Ben je braaf elke dag aan het tweeten voor meer exposure maar niemand lijkt je tweets eigenlijk te lezen? Ga effectief tweets versturen wanneer jouw volgers het meest online zijn. Hiermee vergroot je de kans dat meer mensen je tweets lezen en dus effectiever kunt zijn.

Tweriod stelt je in staat om een analyse te ontvangen welke betrekking heeft op jouw Twitter volgers. Hoe lang het verwerken van de analyse duurt hangt vooral af van hoeveel volgers je hebt. Zolang je gebruik maakt van het gratis rapport zullen de laatste 200 volgers geanalyseerd worden (bij premium allemaal).

Tweriod stap voor stap uitleg

1) Ga naar http://www.tweriod.com/

2) Klik op de knop [Sign up with Twitter]

3) Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in van je Twitteraccuont en klik op de knop [Inloggen]. Hiermee geef je toegang aan Tweriod om een analyse uit te voeren

4) Je krijgt een Twitter privé bericht van Tweriod als de analyse klaar is.

5) We komen uiteindelijk terecht in de dashboard van Tweriod.

6) Klik op [My Analysis] om de analyse te bekijken. Tweriod kijkt naar de tijdzone welke staat ingesteld in je Twitter account. Let er dus even op dat deze op de juiste tijdzone staat.

7) We krijgen dan een grafiek te zien wanneer jouw volgers het meest online zijn. Je hebt meerdere tabbladen omdat het kan verschillen als het een werkdag is of het weekend.

Met een premium account is het mogelijk een meer uitgebreide analyse te krijgen. Ik zelf heb het nog niet geprobeerd maar ben wel benieuwd naar de mensen die dit wel hebben gebruikt en of dit de moeite waard is.

In ieder geval kan je uit het gratis rapport al het een en ander uithalen. Doe er je voordeel mee en stem je tweets hierop af.

Succes!