Nadat mijn website gelanceerd was wilde graag op mijn website aan de rechterkant wat tweets laten zien van mijn account, gewoon om de bezoeker te laten zien dat ik actief bezig ben op zowel mijn website als op Twitter. Maar tot gisteren eigenlijk kon ik maar geen goede plugin vinden.

Er zijn wel genoeg plugins beschikbaar maar werken allemaal niet helemaal lekker of nog erger laten maar de helft van je tweets zien. Maar nu eindelijk heb ik de oplossing gevonden en het grappige was… de oplossing lag de hele tijd onder me neus.

Nog even ter verduidelijking; ja er zijn zeker veel plugins beschikbaar maar sommige werken niet altijd met custom themes. Dan moet je aanpassingen gaan maken in de code die je liever niet wilt maken. Of je kunt zo weinig met een plugin dat je toch ervoor moet gaan betalen. Dat is helemaal niet zo erg maar ik lees dan nog genoeg reacties dat het uiteindelijk niet werkt

Twitter widget

Ik zal het eerlijk toegeven, ik wist ook niet dat het bestond. Maar in je Twitter account kan je ook widgets aanmaken.

1) Ga naar https://twitter.com/ en log in met je gegevens

2) Klik in de menu balk van Twitter op het tandwiel (Profiel) en kies het submenu [Instellingen]

3) Klik op [Widgets]

4) Klik op de knop [Nieuwe maken]

5) Ik heb er voor gekozen om de tijdlijn van de gebruiker te tonen. Vul je gebruikersnaam in (zal standaard al ingevuld zijn) en vul de rest naar wens in. Vergeet niet om je website (waarop je de widget zal gebruiken) neer te zetten bij “Domeinen” want anders zal het niet werken. Klik op [Widget maken] wanneer je klaar bent.

6) Een code is aangemaakt en kopieer deze met CTRL+C

7) Ga naar de admin omgeving van je WordPress website

8) Ga naar [Weergave] – [Widgets]

9) Sleep de widget “Text” in een sidebar naar keuze

10) Plak de code in het tekstvak en klik op [Save]

11) De tweets worden nu getoond op je website!

Als je meerdere account wilt tonen, dan kan je volgens mij de optie “Lijst” gebruiken. Moet je wel eerst een lijst aangemaakt hebben en accounts aan toe hebben gewezen. De optie om met # tags te werken kan met de optie “Zoeken”. Een combinatie van meerdere accounts en # tags is naar mijn idee niet mogelijk.

Mocht je vragen hebben of een betere (werkende) Twitter widget weten, dan hoor ik dat graag!

Succes!