Affiliate Marketing is een van de meest populaire modellen om geld te verdienen aan het schrijven van online content.

Affiliate Marketing beloont publishers voor de rol die ze spelen in de customer journey voor de adverteerders. Als een publisher een affiliate link toevoegt van de adverteerder in hun content dan ontvangen ze voor elke aangebrachte lead een commissie. Publishers kunnen zoveel affiliate links toevoegen als ze willen in een artikel.

Affiliate Marketing is een best simpel verdienmodel mits het goed gebruikt wordt. Je kunt er als ‘simpele’ blogger goed geld mee verdienen. Gebaseerd op onze ervaring met andere affiliates hebben we hieronder 5 tips opgeschreven die je kunt gebruiken als je met affiliate marketing gaat beginnen.

1. Start met een onderwerp waar je verstand van hebt

De best verdiende bloggers schrijven over content waar ze verstand van hebben. Dat kan je teruglezen in hun content. Ze zijn echt de expert op hun gebied en dat is niet over 1 nacht ijs gegaan. De beste manier om dus te starten is om te schrijven over producten en onderwerpen waar je wat mee hebt.

Als je zelf in het product en onderwerp gelooft dan kan je er ook een stuk makkelijker over schrijven. Daarnaast kan je ook snel gerelateerde onderwerpen vinden om weer over te schrijven. Affiliate Marketing is het hebben van de lange adem (je gaat geen sale halen op de eerste dag) en daarom moet je wel gepassioneerd zijn om over het onderwerp te schrijven wat je hebt gekozen.

2. Schrijf waardevolle content

Alles draait om waardevolle content! Niks voor niks zeggen ze in content land; Content is King. Met je content moet je waarde toevoegen om echt een rol te spelen. Bezoekers moeten de content willen lezen en na het lezen echt het gevoel hebben dat het hun geholpen heeft.

Wat maakt jouw content anders dan andere? Wat is jouw unieke selling point ten opzichte van de andere blogs in jouw markt? Waarom zouden ze jouw content moeten lezen en niet van iemand anders. Zomaar wat vragen waar je voordat je start antwoord op dient te geven.

Je moet een balans vinden in kwaliteit en commercialiteit. Want zonder commerciële boodschap maak je ook weer geen sales. Maar dit moet wel op zo’n manier zijn dat je het eigenlijk de klant makkelijk maakt om een product of wat dan ook aan te schaffen.

3. Content delen

Wanneer je start met het schrijven van content is het goed om na te denken over SEO. Op welke zoekwoorden wil je scoren en hoe kan je de content zo schrijven dat je wel goed gaat scoren in de zoekmachines. Specifieke content die betrekking hebben op specifieke zoekwoorden scoren uiteindelijk goed. Maar ook dit kan wel tijd kosten (vaak tot wel 60 dagen en verder).

Maar SEO is ook maar een onderdeel van het hele verhaal en vooral lange termijn gericht. Naast SEO moet je ook werken aan je email, social media en andere kanalen. Via deze kanalen kan je nieuwe content ook gaan delen en wat uiteindelijk weer kan bijdragen aan de ranking in SEO.

4. Heb vertrouwen

Vertrouwen is echt de sleutel tot het succes. Affiliate Marketing is vaak een spel van de lange adem. Je dient veel (waardevolle) content te schrijven en vooral de eerste tijd zal je daarvan weinig terugzien. Ons advies is dan ook om niet te veel te kijken naar de bezoekersaantallen de eerste 3 maanden.

Zoals bij punt 4 aangegeven kunnen sommige artikelen pas na 60 dagen op een positie staan in de zoekmachines waar het pas echt bezoekers gaat opleveren. Je zult merken dan je echt moet blijven schrijven en je uiteindelijk een vaste stroom van bezoekers kunt krijgen. Wij weten uit ervaring dat gemiddeld gezien de eerste sale niet binnen de eerste 3 maanden zal vallen. Hou hier rekening mee.

5. Gebruik data

Als je begint met bloggen, dan is het goed om gelijk Google Analytics hierop aan te sluiten. Als je content gaat schrijven en bezoekers gaat krijgen dan ga je data genereren. Deze data kan je uiteindelijk weer gebruiken om meer geld mee te verdienen.

Welke pagina’s leveren de meeste bezoekers? Hoeveel geld leveren deze pagina’s op? Kunnen we deze pagina’s aanpassen zodat deze ook meer geld gaan opleveren? Welke pagina’s leveren geen bezoekers op en dienen we verder te optimaliseren? Zomaar wat vragen die je met de juiste data zelf kunt beantwoorden. Super waardevol om dit aspect vanaf het begin goed te hebben.

Ons advies

Wij zijn er van overtuigd dat iedereen online geld kan verdienen. De een uiteindelijk meer dan de ander maar dit hangt van jezelf af. Als je echt serieus aan de slag wilt gaan met Affiliate Marketing dan kan een cursus je hierbij helpen. De cursus van Jacko Meijaard is maar 27 euro en leer je alles over het starten van een website met Affiliate Marketing. Een absolute no-brainer als je serieus aan de slag wilt.

Let op! Tijdelijke korting!