Mocht je nog niet weten wat Affiliate Marketing is dan verwijzen wij je graag door naar onze kennisbank. Deze kan je hier vinden voor affiliate marketing.

Vandaag gaan kijken naar wat affiliate website voorbeelden. Affiliate Marketing komt bij ons steeds vaker aan bod en we willen graag even wat voorbeelden laten zien. Als je eenmaal door hebt waar je op moet letten dan zullen de affiliate websites je steeds meer gaan opvallen.

Een affiliate website heeft natuurlijk maar een doel; geld verdienen met affiliate marketing. Iedereen heeft zijn eigen insteek en manier maar vaak zit er wel een rode draad in. Deze voorbeelden kan je gebruiken om zelf inspiratie voor op te doen. Kopieren is echt not done! Doe dit dan ook echt niet.

Succesvolle affiliate websites voorbeelden

1 – iPhoned.nl

Een van de grootste iPhone blogs van Nederland is iPhoned.nl. Het is een geweldige website waar ik zelf ook al veel informatie vanaf hebt gehaald met betrekking tot het kopen van een nieuwe iPhone. iPhoned is groter dan het lijkt en er zit een heel team achter (kan je dus nagaan hoeveel ze er mee verdienen).

De kracht van iPhoned is dat ze heel veel informatie delen omtrent Apple. Eerst waren ze vooral geënt op de iPhone maar gaandeweg praten ze ook meer over tablets, macs, etc. Kan natuurlijk een strategie zijn om zo meer mee te pakken qua affiliate vergoedingen.

Ze combineren ads op hun websites (wat aangeeft dat ze veel verkeer hebben want anders levert dat niet genoeg op) en doen aan linken naar affiliate websites. Klik maar eens door de website heen en probeer een iPhone te kopen. Als je uiteindelijk op de knop koopt dan verwijzen ze je door naar bijv. Tele2 (via het netwerk Awin).

Een van de betere voorbeelden als het gaat om een affiliate website die veel waarde toevoegt en het dus erg goed doet.

2 – Zorgwijzer.nl

Zorgverzekeringen zijn populair onder affiliates omdat de vergoedingen vaak hoog zijn. Denk aan vergoedingen tussen de 50 en 100 euro. In Nederland ben je verplicht om vanaf je 18e jaar een zorgverzekering te hebben. Onder Nederlanders is het ook heel gewoon om elk jaar van zorgverzekeraar te wisselen en dat maakt het weer interessant voor affiliates.

Zorgwijzer speelt met hun vergelijker in de prijzen van de zorgverzekeraars. Je kunt dezelfde verzekering bij een andere zorgverzekeraar goedkoper krijgen. Zo’n zorgvergelijker kunnen ze zelf gemaakt hebben of sommige affiliate netwerken bieden deze ook aan (bijv. Daisycon).

Je ziet dat er bij zorgwijzer ook meer mensen achter zitten (bijv. telefoon op website wat niet heel gewoon is voor kleine affiliate partijen). Oftewel er gaat veel geld in om. Vooral tegen het einde van het jaar is het moment om te knallen. Door de hoge vergoedingen zal dit wel een markt zijn met veel concurrentie. Maar wel goed om inspiratie op te doen hoe “groot” een affiliate website kan zijn.

3 – Vakantiepiraten.nl

Na voorbeelden van affiliates website in de telecom en verzekering markt willen we jullie nu een voorbeeld laten zien van een andere populaire affiliate markt; vakanties / reizen. Met vakanties kan je makkelijk schrijven over bestemmingen en resorts. Ook dit voorbeeld is een relatief grote affiliate website met veel bezoekers.

De vakantiepiraten doen het slim om niet alleen maar te focussen op hun website maar ook op hun social media kanalen. Zeker ook de moeite om daar even een kijkje op te nemen hoe ze dat daar doen. Je hoeft dus niet alleen maar goed te scoren in Google. Als je relevant bent (bijv echt goede aanbiedingen) voor je community, dan zal je zien dat het klanten niet uitmaakt dat jij de mensen doorstuurt.

Ook de vakantie affiliate branche heeft relatief gezien hoge vergoedingen waardoor dit ook populair is onder affiliates. De vraag is natuurlijk wel hoe je het beste de prijzen van de vakanties up to date kunt houden. Dat kan je doen met een API of handmatig. Ook zeker de moeite waard om even een kijkje op te nemen.

4 – DailyOffers.nl

Een ander goed voorbeeld van een affiliate website is een verzameling van dagdeals. Deze vorm van affiliate marketing was de afgelopen jaren erg populair omdat dagdeals websites erg populair waren. Deze vorm is inmiddels wel iets afgenomen omdat er echt een wildgroei ontstaan is.

Dit soort websites worden meestal snachts bijgewerkt met de productfeed met de nieuwste aanbiedingen. Hele simpele websites met als doel je zo snel mogelijk door te sturen naar een publishers website.

Wij wilde je dit voorbeeld van affiliate website wel tonen om te laten zien wat er allemaal mogelijk is. Wij zouden je niet adviseren om hier nog aan te beginnen. In ieder geval niet in deze vorm. Wij zouden echt voor opperen om meer waarde te geven aan je bezoekers zodat ze ook vaker terugkomen.

5 – Bewustengezondleven.nl

Een ander leuk voorbeeld wat we je wilde laten zien is bewustengezondleven.nl. Eigenlijk is dit echt een andere soort affiliate methode dan de 4 voorbeelden hiervoor. Deze website is echt geënt op het toevoegen van waarde door middel van content. Door veel content te schrijven gericht op zoekwoorden proberen dit soort blogs goed te ranken in Google.

Dit voorbeeld is anders dan de voorbeelden hiervoor omdat deze niet via de standaard affiliate netwerken werkt. Deze types affiliate marketing websites werken vaker met PayPro. Op PayPro kunnen ook de wat kleinere websites hun producten /cursussen opzetten zodat affiliates deze kunnen promoten.

Klik ook eens door deze website heen en je zult zien dat er ontzettend veel content op staat. Deze website is zeker klant van Jacko Meijaard. Een populaire en goede manier om een affiliate op te zetten. Meer weten hierover? Kijk dan maar eens deze intro video van Jacko.

Zelf starten met Affiliate Marketing?

Als je dit artikel hebt gelezen betekent dat je of zelf een Affiliate Website hebt en wat inspiratie wilt opdoen of dat je ook geinteresseerd bent om zelf een Affiliate Marketing website te beginnen.

Twijfel omdat je niet weet wat het je gaat kosten? Wil je weten wat de kosten zijn om een Affiliate Marketing website te starten? Lees dan ons artikel “Wat kost een Affiliate Marketing website“. Doe er je voordeel mee.