weet wat je doet.

Je wilt toch weten waar je mee bezig bent? Je wilt toch begrijpen wat je doet zodat je dit ook aan andere mensen kunt uitleggen. Je doet toch een investering omdat je ergens in gelooft en niet omdat Henkie34 op Twitter zegt dat het wel x3 zal gaan?

En daarvoor volg je dus een NFT cursus; zodat jij kunt bepalen of een NFT die jij gaat kopen de moeite waard is ja of nee.

NFT Cursussen vergelijken; waar begin je?

Denk dat het wel duidelijk is dat het volgen van een NFT cursus eigenlijk dus noodzakelijk is mocht je de NFT space willen betreden. Bij een goede NFT cursus leer je stap voor stap de beginselen tot het uiteindelijke flippen van NFT’s.

We leggen wel de nadruk op een goede NFT cursus. Net zoals in de NFT space zelf, zitten er ook bij de NFT cursussen genoeg rotzooi tussen. Dat zijn cursussen die even in een middag in elkaar zijn gezet en gewoon geld willen verdienen over de rug van NFT beginners.

De beste NFT cursus van 2022 dient wel wat kenmerken te hebben waar een goede cursus aan dient te voldoen. Denk hierbij aan:

 • Goede prijs kwaliteit verhouding
 • Content moet van hoge kwaliteit zijn (moet boeiend zijn)
 • Levendige community (mega belangrijk)
 • In staat zijn om moeilijke materie uit te leggen in Jip en Janneke taal
 • Gratis voorproefje zodat je kunt kennismaken met de maker en content

In grote lijnen zijn dit de aspecten waar wij naar kijken bij een cursus die wij willen gaan volgen. De prijs is natuurlijk altijd wel een dingetje; goedkoop is vaak duurkoop maar te duur hoeft ook niet perse goed te betekenen.

De beste tip die wij dan kunnen geven is; volg echt even de gratis training (als die beschikbaar is) en kijk even wat voor gevoel je er zelf bij krijgt.

De beste NFT cursus van 2023

Wat is naar ons idee de beste NFT cursus van 2023; NFT Secrets van Mitchel van Duuren is simpelweg de beste NFT cursus van dit moment en wij gaan je vertellen waarom wij dat vinden.

#1 NFT Secrets van Mitchel van Duuren 🥇

Wij waren er redelijk vroeg bij in de NFT space en Mitchel was een van de eerste die een NFT cursus ging opzetten. Mitchel is een ondernemer in hart en nieren. Hij stuurde een mail met wie er interesse had in een NFT cursus (om zo even de populariteit te peilen) en binnen enkele weken had die iets gemaakt.

Dat was deel 1 van de NFT Secrets cursus. Was deze perfect? Nee, zeker niet. Maar dat was ook helemaal niet de bedoeling. Het was juist nodig voor Mitchel om te kijken waar iedereen behoefte aan had om het zo beter te maken. Zo ontstond versie 2 en beide versies zijn nog steeds te bekijken.

Gewoon de beste NFT cursus van dit moment. Wij hebben zelf een beetje het idee dat de NFT cursussen die op plek 2 en 3 staan een beetje hebben afgekeken bij Mitchel. Is meer bedoeld als compliment dan aantijging trouwens!

Mitchel van Duuren

De man achter de NFT Secrets is dus Mitchel van Duuren. Mitchel is een bekende online ondernemer die dondersgoed weet hoe spelletjes gespeeld moeten worden. Bij elke nieuwe ontwikkeling staat Mitchel vooraan en voordat jij überhaupt bent begonnen om jezelf erin te verdiepen is hij al een expert erin.

Hij heeft gewoon een neusje voor dit soort dingen. Verdiende eerst goed zijn geld met zijn websites. Daarna met zijn Keto revolutie (ook daarin was hij de eerste) en nu werkt hij aan zijn meal.com platform. Deze URL heeft hij voor 1 miljoen euro gekocht. Waarom vertel ik je dit allemaal denk je? Om je een idee te geven van de persoon achter de cursus. Als Mitchel ergens voor gaat, dan gaat hij er de volle 100% voor.

Mocht je al actief zijn in de crypto wereld dan zal je vast wel al een advertentie van hem hebben voorbij zien komen. Dat kan je wellicht irritant vinden of niet, maar het is gewoon marketing. Natuurlijk wil hij meer klanten werven, dat is toch logisch.

NFT Secrets

Ok, genoeg even over Mitchel. Hopelijk heb je wel een beetje beeld van hem gekregen. Laten we even naar de NFT Cursus kijken. De NFT Secrets cursus bestaat eigenlijk uit 3 hoofdstukken en daaronder ook weer subhoofdstukken.

 • NFT Secrets – V1
 • NFT Secrets – V2
  • Voorbereiding
  • Research
  • Kopen
  • Verkopen
  • Hodlen
 • Q & A

Mocht je gedetailleerd willen weten wat er in elk hoofdstuk qua content te vinden is dan kan je het beste even naar ons artikel ‘NFT Secrets van Mitchel van Duuren Review’ gaan.

Wij zelf zijn een van de eerste die deze cursus hebben gekocht en hebben echt ontzettend veel geleerd over NFT’s. Michtel neemt je mee van de basis tot aan het doen van research voor een goede NFT set. Een absolute must om deze NFT cursus te volgen mocht je graag willen verdiepen in NFT’s.

Discord Community

Een goede cursus dient echt een community te hebben. We hebben het niet over een Facebook groepje waar 10 mensen in zitten maar een grote groep mensen, moderators en verschillende kanalen waar jij je vraag kunt stellen en ook snel antwoord op krijgt.

De beste NFT cursus NFT Secrets heeft dit en hoe! Het is bijna niet aan te lezen zoveel mensen zijn hier actief in. Zowel beginners als experts delen hier hun kennis en trachten elkaar te helpen. En dan heb je de moderators die alles een beetje overzichtelijk proberen te houden. Er is denk oprecht geen betere Nederlandse NFT community.

NFT Secrets Discord Community bestaat uit een aantal kanalen:

 • #succesvolle-flips
 • #chat
 • #friends-follow-friends
 • #nansen-account-delen
 • #pas-op-scams
 • #suggesties-ter-verbetering
 • #shill-alleen-hier

NFT Insiders

Naast NFT Secrets (wat vooral bestaat uit een NFT A-Z video cursus + discord community) kan je ook nog een upgrade doen naar NFT Insiders. Het verschil is eigenlijk best makkelijk uit te leggen; bij NFT Secrets leert Mitchel je precies hoe jij alles zelf kunt doen. Oftewel hoe je zelf goede research kunt doen naar goede NFT sets en deze besluiten te kopen en/of te verkopen.

Maar veel mensen hebben hier simpelweg of te weinig tijd voor of vinden het niet interessant genoeg om dit zelf te doen (of te lui…). Bij NFT Insiders neemt Mitchel je letterlijk aan de hand. Mitchel doet de research en deelt zijn aankopen en verkopen. Jij kunt dan besluiten om mee te gaan of niet.

Als je Mitchel zijn track record ziet dan is dit wel een hele interessante optie. Mitchel heeft een neusje voor goede NFT sets en heeft al veel winst gemaakt (en zijn studenten ook).

Je bent nog niet te laat! Je bent zelfs nog een van de early adaptors als je nu de NFT wereld in stapt. Mitchel geeft nu een GRATIS training waar hij een live demonstratie geeft hoe het allemaal werkt in de NFT Space.

De training is gratis en 100% veilig

#2 NFT Alpha van Jia Ruan 🥈

Op de tweede plek vinden wij dat de NFT Alpha van Jia Ruan komt. Jia Ruan weet als geen ander hoe je een NFT cursus moet opzetten en speelt hier dan ook goed op in. Heeft een team van NFT experts om zich heen lopen die hem hierbij helpen.

Jia Ruan heeft een grote achterban met best veel fans (als we dat zo mogen noemen). Veel mensen die hem blind volgen en ook hierin zullen ze dat doen. Jia heeft zijn naam hoog te houden en dat gaat hem goed af met deze NFT cursus.

Jia Ruan

Net zoals Mitchel van Duuren is Jia Ruan voor veel mensen ook geen onbekende. Zeker niet als je actief bent in het online ondernemers wereldje. Jia Ruan is bekend geworden van het verkopen van zijn Bol Masterclass cursus.

Het zegt genoeg dat sinds hij de Bol Masterclass cursus in zijn geheel verkocht heeft het als een kaartenhuis in elkaar is gestort. Volgens mij is de cursus geen eens meer te koop. En dat is opvallend omdat het wel een goede cursus was. Oftewel… Jia Ruan was het gezicht van de cursus en hebben vooral vertrouwen in hem.

Zo is het dus ook met de NFT Alpha cursus. Jia zit hier nu volledig in en heeft dus een team van NFT experts die hem hierbij helpen. Door het geven van goede calls hoopt hij zo zijn studenten ook geld te laten verdienen met NFT’s en in hoeverre wij dat goed kunnen inschatten gaat dat prima!

#3 Moosty’s NFT Cursus van Maarten Oostland 🥉

Deze NFT cursus ontloopt de tweede plek niet veel eerlijk gezegd. Eigenlijk is in onze ogen de NFT Alpha en Moosty’s NFT Cursus even goed maar hebben deze toch maar op een derde plek gezet.

Waarom? Wellicht omdat Jia Ruan echt een heel team met NFT experts om zich heen heeft en Maarten het hoofdzakelijk alleen doet? Maar goed, het zegt ook eigenlijk niks. Maarten verdient in ieder geval een plekje in de top 3 omdat die 1 een goede NFT cursus heeft en 2 dit voor een zeer aantrekkelijke prijs aanbiedt.

Maarten Oostland

Maarten Oostland aka Moosty zou je ook wel kennen van de Crypto Community. Dat wil zeggen dat Maarten al flink wat affiniteit heeft met crypto’s en nu de wereld van NFT’s is ingestapt.

Maarten heeft jarenlang bij Google gewerkt voordat hij zelfstandig ging ondernemen. Al snel kwam hij in aanraking met crypto’s en leerde hij de fijne kneepjes van het vak. Hij leerde om goede research te doen en op basis van data te traden.

Laat dat nu ook net essentieel zijn als je aan de slag gaat met NFT’s. Alles valt of staat bij het doen van goede research. Het mooie is dat je research dus kunt delen met andere mensen. Dat is wat Maarten dus ook doet in zijn cursus / community.

Conclusie Beste NFT Cursus 2023

Na het lezen van dit artikel mogen het duidelijk zijn dat wij een groot fan zijn van de beste NFT cursus van dit moment en dat is de NFT Secrets van Mitchel van Duuren. Mitchel is een ondernemer in hart en nieren en het hele NFT spel ligt hem gewoon super goed.

Hij heeft verstand van zaken en heeft dit in een A tot Z video cursus gegoten. Wij kunnen geen andere NFT cursus noemen die zo compleet is als deze. Onderschat daarnaast de community niet waartoe je ook toegang tot krijgt. Hoe meer mensen; hoe hoger de kwaliteit van de discussies en het delen van kennis.

Het zegt genoeg dat wij zelf lid zijn van de NFT Secrets en de NFT Insider club. We zitten aan het begin van de NFT space. Dit het moment waar je eigenlijk met crypto wilde zitten. Er komt steeds meer en meer volume bij. Je ziet het op je socials voorbij komen, op het nieuws en je vrienden gaan erover praten. Jij wilt hier in zitten en je bent er nu nog vroeg bij!

Als je het doet… doe het dan goed en koop de beste NFT cursus van dit moment; NFT Secrets van Mitchel van Duuren.

To the moon 🚀