Hoeveel geld je kunt verdienen met affiliate marketing is een vraag die wij vaak krijgen.

Affiliate Marketing is hot en is een geweldige manier om online geld mee te verdienen. Het is echter niet zo eenvoudig als het klinkt. Als jij op dit artikel bent gekomen zou jij graag antwoord willen hebben op bovenstaande vraag en wil je dus weten hoeveel geld je kunt verdienen met affiliate marketing.

Op mijn 14e ben ik al begonnen met affiliate marketing en wij verdienen hier een leuke boterham aan. Laten we in dit artikel meer inzoomen op de hoofdvraag maar ook wat affiliate marketing nu precies is.

> Check direct de gratis video ‘Hoe Je Met 1-2 uur ‘werk’ per dag minimaal 10K per maand kunt verdienen’

Wat is affiliate marketing?

Als je wilt weten hoe je geld kunt verdienen met affiliate marketing, moet je eerst begrijpen wat affiliate marketing is. Affiliate marketing is een online marketingmethode waarbij affiliates (partners) commissies ontvangen voor het aanbrengen van klanten of het genereren van een verkoop. In sommige gevallen ontvangen affiliates een vast bedrag per lead, in andere gevallen ontvangen ze een percentage van de totale omzet die ze hebben helpen genereren.

Affiliate marketeers maken dus reclame voor een product of dienst van een merchant, in ruil voor een commissie. Commissies worden meestal uitbetaald op basis van verkopen, aanmeldingen of clicks.

Hoe verdien je geld met affiliate marketing?

Affiliate marketing is een manier van online marketing waar bedrijven adverteerders (affiliates) uitnodigen om hun product of dienst te promoten. In ruil voor het aanbrengen van nieuwe klanten, ontvangen affiliates een vergoeding. Deze vergoeding kan variëren van een vast bedrag, een percentage van de verkoopprijs, tot een pay-per-lead of pay-per-sale systeem.

Als je geld wilt verdienen met affiliate marketing, dan is het belangrijk om een aantal dingen in gedachten te houden.

Ten eerste is het belangrijk bij affiliate marketing is dat je eerst investeert in het opzetten van een goede website, blog of social media profiel. Dit is de basis waarop je verder bouwt en zorgt ervoor dat je bezoekers snel terugkeren. Je wilt namelijk dat mensen jouw site of profiel blijven bezoeken, zodat ze vaker klikken op de links naar de producten die je aanbeveelt.

Ten tweede moet je ervoor zorgen dat je een goede niche uitkiest waarin je gaat werken. Kies bijvoorbeeld een markt waar je al enige kennis over hebt of interesse in hebt. Op die manier zal het makkelijker zijn om te blijven doorzetten en niet vroegtijdig te stoppen.

Ten derde moet je consistent zijn; je maakt voor jezelf een plan en blijf bij dit plan. Als je dus met jezelf afspreekt om elke week 2 artikelen te schrijven, doe dit dan! Deze consistentie zal zich gaan uitbetalen. Daarom is het ook belangrijk om bij punt 2 een niche te kiezen waar je interesse in hebt. Anders hou je het niet vol.

Als laatste: probeer niet zelf het wiel uit te vinden en volg een cursus. We hebben het dan niet over een cursus van 1.000 euro maar eentje van 47 euro. Als je niet bereidt bent om 5 tientjes te betalen dan zal je ook niet slagen. Door deze kleine investering zal je zo veel tijd winnen en kennis op doen dat je dit dubbel en dwars gaat terug verdienen.

Geld verdienen met Affiliate Marketing niet leeftijd gebonden

Toen ik op 14e jarige leeftijd begon met een eigen website om met affiliate marketing aan de slag te gaan deed ik dat vooral omdat ik wel benieuwd was of het mij zou lukken. Zou het mij lukken om ook maar 1 euro met mijn website te verdienen.

Je leest altijd de wildste verhalen over online geld verdienen. Maar dan wel vaak moet je dan eerst een cursus kopen van 1.000 euro voordat je het ‘geheim’ mag weten. Ik wilde op de leeftijd van 14 helemaal geen dure cursus kopen. Sterker nog, had ik geen eens het geld voor.

Maar toen ik als 14 jarig pikkie begon met affiliate marketing was er geen informatie beschikbaar. Heb alles zelf moeten uitzoeken. Als zou ik nu 14 jaar zijn, zou ik die cursus van Jacko oppikken voor 47 euro. Dat zou mij op die leeftijd een paar jaar voorsprong geven. Zou zelfs durven te wedden als je het stap voor stap volgt en je echt consistent aan de slag gaat je het al terug gaat verdienen in het eerste jaar.

Verdien geld met Affiliate Marketing als je slaapt

Wat het allermooiste aan affiliate marketing is dat je 24/7 geld gaat verdienen zonder dat je dan nog iets moet doen. Je hoeft geen pakketje te versturen, geen email te sturen, geen klantenservice of wat dan ook te doen.

Er is geen beter gevoel dan wakker worden en dan een notificatie zien dat je weer geld hebt verdiend. Als je online met een bepaalde methode 27 euro kunt verdienen, dan kan je daar ook 270 euro en 2.700 euro mee verdienen. Het is een kwestie van opschalen.

De eerste commissie is het moeilijkste maar ook de mooiste. Op dat moment besef dat je het ook kunt. Je eerste commissie vergeet je nooit meer!

Hoeveel geld kun je verdienen met Affiliate Marketing

Als je eenmaal het spelletje door hebt (is helemaal niet zo ingewikkeld) dan is het een kwestie van consistent blijven doorgaan. Wij zitten nu rond de 5.000 euro per maand met affiliate marketing. Dit doen wij trouwens gewoon naast ons werk.

Dat is het hele mooie van affiliate marketing. Je hebt dus met geen klanten te maken en je kunt het prima naast je werk doen. En als wij 1 week geen zin hebben, dan werken we er toch niet aan. Er is niemand waar je verantwoordelijkheid hoeft af te leggen.

Wij zijn natuurlijk al een tijdje bezig en dan is het niet realistisch om te verwachten dat je dat binnen enkele maanden zult verdienen. Eerlijk is eerlijk; veel mensen hebben geen doorzettingsvermogen en stoppen al na enkele weken. Dit is geen get rich quick methode.

Maar de paar procent die doorzetten verdienen zo gemiddeld 1.000 a 2.000 per maand na 1 jaar. De sky is echt de limit.

Prima begin…

Paar uur later…

… weer een paar uur later

Conclusie

Als je eenmaal weet hoe affiliate marketing werkt, is het een relatief eenvoudige manier om online geld te verdienen.

Wees consistent en volg het de stappen die Jacko Meijaard in zijn cursus beschrijft.

En geloof ons dat je de investering binnen enkele maanden hebt terugverdiend en nog meer ook…

Als je succesvol bent, kan je aardig wat geld verdienen met affiliate marketing.

Waar wacht je nog op… wat stelt 47 euro nou voor…