Welke crypto moet je kopen? Wat zijn nu de meest interessante crypto munten om in te investeren? We willen natuurlijk allemaal zo veel mogelijk rendement halen uit onze investeringen. Logische vragen in de huidige crypto markt.

Spoiler alert; wij kunnen natuurlijk niet in de toekomst kijken en geloof ons maar dat andere dat ook niet kunnen. Al zouden wij dat wel weten dat hadden wij waarschijnlijk nu op de Bahama’s gelegen met een cocktail in onze hand.

Toch investeren wij al jaren in crypto en hebben wij hier een leuk rendement mee behaald. Wij willen graag in dit artikel onze visie delen, waar je rekening mee moet houden voordat je gaat investeren en traden in Crypto en natuurlijk; in welke crypto munten moet jij investeren.

Wat is Crypto?

Laten we bij het begin beginnen; wat is nu precies crypto eigenlijk? Het kan je bijna niet ontgaan zijn in ieder geval. Anders was je natuurlijk ook niet op deze pagina gekomen. Maar crypto is als het ware een digitale munt. De bekendste cryptomunt is natuurlijk de Bitcoin, daarna Ethereum en Ripple.

Crypto is dus een digitale munt. Een versleutelde digitale code die alleen jij in je bezit hebt en niemand anders bij kan (ook de overheid niet).

Waarom Crypto kopen?

Je hebt nu een globaal idee wat een cryptomunt is. In dit hoofdstuk gaan we je vertellen waarom het verstandig kan zijn om crypto te kopen en wanneer niet.

Crypto is nu een hele hype. Als alle munten stijgen zie je dat er meer mensen crypto kopen, het meer in het nieuws komt en meer mensen ook daadwerkelijk leuke bedragen mee verdienen. Er zijn genoeg verhalen te vinden van mensen die miljonair zijn geworden door crypto.

Grote kans dat jij dat natuurlijk ook wilt je en je daarom wilt weten welke crypto je moet kopen. Vooral in een bull market is het geen uitzondering dat munten x2, x10 of zelfs x100 gaan. Dat laatste is vaak wel heel exceptioneel maar niet onmogelijk.

Hieronder een voorbeeld van een student van The Millionaires Club die van 3.000 euro maar liefst 150.000 euro (x50!) wist te maken met 1 crypto munt. Alleen maar door die ene goede crypto munt te kopen en durven te investeren.

crypto kopen

Maar goed, wat hard omhoog kan gaan, kan ook hard naar beneden gaan. Ga dus echt alleen crypto kopen met geld dat je kunt missen. Ook zijn er teveel voorbeelden van mensen die hun geld zijn kwijtgeraakt omdat ze teveel risico hebben genomen met geld dat ze eigenlijk niet konden missen.

Wij zelf zitten al vanaf 2017 in de crypto wereld en hebben toen een flinke stijging mee gemaakt maar ook de flinke dip die in 2018 heeft plaatsgevonden. Hieronder kan je het verloop van Bitcoin zien van de afgelopen jaren.

Welke Crypto moet je nu kopen?

Een kleine disclaimer voordat we überhaupt gaan praten over welke crypto coins je zou moeten komen in onze ogen. Wij zijn geen financiële experts en alle investeringen die je doet is op eigen risico. Doe altijd, maar dan ook altijd, zelf onderzoek. Oftewel in crypto term; DYOR (Do Your Own Research) en ga niet blindelings in op wat andere zeggen.

Verspreiding van je portfolio is bij Crypto ook heel belangrijk. Je kunt natuurlijk al je geld op 1 crypto munt zetten in de hoop dat die gaat stijgen maar het gaat natuurlijk ook om risico spreiding. Zorg ervoor dat je voldoende risico spreid zodat als het zakt, je niet gelijk alles kwijt bent.

Het is altijd goed om een deel van je investering in Bitcoin te steken. Toch wel de bekendste en grootste crypto munt. Je zult ook vaak zien dat als Bitcoin flink stijgt, de alt coins (dus alle andere coins) wat dalen. Op deze manier zorg je al voor de eerste spreiding.

Ethereum is naast Bitcoin ook een goede crypto munt om in te investeren. Beide zijn steady crypto coins die allebei wel een must zijn om in je wallet te hebben. Hier kan je trouwens meer lezen over hoe je precies Ethereum kunt kopen.

Met het overige budget gaan we dus wat altcoins kopen. Met alt coins krijg je vaak wat meer te maken met grotere stijgingen en grotere dalingen. Dus de potentie is ook vele malen groter. Doe echt eerst onderzoek als je in een altcoin gaat investeren.

Altcoins die wij kunnen aanraden zijn:

  • Polkadot (DOT)
  • Tron (TRX)
  • Tezos (XTZ)
  • NEO (NEO)
  • ICON (ICX)

Wij denken dat de volgende opbouw van je portfolio een goed begin zou kunnen zijn:

  • Bitcoin (40%)
  • Ethereum (30%)
  • Alt coins (30%)

Op deze manier bouw je toch een soort van stabiliteit in. Naar mate je meer onderzoek doet zou dit natuurlijk kunnen wijzigen. Maar om mee te starten vinden wij dit een goede verdeling van je portfolio. Check https://coinmarketcap.com/ voor alle crypto munten, de huidige prijzen, historische prijzen en alle andere informatie die je nodig hebt om te kunnen investeren.

Crypto kopen; waar en hoe?

Als je hier bent aangeland ben je nog steeds geïnteresseerd om te investeren in crypto. Wij raden de website Bitvavo aan om je eerste crypto munten te kopen. Eenvoudige maar betrouwbare (Nederlandse) broker waar jij je crypto met iDeal kunt kopen.

Met deze link kan je gratis de eerste 1.000 euro handelen (je hoeft dus geen fee te betalen). Je kunt direct veilig aan de slag.

Liever meer weten over het handelen in Bitcoins en Altcoins?

Mocht je echt next level willen gaan en zelf grafieken willen kunnen lezen hoe de markt zich beweegt, dan kan de cursus van Madelon Vos wat voor je zijn. Wij hebben deze cursus zelf ook gevolgd en het was zeker de moeite waard.

Je krijgt op een eenvoudige manier de moeilijke materie uitgelegd. Dat kan ook niet anders want Madelon is zelf ook een docente. Je kunt hier onze review lezen van de cursus en tevens kan je op die pagina een kortingscode vinden. Doe er je voordeel mee 🙂