Affiliate Marketing is een vorm van online marketing waarbij een merchant een affiliate betaald voor een geleverde prestatie. Dit kan zijn in het geval van affiliate marketing in de vorm van nieuwe bezoekers voor de merchant of wat vaker voorkomt; leads. Per bezoeker of lead krijgt de affiliate dan een vooraf afgesproken commissie. Die commissie kan een percentage zijn van de verkoop of een vast bedrag.

Maak hieronder je keuze wat je met betrekking tot affiliate marketing meer zou willen weten:

Hoe werkt Affiliate Marketing?

Affiliate Marketing is eenvoudig te begrijpen; je promoot andermans producten (van adverteerder) en per verkocht product krijgt de affiliate een vergoeding. Meestal gaat die via een aparte affiliate programma (zogenoemde affiliate netwerk), die het allemaal netjes bij houdt aan de hand van geplaatste cookies. De affiliate netwerk krijgt weer een percentage van elke sale van de adverteerder.

Vergoedingen kunnen nogal verschillen per branche. Zo krijg je bijvoorbeeld voor verzekeringen en telecom relatief hogere vergoedingen dan op bijvoorbeeld hondenartikelen. Er zijn heel veel programma’s waar je uit kunt kiezen maar het is goed om een afweging te maken tussen potentie, concurrentie en vergoeding.

Wat zijn de voordelen van Affiliate Marketing

Belangrijkste voordeel van Affiliate Marketing is dat je echt een tussenpartij bent. Oftewel je hebt niks te maken met de eindklant, geen voorraad, je hoeft niks te versturen en ook geen gedoe met retourneren van producten.

Eigenlijk is jouw taak alleen maar klanten aanleveren bij de website. Je kunt dit werk vanuit elk land doen en als je er een tijdje niet aan werkt, dat maakt allemaal niet uit want het loopt allemaal van zelf door. Enige waar jij voor morgen zorgen is dat je kwalitatief goede bezoekers aanlevert bij de uiteindelijk website zodat het % aankopen hoog blijft.

Geld online verdienen met WordPress

Bij het starten met Affiliate Marketing denk je al snel aan het starten van een WordPress website. WordPress is sowieso het meest gebruikte online platform maar voor Affiliate Marketing is het wellicht wel 99% van alle affiliate platformen. Dat komt omdat Affiliate websites vaak een blog zijn met content en dan is WordPress gewoon de beste op de markt.

Er is online genoeg informatie te vinden hoe je met WordPress Online geld kunt verdienen met affiliate marketing. Er zijn ook genoeg online cursussen te vinden die je echt hierbij kunnen helpen voor een zeer schappelijke prijs. Het is vaak zaak om zo goed mogelijk gevonden te worden in de zoekmachines en het optimaliseren van je pagina’s zodat je zo zoveel mogelijk mensen doorstuurt naar de adverteerders website.