In deze stap voor stap handleiding ga ik je uitleggen hoe je ervoor kunt zorgen dat je Tweets automatisch op een later tijdstip kunt plannen. Erg handig als je bijvoorbeeld op vakantie gaat en toch nog wat dingen wilt Tweeten om de aandacht van de volgers vast te houden.

1. Ga naar http://www.tweetdeck.com/ en klik op de knop [Download]

2. De download zal automatisch worden gestart. Er verschijnt een pop up. Klik op de knop [Opslaan] en sla het bestand op de gewenste locatie op.

3. Ga naar de locatie van het bestand wat je zojuist hebt opgeslagen. Dubbelklik op het bestand om de installatie te beginnen.

4. Automatisch komt er een scherm naar voren waar je de “License Agreement” moet accepteren en de installatie kunt starten. Klik op de knop [Install]

5. Even geduld…

6. Installatie voltooid! Klik op de knop [Finish]. Het scherm verdwijnt en Tweetdeck is nu met succes geïnstalleerd. Laten we Tweetdeck gaan openen. Via de [Start] knop linksonderin zoeken we naar TweetDeck en klikken we op het gevonden progarmma.

7. Mocht je nog geen account hebben, klik dan op [Create account]. Vul je email adres in en kies een wachtwoord en klik dan op [Sign up]

8. Om een Twitter account toe te voegen, klikken we op [Add Twitter account]

9. Vul je email adres en wachtwoord in van je Twitter account welke je wilt toevoegen. Klik op [Authorize app] om door te gaan.

10. Als alles is goed gegaan is je Twitter account nu gekoppeld aan TweetDeck. Mocht je een error krijgen, probeer het dan even opnieuw. Je krijgt nu 3 kolommen te zien: tijdlijn, interacties en berichten.

11. Om een tweet te verzenden klikken we rechtsboven op het bekende “tweet icoontje”.

12. Om een Tweet op een later tijdstip te versturen naar de buitenwereld klikken we op het kleine klokje welke TweetDeck nu beschikbaar heeft gemaakt voor je. Hiermee kan je nu een datum en tijd kiezen waarop je de Tweet wilt plaatsen. Wanneer ingesteld; klik op de knop [Tweet]

13. Er verschijnt nu in TweetDeck een extra kolom met de ingeplande Tweets.

14. En als we gaan kijken na de datum/tijd welke we hebben ingesteld om de Tweet te plaatsen zullen we zien dat de Tweet op de afgesproken tijd is geplaatst!

Succes!