Geïnteresseerd in de Bitcoin & Crypto Cursussen van Madelon Vos? Als je op deze pagina bent beland dan kan het niet anders dat je daar interesse hebt! Aangezien wij dat zelf ook waren en dus de cursus ook daadwerkelijk hebben gevolgd kunnen wij jou onze eerlijke Bitcoin & Crypto review en ervaringen delen.

Wij trachten zo objectief mogelijk te blijven in onze review. We zullen niet alleen de cursussen van Madelon Vos beoordelen maar gaan ook nog een kijkje nemen in de cursus omgeving. Je krijgt dan een goed beeld wat je precies krijgt als lesmateriaal.

Ohja voordat je misschien al weg klikt… We hebben verderop ook een kortingscode gekregen van Madelon Vos zodat wij onze lezers een korting van 10% mogen aanbieden. Voor de goede orde; deze korting heeft onze review niet beïnvloed maar is natuurlijk wel handig om te gebruiken mocht je de cursus willen aanschaffen.

Bitcoin & Crypto: Review & Ervaringen

Gebruik kortingscode websiteacademie10 voor 10% extra korting

Wie is Madelon Vos?

Madelon Vos is geboren op 18 augustus 1995 in Groningen. Door haar vader is ze eigenlijk in aanraking gekomen met Bitcoins. Haar vader adviseerde haar namelijk om na te denken als je geld verdient, je moet nadenken wat je daar mee wilt gaan doen. Madelon is zich gaan verdiepen in allerlei soorten van geld stromen en uiteindelijk uitgekomen bij Bitcoins.

Inmiddels is Madelon al meer dan 8 jaar actief in Bitcoins en heeft ze zich er helemaal in verdiept. Madelon is een control freak en wilde dus graag meer weten over hoe je analyses kunt maken om een trend omhoog of omlaag te voorspellen.

Madelon deed dit zo goed dat zij inmiddels bekend staat als de bitcoin-analist van Nederland. Haar bijnaam is dan ook Miss Bitcoin! Naast dat zelf op dagelijkse basis aan het traden is op de crypto beurs is zij ook actief als columnist voor verschillende crypto websites. Last but not least geeft zij ook les in technische analyses op de Hogeschool van Amsterdam!

Madelon Vos staat ook bekend in Nederland als Miss Bitcoin. Daarnaast is zij ook docent in technische analyses op de Hogeschool van Amsterdam

Omdat Madelon steeds meer vragen kreeg of zij mensen kon helpen met het traden van Bitcoin heeft ze in 2019 besloten om 2 bitcoin gerelateerde cursussen op de markt te brengen.

 1. Cursus Bitcoin Basics & Crypto’s
 2. Cursus handelen in Crypto’s (Technische Analyse van A tot Z)

Beide cursussen zijn goed ontvangen en worden hoog aangeschreven. Deze beide cursussen zullen wij op de pagina verder onder de loep nemen.

Wat is Cryptocurrency?

Voordat wij dieper ingaan op de cursussen van Madelon, willen wij eerst kort iets uitleggen over Cryptocurrency en Bitcoins. Naar ons idee is het goed om daar eerst een beeld bij te hebben. Wij kunnen dit niet zo goed uitleggen als Madelon in haar cursus maar het is meer een globaal beeld die wij schetsen zodat je er meer een gevoel bij krijgt.

Er zijn maar weinig mensen die nog nooit van de term cryptocurrency hebben gehoord. Met name Bitcoin is de laatste jaren sterk in populariteit gestegen. Toch zien we dat lang niet iedereen weet wat een cryptocurrency eigenlijk is.

De betekenis van de digitale valuta

Cryptocurrency is een vorm van digitale valuta die online kan worden geruild voor goederen en diensten. Veel bedrijven hebben hun eigen valuta uitgegeven. Deze munten worden ook wel tokens genoemd. Deze speciale tokens kunnen specifiek worden verhandeld voor het goed of de dienst die het bedrijf levert. Je kunt het ook wel zien als een soort casinofiches. Je moet echte valuta inwisselen voor de cryptocurrency om toegang te krijgen tot het goed of de dienst. Cryptocurrencies werken met behulp van een technologie die blockchain wordt genoemd. Blockchain is een gedecentraliseerde technologie die over vele computers verspreid is en transacties beheert en registreert. Een deel van de aantrekkingskracht van deze technologie is dan ook gelijk de beveiliging ervan.

Voordelen van cryptocurrencies

Wat zijn de belangrijkste voordelen van digitale cryptocurrencies vraag je je af? Voorstanders zien cryptocurrencies zoals Bitcoin als de valuta van de toekomst. Ze denken dat dit echt de normale valuta’s als de euro of de dollar zal gaan vervangen. Een groot voordeel is dat cryptocurrenies niet meer te maken krijgen met de centrale banken voor het beheer van de hoeveelheid geld binnen een bepaald gebied. Dit wordt als een voordeel gezien nu deze banken na verloop van tijd de neiging hebben om de waarde van geld te verminderen via de inflatie. Een ander voordeel is dat een gedecentraliseerd registratiesysteem veiliger kan zijn dan de traditionele betaalsystemen.

Het is natuurlijk nog maar de vraag of de cryptocurrencies echt de normale euro zullen gaan overnemen. Maar een ding is zeker: de techniek achter de cryptocurrencies is er echt om te blijven. Niet voor niets dat de koers van bekende cryptovaluta zoals Bitcoin en Ethereum de laatste maanden door het dak is gegaan.

cryptocurrency madelon vos cursus

Wat is Bitcoin?

Als je het over cryptocurrency hebt, dan heb je het al snel over Bitcoin. Vaak hebben mensen meer gehoord over Bitcoins specifiek dan cyptocurency. Zoals je waarschijnlijk wel hebt meegekregen heeft de Bitcoin een nieuw record bereikt. Laten we even hieronder kort ingaan op wat de Bitcoin precies is, wat het doel ervan is en wat het voordeel van de techniek erachter is.

Bitcoin – de eerste cryptocurrency

Je kunt Bitcoin eigenlijk ook wel zien als de moeder van alle mogelijke soorten cryptocurrency, het was dan ook de eerste. Bitcoin is een nieuwe valuta die in 2009 werd gecreëerd door een onbekend persoon met de alias Satoshi Nakamoto. Alle transacties die worden gedaan via Bitcoin worden verricht zonder tussenpersonen. Dit houdt dus in dat er geen bank meer is die tussen beide partijen de transactie faciliteert. Het is op dit moment om Bitcoin te gebruiken bij verschillende soorten websites en bedrijven. Zo kan je het gebruiken om hotels te boeken op Expedia maar ook om geld over te maken naar een koper op eBay.

Het doel van Bitcoin

Bitcoins kunnen dus worden gebruikt om anoniem goederen te kopen. Hoewel elke bitcoin-transactie wordt geregistreerd in een openbaar logboek met de naam Blockchain, worden namen van kopers en verkopers nooit onthuld. Alleen het nummer van de portemonnee van de persoon is bekend. Hoewel dat de transacties van bitcoin-gebruikers privé houdt, kunnen ze ook iets kopen of verkopen zonder dat het gemakkelijk naar hen afgeleid kan worden. Dit betekent helaas dat ook criminelen Bitcoin gebruiken om illegaal geld over te maken naar elkaar.

Het voordeel van de techniek achter Bitcoin

Een groot voordeel van Bitcoin is echter dat de internationale betalingen gemakkelijk en goedkoop verricht kunnen worden. Dit komt door het feit dat bitcoins aan geen enkel land gebonden zijn of onderworpen zijn aan regelgeving. Kleine bedrijven kunnen Bitcoin makkelijker gebruiken nu Bitcoin niet te maken krijgt met creditcardkosten. Uiteraard kun je Bitcoin ook kopen als investering, het wordt dan ook het nieuwe goud genoemd.

Waar bestaan de cursussen van Madelon Vos uit?

Madelon heeft 2 Bitcoin cursussen op de markt gebruikt. Hieronder gaan we kijken wat je precies leert in elke cursus en wat het verschil is tussen deze twee cursussen. De Cursus Bitcoin Basics & Crypto’s is vooral goed om mee te starten en de Cursus handelen in Crypto’s (Technische Analyse van A tot Z) is goed als je al iets meer weet van Crypto en Bitcoin en je echt wilt starten met handelen.

Cursus Bitcoin Basics & Crypto’s

15 lessen | 2 uur en 56 min

De Cursus Bitcoin Basics & Crypto’s is een basiscursus gericht op mensen die echt willen starten met Crypto en Bitcoin. In deze cursus zal de basis stap voor stap worden uitgelegd. Je leert wat de achtergrond is, hoe je zelf effectief en veilig aan de slag kunt.

Deze cursus bestaat uit 6 verschillende hoofdstukken die wij hieronder kort gaan toelichten.

Introductie

In dit hoofdstuk zal Madelon Vos zichzelf voorstellen en wat je precies van de cursus kunt verwachten. Verder begint Madelon echt bij het begin met uit te leggen wat de bitcoin precies is, waarom je het zou gebruiken en welke soorten van cryptocurrencies er allemaal zijn. Er worden verschillende punten aangestipt waar Madelon verderop in de cursus dieper op in zal gaan.

Bitcoin en Cryptocurrency

Nu je wat meer weet over wat bitcoin precies is en wat je er precies mee kunt zal dit hoofdstuk in teken staan hoe je bitcoins op een veilige manier kunt kopen. Je kunt bitcoins namelijk op verschillende manieren kopen en Madelon zal alle voor en nadelen van elke manier met je doornemen. In het laatste gedeelte van dit hoofdstuk gaat Madelon in op hoe je het beste je bitcoins veilig kunt bewaren. Ook dit kan op veel manieren maar niet elke manier is even veilig.

Blockchain

Dit hoofdstuk staat in het teken van de blockchain. Want je hebt nu wel bitcoins gekocht, maar je hebt nog geen idee hoe zo’n transactie eigenlijk in zijn werk gaat. Madelon gaat in dit hoofdstuk je meer vertellen hoe zo’n transactie werkt, verder uitgebreid wat een blockchain precies is en geeft je voorbeelden van blockchains.

Mining

Wellicht heb je het wel eens van iemand gehoord dat ze bitcoins minen. In dit hoofdstuk zal Madelon je uitleggen wat mining precies is en hoe dat precies werkt. Ook in dit hoofdstuk krijg je weer enkele voorbeelden.

Geld verdienen met bitcoin en cryptocurrencies

Veel mensen hebben maar 1 doel met bitcoins en dat is simpelweg; geld verdienen. Je geld verdienen in de crypto wereld kan op veel verschillende manieren en methodes. Madelon laat je zien welke methodes er zijn en geeft hier ook de voor en nadelen van.

Investeren en afsluiting

De meest gestelde vraag die Madelon krijgt is; moet ik nu bitcoins kopen? Madelon zal verder ingaan op de vraag in dit hoofdstuk. Madelon zal je in dit hoofdstuk in ieder geval zelf aan het denken zetten en een realistisch beeld schetsen van de crypto en bitcoin wereld.

Cursus handelen in Crypto’s (Technische Analyse van A tot Z)

21 lessen | 3 uur en 45 min

De Cursus handelen in Crypto’s (Technische Analyse van A tot Z) is meer gericht op de mensen die al wat meer weten over Crypto en Bitcoin en echt willen starten met het maken van analyses en willen traden. Je leert in deze cursus een complete analyse te maken en hoe jij hier op in kunt spelen.

Deze cursus bestaat uit 5 verschillende hoofdstukken die wij hieronder kort zullen toelichten zodat je een idee krijgt wat je kunt verwachten.

Introductie

Madelon trapt deze cursus af met een korte introductie over haar zelf (je kunt deze cursus immers ook kopen zonder de beginnerscursus). Daarnaast legt Madelon uit dat het van groot belang is dat je goed op de hoogte bent van de economische situatie. Dit heeft natuurlijk invloed op de technische analyses die je verder leert te maken en beter de trend kunt bepalen.

Grafieken

In dit hoofdstuk gaat Madelon aan de slag met TradingView. Aan de hand van TradingView laat Madelon verschillende grafieken zien en besproken. Zo ga je bijvoorbeeld te maken krijgen met de Japanse candlesticks en hoe je deze moet lezen. Je gaat steeds verder de diepte in als het gaat om traden en exchanges.

Koersbewegingen

The bigger picture is een belangrijk punt als het gaat om het maken van analyses. Een grafiek laat enkel een beweging zien waar de koers zich in bevindt. Madelon gaat je leren hoe je grafieken moet lezen en hoe je zelf lijnen in grafieken kunt herkennen en zetten. Bij koersbewegingen is het altijd goed om te kijken naar korte en lange termijn.

Tools

Er zijn heel veel tools, producten en hulpmiddelen op de markt waarmee je een technische analyse kunt maken. Madelon gaat je verschillende tools laten zien en doornemen hoe je die kunt gebruiken om een degelijke technische analyse te maken.

De toolset van Madelon Vos

In het laatste hoofdstuk komen alle hoofdstukken weer samen. Madelon gaat je nu laten zien welke tools zij zelf echt gebruikt en wat haar belangrijkste uitgangspunten zijn. Ze laat zien hoe je een grafiek moet lezen en hoe jij hierop kunt anticiperen. Je moet in staat zijn als je alle hoofdstukken goed gevolgd hebt om zelf aan de slag te gaan met Bitcoins en Crypto!

Praktische informatie

Onder het kopje praktische informatie willen we ingaan op de veel gestelde vragen die we binnen krijgen. Veel mensen vragen zich af wat de prijs exact is, of er een garantie termijn is en zelfs waar mensen kunnen inloggen.

Wij proberen dit kopje constant bijwerken als we meer dezelfde vragen binnen krijgen. Op deze manier trachten wij zoveel mogelijk antwoord te geven op alle vragen.

Prijs

Er is een gratis cursus beschikbaar (daar lees je meer over verderop de pagina) als een soort van preview op de betaalde cursussen. Er zijn 2 betaalde cursussen beschikbaar, de eerste meer gericht op de beginners en de tweede meer gericht op de mensen die echt actief willen gaan handelen.

 1. Bitcoin Basics & Crypto’s (beginnerscursus)
 2. Cursus handelen in Crypto’s (Technische Analyse van A tot Z)

Bitcoin Basics & Crypto’s (beginnerscursus)

De cursus Bitcoin Basics & Crypto’s kost nu 99,95 euro (eenmalig). Je betaald dit bedrag maar eenmalig en hoef je niet per maand of per jaar te betalen zoals andere cursussen. Je krijgt trouwens in de cursus 5 euro aan BTC tegoed en met onze kortingscode krijg je een additionele 10% korting. Je betaald dan uiteindelijk 89,96 euro.

Cursus handelen in Crypto’s (Technische Analyse van A tot Z)

De cursus handelen in Crypto’s kost op dit moment 219,95 euro (eenmalig). Ook voor deze cursus hoef je maar eenmalig te betalen en niet per maand of per jaar. Ook voor deze cursus kan je onze kortingscode gebruiken voor een additionele 10% korting. Je betaald dan uiteindelijk 197,96 euro.

Geïnteresseerd in beide cursussen (TIP)

Mocht je gelijk beide cursussen willen kopen dan hebben wij nog een goede tip voor je. Voeg niet direct beide cursussen toe aan je winkelmand. Voeg eerst 1 cursus toe en je krijgt dan in je winkelmand of in 1 stap verder de keuze om de andere cursus met 20% korting toe te voegen. Makkelijk verdiend toch!

Laten we even hieronder weergeven hoe dat eruit ziet als je beide cursussen tegelijkertijd wilt kopen:

 • 319,90 euro zonder enige korting
 • 287,91 euro met alleen onze kortingscode
 • 279,90 euro met kassakoopjes korting zonder onze kortingscode
 • 251,91 euro met onze kortingscode + kassakoopjes korting

Dat is meer dan 60 euro korting zonder dat je daar heel veel moeite voor hoeft te doen!

Garantie en Opzegtermijn

Eigenlijk loop je geen risico als je de cursus aanschaft. Want je hebt altijd een wettelijke garantie periode van 14 dagen. Oftewel als jij niet tevreden bent over de kwaliteit van de cursus dan mag jij binnen 14 dagen je geld terug vragen.

Er is een wettelijke garantietermijn van 14 dagen niet goed, geld terug. Je loopt dus geen enkel risico.

Wij denken wel dat dit totaal overbodig is om te vermelden omdat alle reviews en ervaringen die wij van andere mensen lezen puur lovend zijn.

Waar kan ik inloggen?

Als je eenmaal de cursus hebt aangeschaft dan wil je natuurlijk ook direct kunnen beginnen. Soms is het even zoeken naar waar je kunt inloggen en zit het een beetje verstopt. We hebben het even makkelijk voor je gemaakt en gewoon de link hieronder geplaatst waar je direct kunt inloggen:

https://cursussen.madelonvos.nl/wp-login.php

Kortingscode Madelon Vos cursussen

Ja, om maar gelijk met de deur in huis te vallen; er is een kortingscode voor beide Bitcoin cursussen van Madelon Vos beschikbaar.

Je krijgt 10% extra korting met onze kortingscode! Met onderstaande stappen kan je gebruik maken van de kortingscode.

Zoals gezegd kan je dus de kortingscode van 10% gebruiken voor zowel de Bitcoin Basics & Crypto’s Cursus als de Cursus handelen in Crypto’s. Hoe kan je de korting gebruiken:

 1. Ga via deze link naar de cursus website van Madelon Vos
 2. Bij het afrekenen vul je in het veld ‘Coupon code’ de kortingscode websiteacademie10 in.
 3. Klik om te bevestigen op de knop [Waardebon toepassen] en de 10% korting is verrekend

Hieronder het bewijs dat de kortingscode werkt en nog steeds werkt! Hoe lang we deze kortingscode mogen gebruiken en hoeveel mensen deze mogen gebruiken weten we niet precies. Maar wees er snel bij want zolang die werkt is het mooi meegenomen.

Gratis training volgen

Mocht je nog twijfelen of een van deze twee cursussen echt iets voor jou is dan hebben we goed nieuws; je kunt nu gratis een cursus volgen om zo te proeven aan de echte betaalde cursus. Op deze manier krijg je een idee van het niveau en kwaliteit van de cursus.

Madelon Vos biedt eigenlijk 3 gratis producten aan.

 1. Gratis cursus Bitcoin Basics & Crypto’s
 2. Gratis cursus Technische Analyse
 3. Gratis eBook ‘Bescherm uw vermogen’

De eerste twee gratis cursussen zijn puur bedoeld om te proeven aan het lesmateriaal. Je krijgt een goede indruk hoe de lessen zijn opgebouwd en de kwaliteit ervan. Zeker de moeite waard (en het is gratis) mocht je nog twijfelen. Het gratis ebook hebben wij zelf nog niet doorgelezen en kunnen wij verder niks inhoudelijk over zeggen.

Via deze link kan je naar de gratis producten/cursussen gaan van Madelon Vos.

Conclusie Bitcoin & Crypto Review

Voordat wij aan de cursus begonnen waren wij wel bekend met Crypto en Bitcoins en handelde wij ook wel eens wat. Maar dit bleef een beetje bij kruimel werk en vooral op basis van wat andere mensen zeggen kochten wij bitcoin of altcoins. Met deze stap voor stap uitleg van Madelon Vos kunnen wij eindelijk op basis van onze eigen kennis bitcoin kopen of verkopen. En dan bedoel ik dus op basis van wat wij verwachten dat de trend gaat doen.

De Beste Cursus op de Markt op het gebied van Crypto en Bitcoins!

Verder zijn beide cursussen erg goed opgebouwd en moeten wij zeggen dat Madelon erg goed is om deze moeilijke materie goed uit te leggen. Dit is namelijk zeker niet makkelijk om uit te leggen aan mensen die hier totaal geen kennis van hebben.

Wij vinden het ook erg fijn dat ze heel veel voorbeelden geeft tijdens de cursus. Op deze manier krijg je nog meer feeling ermee. En ze is ook transparant en realistisch. Je moet je er wel echt zelf in blijven verdiepen en blijft natuurlijk altijd ergens een risico.

en gebruik kortingscode websiteacademie10 voor 10% extra korting

Bitcoin Basics & Crypto’s

9.5

Prijs

9.5/10

Kwaliteit

9.5/10

Betrouwbaarheid

10.0/10

Support

9.0/10

Voordelen

 • Prijs / Kwaliteit
 • Direct aan de slag
 • Leren veilig Bitcoins kopen
 • Leren traden

Nadelen

 • Crypto klinkt moeilijk
 • Geen 'get rich quick methode'