Het tonen van social media icoontjes op je website moedigt bezoekers aan om je ook te gaan volgen op Facebook, Twitter, LinkedIn etc. In andere artikelen hebben we al laten zien hoe je Twitter tijdlijn en Facebook box kunt tonen op je website.

Als je een Twitter tijdlijn of Facebook box niet geschikt voor je website kan je dus ook kiezen voor kleine social media icoontjes in de sidebar van je WordPress website. Hierdoor geef je de bezoekers alsnog de kans om snel en eenvoudig je te gaan volgen.

In dit artikel gaan we je laten zien hoe je de social media icoontjes op een eenvoudige manier kunt gaan installeren, aanpassen en toevoegen in je WordPress sidebar.

social_media_icoontjes_1

1) Installeer de plugin ‘Simple Social Icons’ (http://wordpress.org/plugins/simple-social-icons/) in je WordPress website. Als je niet weet hoe je een plugin moet installeren, bekijk dan eerst even deze pagina ‘Wat is een plugin en hoe moet je dat installeren?

2) Wanneer je de plugin ook hebt geactiveerd gaan we naar het menu [Weergave] – [Widgets]. Sleep de widget ‘Social Media Widget’ naar de gewenste sidebar.

social_media_icoontjes_2

3) Vul de gegevens naar wens in. Alles zou voor zichzelf moeten spreken en je zou hier zelf uit moeten kunnen komen. Je hoeft alleen maar de links van je social media in het juiste veld te zetten.

social_media_icoontjes_3

4) Als je een link invult zal vanzelf het icoontje beschikbaar komen op je website. Hieronder het resultaat:

social_media_icoontjes_4

Mocht je toch even lekker aan de gang zijn met facebook en twitter, volg ons dan ook gelijk even : – )!

Succes!