Twitter is samen met Facebook een social medium wat steeds vaker wordt gebruikt door bedrijven om meer interactie te hebben met hun klanten. Met Twitter is het mogelijk om direct vragen te beantwoorden of support te verlenen aan klanten. Als je dit als bedrijf op de juiste manier inzet dan kan dit heel waardevol zijn voor je bedrijf.

Als je als bedrijf besluit om Twitter in te zetten als medium probeer dan wel zo je Twitter profiel in te stellen dan je het maximale eruit haalt. Het zijn van die kleine punten die het verschil kunnen maken.

(Gebruikers) naam Twitter Profiel

Als je bedrijf een eenmanszaak is dan zouden wij adviseren om als persoon een Twitter account te nemen en in je profiel naar het bedrijf te verwijzen. Twitter is nu eenmaal een persoonlijk medium en zal daardoor beter overkomen. Geef je Twitter account dan ook je eigen naam en gebruikersnaam. Probeer je naam en gebruikersnaam zo veel mogelijk overeen te laten komen zodat andere Twitter gebruikers jou makkelijk kunnen vinden.

Als je een bedrijf hebt met meerdere mensen dan kan je natuurlijk niet anders om 1 Twitter account aan te maken voor je bedrijf. Blijf een duidelijke naam en gebruikersnaam gebruiken zodat mensen dit gelijk linken met je bedrijf. Eventueel zou je dan ook nog kunnen kiezen om daarnaast een persoonlijk account aan te maken (laten zien wie er achter het bedrijf zit, maak het persoonlijk).

Twitter foto

Het gebruik van een goede foto op Twitter is ook een belangrijk aspect. De foto valt als eerste op als mensen je profiel / tweet bekijken. De foto moet daarom betrouwbaar overkomen en draagt bij aan hoe jij overkomt op de lezer. Neem een foto waar je gezicht goed te zien is (mensen willen je zien) en waarbij je het liefst ook nog op lacht. Het lachen op een foto (en in real life) werkt nu eenmaal beter dan dat je er niet zo vrolijk bij zit.

Aanbevolen afmeting voor de Twitter tijdlijn foto: 48 x 48px
Aanbevolen afmeting voor de Twitter profiel foto: 128 x 128px

Header en background

De header en de background van je Twitter account worden pas zichtbaar als mensen daadwerkelijk op je profiel klikken en deze bekijken. Met je header (gedeelte achter je profielfoto) kan je heel erg creatief zijn, wellicht zelfs een leuk idee om de profiel foto door te laten lopen in de header.

Andere gebruiken de header en de achtergrond voor om nog even wat tekst kwijt te kunnen. Zo zet de een de adres gegevens er neer en de ander juist weer zijn specialiteiten.

Aanbevolen afmeting voor de header is 1252×626

Header voorbeeld van mijn profiel:

Background voorbeeld van mijn profiel:

Andere leuke voorbeelden die inspelen op de combinatie van profiel foto en header:

Bio en website

In je Twitter profiel kan je ook een Bio oftewel omschrijving geven van je profiel. Dit is een belangrijk onderdeel van je profiel. Hier kan je laten zien aan je bezoekers wie je bent, wat je doet en je specialiteiten zijn. Nu kan je ervoor kiezen om een verhaal te schrijven van 160 tekens of dat je woorden gebruikt met een scheidingsteken. Veel mensen weten niet dat je ook links kunt verwerken in je Bio om bijvoorbeeld naar een bepaalde pagina op je website te verwijzen. Doe hier je voordeel mee!

Vergeet niet om je website te vernoemen in je profiel onder het kopje “website”. Dit lijkt een open deur maar we komen nog genoeg Twitter accounts tegen die dit vergeten in te vullen.

Twitter activiteiten plaatsen op je website

Als je veel actief bent op Twitter maar minder bezig met je website kan je website er naar verloop van tijd er “inactief” uitzien. Een goed alternatief om je website wat meer te laten leven is om je Twitter activiteiten te tonen op je website. Hierdoor zien je bezoekers dat je nog wel dagelijks bezig bent en komt je website nog wat meer tot leven. Hoe je de Twitter activiteiten kunt toevoegen aan je website lees je in een eerder geschreven artikel: https://www.websiteacademie.nl/wordpress-twitter-widget/

Mocht jij nog andere tips hebben die wij zijn vergeten dan zouden we het leuk vinden als je dit met ons zou willen delen hieronder!

Als je jouw Twitter profiel graag aan de andere bezoekers wilt laten zien (na het optimaliseren) deel deze dan ook hieronder zodat we hier eens naar kunnen kijken.

Succes!