Dropshipping is een constructie dat de klant een bestelling plaatst op de website van de dropshipper. De handelaar plaatst de bestelling door naar de leverancier of groothandel. De leverancier levert het product rechtstreeks aan de klant. Op deze manier hoeft de webshop houder geen eigen voorraad te houden.

Maak hieronder je keuze wat je met betrekking tot dropshipping meer zou willen weten:

Populaire Reviews

Dropship Academy
High Ticket Dropship Academy populaire review
High Ticket Dropship Academy

Hoe werkt Dropshipping?

Dropshipping begint eigenlijk met het vinden van een geschikt product en/of niche. Als je eenmaal hebt bepaald welk product en/of niche je wilt gaan verkopen (als je hier meer over wilt weten, lees dit dan even) moet je een geschikte leverancier vinden. Zo kan je leveranciers in Nederland of in het buitenland gaan benaderen of je hun producten via jouw webshop mag verkopen.

Als een bezoeker dan een product koopt op jouw webshop, dan stuur je die bestelling door naar de leverancier en zij leveren het product direct naar de uiteindelijk klant. Jij krijgt dan de factuur van de leverancier en alles wat je overhoudt is dan voor jou zelf.

Als je eenmaal een goede dropshipping leverancier hebt gevonden en goede afspraken mee hebt gemaakt kan je het product naast je eigen webshop, ook bij marketplaces gaan aanbieden en verkopen (Amazon, Bol en Marktplaats bijvoorbeeld).

dropshipping-hoe-werkt-het

Geen eigen voorraad

Het mooie van dropshipping is dat de drempel om te starten is heeeel laag. Dit omdat je dus geen investering hoeft te doen om zelf voorraad te kopen en op te slaan. Dit omdat de leverancier de producten in een keer naar de klant zal sturen en jij dus als het ware het product geen eens hoeft aan te raken.

Omdat je dus hoeft te doen op logistiek gebied, kan jij je extra focussen op alle Marketing activiteiten en wellicht customer support (indien afgesproken dat jij dat op je neemt). Je kunt zelfs met je leverancier afspreken dat zij product foto’s en omschrijvingen aanleveren die jij weer kunt gebruiken op je website en in advertenties.

Ideale business om mee te starten

Grootste voordeel om met dropshipping te starten is simpelweg dat je snel in je eentje een business kunt opzetten en runnen zonder al te grote investering en dat dit je teveel tijd kost. Belangrijk is de keuze van product/niche en het kiezen van de juiste leverancier. Dan rest je alleen nog het opzetten van een webshop (Shopify of Woocommerce) en je kunt bij wijze van binnen 1 week al live gaan.

Vooral het kiezen van het juist product en leverancier zal het meeste tijd kosten. Maar als je eenmaal weet wel product je hebt gekozen, kan je parallel wel al starten met het opzetten van je webshop. Dit bespaart je uiteindelijk weer tijd en kan je gelijk starten met je marketing activiteiten.

Dropshipping model ideaal voor passief online inkomen

Mooie van Dropshipping is als je het echt goed het proces inricht dat het in feite kan runnen zonder dat jij er tijd in stopt. Maar dan moet je webshop helemaal geautomatiseerd zijn (denk aan automatisch doorsturen van orders), goede afspraken gemaakt hebben met leverancier dat alles vlotjes verloopt aan het logistieke proces en het goed ingericht hebben van de marketing campagnes (ads).

Natuurlijk is het wel slim om vinger aan de pols te houden zoals het checken van al je verkoopcijfers en nalopen van de order verwerking zodat je zeker weet dat er niks fout gaat en uiteindelijk meer verdient natuurlijk.