Als je op deze pagina bent gekomen wil je meer weten over hoe je extra geld kunt verdienen. Wellicht wil je extra geld verdienen naast je studie, huidige baan of zit je in een bepaalde situatie waardoor je wel een extraatje kunt gebruiken.

Goed dat je om deze pagina bent gekomen dan, want wij gaan je tips/mogelijkheden laten zien die je allemaal extra geld kunnen opleveren. En laten we nu eerlijk zijn; wie kan dat niet lekker gebruiken zodat je net even minder hoeft na te denken over die ene aankoop.

Belangrijk is om de tip te kiezen die het beste bij je past. En begin eerst met 1 tip en zorg ervoor dat je die helemaal beheerst. Want als je direct meerdere tips probeert toe te passen dan zal het allemaal niet lukken.

Is het mogelijk om extra geld te verdienen?

Er zullen genoeg mensen in je omgeving zijn die sceptisch tegen deze tips zullen aankijken. “Denk je echt dat je hier extra geld mee kunt verdienen?” is een vraag die je vaker voorbij zult horen komen. Maar laat je niet gek maken en trek je eigen plan. Een belangrijke les die wij zelf ook hebben geleerd. Er zijn zoveel manieren om extra geld te verdienen; het antwoord op deze vraag of het mogelijk is? JA 100%.

Op veel websites kan je veel verschillende tips vinden. Maar vaak zitten daar ook wat vage tips tussen waar je uiteindelijk niks mee kunt. Wij hebben het beperkt tot een 20-tal tips. Uit ervaring weten wat dat er voor iedereen wel iets moet tussen zitten om wat extra geld te kunnen verdienen. Hou het voor jezelf leuk en kies iets wat dichtbij je interesses ligt. Op deze manier ga je het ook volhouden en er goed in worden (dus uiteindelijk meer geld).

Extra geld verdienen door inzicht te krijgen

Voordat we gaan kijken naar de tips hoe je extra geld kunt verdienen moet je eerst weten wat je huidige inkomsten zijn, hoeveel je uitgeeft en hoeveel je dan overhoudt of tekort komt. Zonder dit inzicht ben je nergens. Het is simpel om altijd geld tekort te komen. Als er meer binnenkomt, ga je ook meer uitgeven. Als je het dan wat meer gaat monitoren, zal je zien dat je bewuster gaat uitgeven en wellicht ook nog geld opzij kunt zetten voor die ene TV, Auto of Vakantie.

Extra geld verdienen door huishoudboekje

20 tips om eenvoudig extra geld te verdienen

Hieronder volgen onze 20 tips om eenvoudig wat extra geld te verdienen naast je studie, werk of wat dan ook. Wij proberen je een beetje op weg te helpen maar doe ook zelf nog onderzoek naar de tip. Google kan je goed verder op weg helpen.

1. Verkopen van oude spullen

Met deze tip kan je direct beginnen. Open je kasten, kijk onder het bed, check de berging en schuur. Wat ligt er allemaal? Wat voor jou wellicht troep is, is voor de ander wat die nodig heeft.

Dit kan je zomaar een paar honderd euro opleveren. Doe even goed research qua prijs wat het product kan opleveren. Belangrijk bij deze tip is om goede foto’s te maken en een pakkende tekst. Dat kan je product al snel een paar euro duurder maken.

Maak gebruik van de grote advertentie websites zoals marktplaats.nl en vinted.nl omdat hier vaak het meeste verkeer op zit. Wat dus weer indirect zorgt voor meer vraag en dus meer geld.

2. Kopen en verkopen van 2e hands spullen

Deze tip past een beetje bij de tip hierboven. Naast het verkopen van je eigen spullen kan je natuurlijk ook slim zelf 2e hands spullen kopen en uiteindelijk weer verkopen met een goede marge.

Alles valt of staat met het doen van de juiste aankoop. De eerste euro’s zijn verdiend bij het goed inkopen van producten. Als je al 1 euro eraf krijgt, hoef je 1 euro minder te verdienen bij de uiteindelijke verkoopprijs.

Goede producten zijn key bij deze tip. Als je weet welke producten goed verkopen, probeer dan bij 1 verkoper meerdere producten te kopen. Dat zorgt er vaak voor dat je een extra korting kunt krijgen. Nogmaals; zorg voor professionele foto’s en goede verkooptekst, dat helpt echt!

Kopen en verkopen van 2e hands spullen

3. Gratis afhalen van 2e hands spullen en deze verkopen

Deze tip sluit overigens ook weer goed aan bij de tip hierboven. Het zal je nog verbazen hoeveel producten er gratis af te halen zijn. Mensen hebben geen zin in het gezeik van onderhandelen of willen gewoon snel van de spullen af.

Vaak zie je dit bij verhuizingen. Mensen willen nog even snel af van een tafel, kast of lamp. Je kunt hier slim op inspelen. Zeg dat je desnoods meerdere spullen direct mee kunt nemen. Struin niet alleen marktplaats af, maar ook lokale facebook groepen zijn hier vaak goed voor.

4. Crypto

De meeste risicovolle tip van ons lijstje maar die willen we je niet onthouden. Investeren in crypto kan je vergelijken met gokken. Wij zouden dit wel echt alleen met geld doen wat je kunt missen want je kunt ook helemaal of gedeeltelijk je inleg verliezen.

Vooral in opwaartse markt kan je best eens kijken naar de mogelijkheden om te investeren in Crypto. Of juist voor de lange termijn en je het geld niet direct nodig hebt. Het is eenvoudig om je geld te verdienen met crypto maar ook eenvoudig om je geld te verliezen. Verdiep je dus eerst goed hierin.

5. Diensten aanbieden via Fiverr / Upwork

Fiverr en Upwork zijn een soort van bemiddelingswebsites tussen opdrachtgever en aanbieder van diensten. Als jij goed teksten kunt schrijven, goed bent met photoshop of wellicht video’s kunt editen, dan kan je dus dit als dienst aanbieden op Fiverr en/of Upwork.

De kracht bij het aanbieden van dit soort diensten zijn vaak de volumes. Vraag dus niet gelijk de hoofdprijs maar zorg dat mensen bij je terug blijven komen. Check concurrenten en bekijk wat zij vragen voor prijs. Je kunt zelf bepalen wanneer je het oplevert dus kan perfect naast je werk en/of studie.

6. Dropshipping

Een hele andere manier van extra geld verdienen is het doen van dropshipping. Laatste jaren veel aan populairiteit gewonnen en dat is niet zomaar; het hele logistieke proces hoef jij zelf niet te doen. Dus het inkopen, pakketjes maken en opsturen ligt niet bij jou.

Bij dropshipping gaat het erom dat jij de producten verkoopt, zorgt dat de leverancier het direct naar de klant opstuurt en jij de leverancier hier voor betaald. Alles wat jij op het bedrag dat je aan de leverancier betaald is voor jou.

Deze manier van ondernemen is prima te combineren met je studie en of fulltime baan. Omdat jij echt alleen verantwoordelijk bent voor het verkopen van de producten.

7. Affiliate Marketing

Wellicht wel de meest passieve vorm van het generen van een extra inkomsten maar de weg daar naar toe kan wel wat langer zijn dan de andere tips. Maar als je affiliate marketing business eenmaal loopt, dan verdien je blijvend geld.

Affiliate Marketing is het promoten van andersmans producten / diensten en je krijgt dan een commissie als iemand dit product / dienst dan afneemt. Dit kan een paar euro zijn tot tientallen euro’s per commissie. Het kan dus heel lucratief zijn.

Mocht je meer willen weten over affiliate marketing dan kunnen wij de cursus van Jacko Meijaard aanraden. Deze kost maar een paar tientjes en kan echt je leven veranderen. Het vereist doorzettingsvermogen maar als je eenmaal aan een passief inkomen hebt geroken dan wil je niks anders meer.

Aangezien wij Jacko persoonlijk kennen mogen wij onze lezers een korting aanbieden van 84%.

Jacko is de koning van affiliate marketing en verdient zelf een paar duizend euro per dag. Bekijk hieronder zijn verhaal:

Je krijgt nu tijdelijk een welkomstcadeau + 84% Korting! Wees er snel bij!

8. YouTube video’s

Beetje handig met video editor programma’s? Dan is het zelf maken van YouTube video’s wellicht wel wat voor jou. Het klinkt al moeilijker dan het is, het kan ook simpel weg een YouTube video’s zijn die is samengesteld van andere YouTube video’s.

Je hoeft dus niet zelf met je hoofd op de camera of te vloggen om hiermee geld te verdienen. Het gaat erom dat je goede virale video’s kunt maken. Hoe vaker je video zal worden bekeken, hoe meer geld je kunt verdienen.

9. Starten van een Forum

Veel van deze tips heb je misschien al een keer ergens voorbij zien komen maar deze is vaak nog nieuw voor mensen. Maar het starten van een forum kan ook geld opleveren.

Check deze pagina even en dan zie je verschillende methodes hoe jij geld kunt verdienen met een forum.

10. Klikken op tekstlinks/advertenties

Deze tip is vooral populair onder jongeren maar dat wil niet zeggen dat het voor oudere mensen ook interessant kan zijn. Vaak is de drempel laag om dit te doen maar levert het ook niet heel veel op in relatie tot de andere tips.

Je kunt je aanmelden op verschillende websites en je zult dan reclame emails ontvangen waar je op advertenties en links moet gaan klikken. Per klik zal je ongeveer 1 cent verdienen. Je moet dus wel 100 mail verwerkt hebben om 1 euro te verdienen.

Is een soort van lopende band werk maar kan je wel lekker simpel doen onder het kijken van een filmpje op Netflix. Alle beetjes helpen toch.

11. Verhuren van je huis

Iedereen is wel een keer een weekend weg of op vakantie. Of misschien vind je het wel gewoon leuk om ergens bij vrienden/familie te logeren. Dan kan je natuurlijk ook je huis verhuren.

Dit werkt vooral goed als je op een leuke locatie woont of een super leuk huis hebt. Je kunt hier echt heel leuk geld mee verdienen voor weinig te doen.

Heb je een kamer over in je huis? Je kunt ook altijd alleen 1 kamer verhuren in plaats van heel je huis. Verdien je iets minder maar kan je wel in je eigen huis blijven wonen.

huis verhuren om extra zakcentje te verdienen

12. Reclame op je auto

Zit je veel in de auto? Boeit het je niet hoe je auto eruit ziet? Je kunt dus geld verdienen door met reclame op je auto te gaan rijden. Waarom niet? Al verdien je alleen je benzine geld terug kan het al interessant zijn.

Hoogte van het bedrag hangt wel echt af van waar je precies rijdt, hoeveel je natuurlijk rijdt en hoe lang je met de stickers wilt rondrijden. Het moet natuurlijk voor beide kanten interessant zijn.

Deze tip is ook perfect te combineren met een andere tip.

13. Besparen

We hebben hierboven al het een en ander beschreven over hoe je meer inzicht kunt krijgen in je inkomen en uitgaven. Het is zo’n ontzettend suffe tip maar wel zo mega belangrijk.

Elke euro die je kunt besparen, hoef je ook minder te verdienen. Sommige mensen zijn juist het meest gelukkig als ze niet veel inkomen hoeven te hebben omdat ze juist niet veel uitgeven. Er is dan geen stress om meer te verdienen.

Inzicht is key! We geven je een gratis document om meer inzicht te krijgen, doe daar je voordeel mee. Geloof ons maar dat je zo tientallen euro’s kunt besparen. Of dacht je dat die ene paar schoenen echt nodig waren deze maand?

14. Beleggen

Beleggen valt een beetje in hetzelfde rijtje als crypto. Doe dit alleen met geld dat je ook echt kunt missen. Ook bij het beleggen zouden wij adviseren om dit alleen te doen als je er wat meer kennis over op gedaan hebt.

Of volg mensen die veel kennis hebben omtrent beleggen. Pas wel op om gratis beleggingsadvies via Twitter profielen of YouTubers. Deze mensen worden er uiteindelijk vaak alleen zelf beter van en dumpen als het ware op jou als belegger.

Mocht je echt interesse hebben in beleggen, dan kan The Millionaires Club interessant zijn voor je. Hier krijg je niet alleen advies over beleggen maar over het groter geheel en dat is financieel vrij worden.

15. Uber Chauffeur

De regels zijn wel wat strenger geworden omtrent Uber maar het bestaat nog steeds en is nog steeds mogelijk. Enige voorwaarde is dat je wel een auto moet hebben.

Dit kan interessant zijn vooral op de wat drukkere dagen/avonden. Denk dat aan de vrijdagavond en zaterdagavond. In de grote steden zal je al snel merken dat je veel aanvragen binnen zult krijgen. Dit kan zomaar meer dan 100 euro zijn op 1 avond. Prima te combineren met een fulltime job of studie.

extra geld verdienen met uber

16. Verkopen via Bol.com

Voor deze tip heb je wel een klein startkapitaal nodig. Het kapitaal hangt af van het product dat je gaat kopen natuurlijk. Maar met deze tip dien je zelf producten in te kopen.

In tegenstelling tot dropshipping hoef je juist met deze methode alleen maar het product in te pakken en op te sturen. Verkopen gaat eigenlijk grotendeels vanzelf via bol.com. Op bol.com komen gigantisch veel bezoekers en bij een goed product verkoop je als het ware vanzelf.

Mocht je echt direct serieus aan de slag willen? Check dan even deze pagina. Deze gasten zijn gespecialiseerd in het verkopen via bol.com.

17. Foto’s verkopen

Als je vroeger een afbeelding of foto nodig had voor je website dan gebruikte je simpelweg Google en gebruikte je elke afbeelding die je tegenkwam. Tegenwoordig werkt dat niet meer zo simpel; veel foto’s hebben een copywright / gebruikersrecht erop zitten.

Dat betekent wel weer een kans voor jou mocht je houden van fotografie. Er zijn genoeg websites waar jij je foto’s kunt uploaden en je dan betaald wordt als iemand die foto wilt gebruiken. Dit heb je tevens ook voor designs, mocht je erg creatief zijn.

18. Honden uitlaten

Klinkt misschien als iets van “pfff dat levert toch niks op” maar daar verkijk je dus echt op. Stel je voor dat je 10 euro rekent voor 1 uurtje uitlaten. En je dus vooral honden kiest waarvan je er met ongeveer 5 tegelijkertijd kunt lopen.

Zoek ergens een honden uitlaatveldje uit, ga met die 5 honden daarheen en ga zelf op een bankje zitten. Die honden laten zichzelf uit en jij vangt simpel 50 euro. Prima bedrag voor 1 uurtje niks doen toch? Verdienen genoeg freelancers slechter dan dit…

19. Oppassen

Lekker old fashion maar eigenlijk zal deze manier van een extra zakcentje verdienen altijd wel blijven bestaan. Er zullen altijd baby’s blijven geboren worden en altijd mensen die willen oppassen nodig zijn.

Mooie van deze tip is dat je het eventueel nog kan combineren met een andere tip. Want bij oppassen hoef je vaak alleen maar aanwezig te zijn en pas in actie te komen als de baby wakker wordt (wat 9 van de 10 keer niet zal gebeuren).

Neem je laptop mee en werk dan ook nog een door aan je online business. Twee vliegen in 1 klap.

20. Tuintjes onderhouden

Bevriend met een hovenier? Vraag dan eens voor de grap of ze het druk hebben. Lijkt wel alsof iedereen zijn tuin wil laten verbouwen of onderhouden.

Check of je een hovenier kunt helpen op de zaterdag of maak een simpele flyer en gooi deze door de brievenbus in de buurt. Beetje snoeien, beetje grasmaaien en zo wat een extra kunnen krijgen is toch best lekker. Soort van betaald sporten!

verdien extra geld als hovenier

Extra geld verdienen: conclusie

Met bovenstaande tips zou je echt in staat moeten zijn om wat extra geld te kunnen verdienen. Sommige tips zouden je bijna in staat moeten stellen om daar full-time van te kunnen leven. Hangt natuurlijk af hoe goed je in iets gaat zijn en of je de kansen die je krijgt gaat benutten.

Het combineren van tips kan ook nog een aanrader zijn. Wees creatief en vooral enthousiast. Met een positieve mindset kom je echt een stuk verder dan de mindset van “dit gaat niet werken/lukken”.

Doe het gewoon en doe het met plezier!