Crypto is hotter dan hot op dit moment! Iedereen om je heen wil meer weten over Bitcoins, Ethereum en Crypto in het algemeen. Sommige mensen verdienen bakken met geld met crypto en dat is natuurlijk wat iedereen wel wilt.

Maar als je echt in de crypto wereld wilt stappen en dus ook beleggen is het wel goed om te weten wat je doet. Sterker nog; dat is essentieel! Je dient echt over de kennis te beschikken voordat je zomaar met geld gaat beleggen.

Als je op deze pagina bent gekomen heb je de eerste juiste stap al genomen; je bent op zoek naar een crypto cursus. Voordat je een cursus aanschaft, is het slim even te kijken of Crypto wel echt iets voor je is. Hieronder volgen de beste 5 gratis crypto en bitcoin cursussen van Nederland en België.

Beginnen met Crypto

Voordat we naar de 5 beste gratis crypto en bitcoin cursussen gaan kijken willen we graag even het volgende kwijt; als je gaat beginnen met crypto is het goed dat je echt gaat verdiepen in de materie en niet zomaar mensen blind gaan volgen. Doe altijd zelf eerst onderzoek!

Het is een doolhof van informatie en vaak ook heel technisch. Als je aan de slag gaat met een crypto cursus krijg je tenminste goede handvatten waar je op moet letten voordat je een investering maakt (en dus coins koopt).

Als je aan de slag gaat met een crypto cursus dan mag je verwachten dat de crypto wereld voor jou een stuk minder ingewikkeld gaat zijn. Een goede crypto cursus gaat jou helpen om de achtergrond te begrijpen, grafieken te kunnen lezen en je leren hoe je daadwerkelijk een crypto coin kunt kopen en verkopen.

Als je eenmaal gaat traden dan kan je dat simpelweg het beste doen met Bitvavo. Bitvavo is een Nederlandse partij en zeer betrouwbaar. Je kunt via deze link je gratis aanmelden en je betaalt dan geen handelskosten over de eerste 1.000 euro! Lees anders even onze Bitvavo Review mocht je er meer over willen weten.

Gratis Crypto en Bitcoin Cursussen

Ok, let’s start waarvoor je gekomen bent! De 5 beste gratis bitcoin cursussen! Onze top 5:

  1. Madelon Vos
  2. AllesOverCrypto
  3. X10 met Crypto
  4. The Millionaires Club
  5. CryptoCommunity

Het mooie van dat het gratis cursussen zijn is dat je ze zelfs allemaal kunt volgen als je dat zou willen. Je leert er sowieso van en veel cursussen hebben net weer een andere insteek.

Als je ze allemaal volgt kan je zelf daarna het beste een besluit nemen welke jij het beste bij je vindt passen. Uiteindelijk wil je graag geld verdienen met crypto dus moet je wel een overwogen besluit nemen welke cursus je uiteindelijk wilt gaan volgen.

1. Madelon Vos – Bitcoin Basics & Crypto’s en Technische Analyse

Als je praat over Miss Bitcoin, dan heb je het simpelweg over Madelon Vos. Madelon zit al meer dan 8 jaar in de crypto wereld (dan ben je in de crypto wereld een oudgediende). Madelon is zelf een actieve daily trader, schrijft verschillende colums, geeft informatie over crypto voor RTL Z en geeft ook nog een les op de hogeschool van Amsterdam over het maken van technische analyses.

Er zijn twee gratis cursussen beschikbaar. De eerste gaat meer over Bitcoin in het algemeen en hoe je deze veilig kunt opslaan. Dit is echt een beginnerscursus maar niet minder belangrijk als je serieus aan de slag wilt gaan.

De tweede crypto cursus Technische Analyse gaat meer hoe jij actief kunt traden op basis van het lezen van grafieken. Wat zijn de goede momenten om te kopen en wat zijn de goede momenten om te verkopen. Dit alles leer je in de Technische Analyse cursus.

De gratis cursussen zijn echt een voorproefje op de betaalde cursussen. Madelon heeft een hele fijne manier van uitleggen zodat zelfs een volkomen leek het nog zal begrijpen. Niks voor niks onze nummer 1. Mocht je meer willen weten over de cursus, lees dan eens onze Madelon Vos Bitcoin Cursus Review.

Gratis cursus Madelon Vos

2. AllesOverCrypto – Derek Westra & Patrick Suiker

In deze gratis crypto cursus van 1,5 uur bespreken Derek Westra en Patrick Suiker de beginselen van de wereld van crypto. Naast het introduceren van crypto en hoe het allemaal in elkaar zit zullen Patrick en Derek je uitleggen hoe je crypto parels (alt coins) kunt vinden.

Met crypto parels bedoelen ze vaak de wat kleinere munten die in potentie nog x100 kunnen gaan. Dat is natuurlijk een gigantisch rendement als dat lukt. Ze leggen je de strategie uit hoe je geld kunt verdienen. Dus voor zekerheid: echt geld verdienen met crypto.

In deze anderhalf uur durende training krijg je een goed beeld van de kwaliteit van de cursus. Je krijgt dus een gevoel erbij of de betalende cursus; de crypto masterclass iets voor jou gaat zijn. Naast de betaalde crypto cursus krijg je ook toegang tot de zeer actieve community. Wellicht we de grootste crypto community op dit moment. Voor meer informatie, check dan even onze review over allesovercrypto

Ohja, als jij je vandaag gaat aanmelden voor de gratis training, krijg je daar nog 3 gratis e-books bij!

3. X10 met Crypto – Harm van Wijk & Jan Robert Schutte

De x10 met crypto cursus is gemaakt door drs Harm van Wijk van Beleggen.com en Jan Robert Schutte van de CryptoAcademy. In deze cursus laten beide heren zien wat ze precies doen en wellicht nog belangrijker; ze leggen ook uit waarom ze het doen. Deze acties zijn eenvoudig te volgen en te kopiëren (de bedoeling van de cursus).

De x10 met Crypto is een betaalde cursus. Maar ze bieden ook dus een gratis training + e-books aan die je gewoon gratis tijdelijk mag downloaden. Je krijgt in totaal 5 gratis handleidingen + ebook “Expert kansen voor 2021” direct in je email en daarnaast een link naar de gratis online training. In deze online training ga je leren hoe jij je portefeuille meer laat renderen.

Dus weer net iets anders dan de twee hierboven en daarom voor ons een goede reden om deze op plek 3 te zetten. Wij zien dit dan ook als een goede aanvulling.

4. The Millionaires Club – Vasco Rouw & Boef

Misschien een beetje een vreemde eend in het rijtje maar ook de The Millionaires Club biedt een gratis training aan. Waar de andere 4 in het rijtje echt een pure Crypto training aanbieders zijn, is The Millionaires Club veel meer dan dat.

Bij The Millionaires Club geloven ze meer in de juiste mindset, je financiele zaken op orde hebben en daarnaast spreiding van je vermogen. Of dat nu is in aandelen, vastgoed of crypto. Risico spreiding is key. In deze gratis training leer je dus niet specifiek over crypto maar meer het algemene plaatje.

Wij zijn zelf ook lid van The Millionaires Club en geloven in het feit dat je met de juiste strategie en spreiding je vermogen kan doen laten groeien. Mocht je meer willen weten over deze cursus, lees dan onze The Millionaires Club Review.

5. Cryptocommunity + Cryptocursus

Niet zoveel tijd beschikbaar maar wel graag een gratis crypto cursus volgen? Dan is wellicht de spoedcursus van de cryptocommunity.nl wel iets voor jou. In deze gratis training:

  • Leer je hoe je bitcoin kunt kopen
  • Hoe je een gebalanceerd portfolio op kunt bouwen
  • Hoe je de juiste coins kunt kopen
  • Hoe je je uiteindelijke winst kunt terugstorten

Een korte maar zeer effectieve online gratis videotraining. Mocht je het een goede training vinden maar eigenlijk verder geen training hoeven, kan je ook alleen de community joinen. Dat is ook zeker de moeite waard.

Gratis versus betaalde Crypto Cursussen

Het is echt de vraag waar je precies op zoek naar bent. Als je alleen wilt kennismaken met crypto dan kan een gratis training over bitcoin en crypto je prima helpen. Mocht je graag een stap verder willen gaan en daadwerkelijk willen investeren dan is in je kennis investeren wel echt een absolute must.

Vanzelfsprekend zal je meer informatie krijgen in een betaalde crypto cursus. Daar gaan ze vaak toch wel wat dieper en leren ze je de kneepjes van het vak. Gratis training zijn vaak toch sneak previews van wat je uiteindelijk gaat krijgen in een betaalde crypto cursus.

Natuurlijk is er veel informatie online te vinden. Maar pas op; er zitten vooral in de crypto wereld ook veel oplichters tussen. Naar ons idee dus slim om wel een gerenommeerde betaalde training te volgen zodat je er zeker van bent dat je niet zal worden opgelicht.

Succes in de wereld van Crypto en wellicht komen we daar elkaar nog eens tegen!