Canva is een online grafisch ontwerpplatform waar gebruikers zelf afbeeldingen, posters, presentaties, documenten en andere visuele content voor social media mee kan ontwerpen. Het mooie is; je kunt dit allemaal zelf doen zonder enige vorm van grafische of dan wel technische kennis.

wat-is-canva

Wat is Canva?

Canva is ontstaan in Australie en is opgericht in het jaar 2012. De oprichters van Canva willen het online grafisch platform zo maken dat ook maar iedereen er mee aan de slag kan gaan. Het heeft een handige drag en drop interface en je kunt eenvoudig tekst of kleuren aanpassen.

Het mooie van allemaal, het is GRATIS! Er is wel een betaalde lidmaatschap mogelijk waarmee je dan extra functionaliteiten beschikbaar krijgt (en extra voorbeeld logo’s etc). Maar in principe kan je best ver komen met de gratis versie.

Canva en Dropshipping / Affiliate Marketing

Vooral onder dropshippers en affliates is canva is een ontzettend populaire tool. Je kunt redelijk eenvoudig en snel een logo in elkaar zetten. En natuurlijk gratis, wat voor veel dropshippers en affiliates al de belangrijkste reden is om het te gebruiken.

Let op dat je logo wel simpel en clean houdt. Maak er geen circus van omdat het kan, zorg er vooral voor dat het goed past bij de rest van je huisstijl en kleuren. Probeer eigenlijk hooguit 2 tot max 4 kleuren te gebruiken. Hetzelfde geldt voor de lettertype, hou het liefst van 1 of 2 soorten lettertypes.

Al met al is Canva een goede tool om jouw logo en andere content visuals mee te maken. Ga er zelf lekker mee aan de slag. Ook op YouTube zijn er genoeg filmpjes te vinden wat je precies met Canva kan doen en hoe het werkt.