Het zijn bizarre cijfers! WordPress Theme Avada is inmiddels al meer dan 700.000x verkocht op Themeforest. Het WordPress Avada theme is daarmee voor het 8e jaar op rij de nummer 1 verkoper op de Envato Market en heeft meer dan 23.000 reviews gekregen van 5 sterren!

Het zijn echt ongelofelijke cijfers voor eigenlijk een simpel WordPress template. Of is het Avada WordPress theme toch wel geavanceerder dan je op het eerste gezicht zou denken? Laten we in dit artikel even wat dieper ingaan op de mogelijkheden, waarom wij fan zijn en waarom dit de best verkochte thema allertijde is.

Avada template voor WordPress en WooCommerce

Wij nemen aan dat we het stadium voorbij zijn om uit te leggen wat WordPress precies is. Wat veel mensen nog niet weten is dat je binnen WordPress ook een thema / template kunt uploaden.

Vroeger was een WordPress template niks meer dan een soort van skin van je website. Er waren dan wat kleurtjes gewijzigd en verder kon je nog precies hetzelfde doen. Maar dat is verloop van tijd steeds meer veranderd.

Tegenwoordig installeer je meer dan een soort van skin, het is meer een soort van framework wat je nu installeert. Een framework wil zeggen dat er een soort van schil om je website zit die je dan kunt gebruiken. Zo is het Avada thema heel uitgebreid en staat het bekend om de gebruikersvriendelijkheid.

Je moet denken aan extra functionaliteiten die beschikbaar komen door het framework. Het is als het ware een upgrade van je WordPress website en geeft je veel meer mogelijkheden.

wordpress avada theme

Wat zijn de mogelijkheden met het WordPress Avada thema?

Hierboven hebben we getracht je uit te leggen wat het Avada thema met je WordPress website doet. Je begint niet van 0 en je geeft je zelf een soort van voorsprong op andere mensen die net een website beginnen.

Maar wat kan je nu met het Avada thema extra? Dat is een zeer terechte vraag en proberen we je een antwoord op te geven. Hieronder een lijst van kenmerken van het Avada WordPress template:

 • Werkt voor zowel WordPress als WooCommerce
 • SEO geoptimaliseerd
 • Ultieme website bouw tool (je kunt bijna alles zelf aanpassen)
 • Drag en drop functionaliteit
 • Demo’s beschikbaar en klaar om geïmporteerd te worden
 • Helemaal mobile-responsive
 • Geoptimaliseerd voor snelheid en performance
 • Inclusief 6 premium plugins
 • 24/7 klantenservice
 • Helemaal vertaald in het NL

Je moet het dus zo zien dat je zelf eenvoudig een pagina kunt ontwerpen en opzetten. Deze pagina’s kan je dan weer simpel vullen met elementen (kan je gewoon selecteren) en de pagina opdelen in kolomen / containers.

Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het wel toevoegen. Van een prijstabel, tot afbeelding tot een complete checklist. Je kunt het Avada thema trouwens ook gebruiken voor een webshop. Er zit standaard een WooCommerce integratie in.

Hieronder volgt een video waar je zelf kunt zien hoe de Fusion Builder een beetje werkt. Dit moet je wel een beeld geven van de way of working.

Avada Theme Demo’s

Een van de onderdelen wat het Avada Theme zo ontzettend sterk maakt is het kunnen inladen van complete demo’s. Het Avada Theme heeft inmiddels meer dan 83 vooraf gemaakte websites (= demo) die jij zou compleet kunt importeren.

Het is een functionaliteit die wij zelf gebruiken. Als wij websites moeten voor onszelf, vrienden of familie dan is het makkelijk om direct op basis van een vooraf gebouwde website verder te gaan. De basis staat al en je hoeft alleen maar de tekst / images te wijzigen.

avada theme demos

Voor- en nadelen van het Avada WordPress template

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen heeft het Avada theme vele functionaliteiten en mogelijkheden. Wat voor de ene persoon een zegen is, is voor de ander juist een vloek. Als je met programmeurs gaat praten dan is WordPress het slechtste systeem waar je mee kunt werken. Daarentegen is WordPress het meeste gebruikte platform online.

Het blijft dus ook een kwestie van smaak en waar je een goed gevoel bij hebt. Wij zelf zijn ontzettend fan van dit thema al zitten er ook een paar nadelen aan. We hebben hieronder even alle voor- en nadelen op een rijtje gezet.

Voordelen
 • Zowel te gebruiken voor WordPress en voor WooCommerce websites

 • Verschillende demo’s die je eenvoudig kunt importeren

 • Goede prijs

 • Blijven eraan ontwikkelen

 • SEO geoptimaliseerd

 • Snelle en goede ondersteuning

 • Grote community

 • Drag en drop functionaliteit

 • Iedereen kan op deze manier wel een website maken

Nadelen
 • Je hebt maar 6 maanden ondersteuning

 • Documentatie wel alleen in het Engels

 • De Page Builder is gebaseerd op shortcodes (volgens sommige een nadeel)

 • Minimumeisen voor de webhosting zijn relatief hoog

Wat kost het WordPress Avada theme?

Laten we de prijs van het Avada thema even in de juiste perspectief plaatsen. Als je zelf een website gaat maken vanaf scratch dan ben je om hetzelfde resultaat te behalen minimaal maanden bezig. En dan is het nog maar de vraag of het even geoptimaliseerd is.

Als je een website ergens laat ontwikkelen dan begint het vaak pas bij 1.000 euro. Mocht je dan nog specifieke wensen en/of design willen dan ben je gaat het al snel de duizenden euro’s inlopen.

Kant en klaar systeem gebruiken zoals Phoenix? Dan betaal je bijna de aanschafprijs van Avada per maand. Phoenix werkt wel goed maar het gaat nu even puur over de prijs.

Het Avada WordPress Theme kost eenmalig maar 60 dollar. Dat is volgens ons echt maar een schijntje voor wat je ervoor terugkrijgt en wint qua tijd. Je krijgt daarnaast ook toegang tot premium plugins die vaak al meer kosten dan alleen de aanschafprijs.

Mooie is dat je Avada Theme ook constant geupdate blijft. Dus het is niet over 2 jaar ineens niet meer goed te gebruiken. Het is echt super thema en naar ons idee een absolute no-brainer qua prijs.

WordPress Avada Review: Onze Ervaringen met het Thema

Wij vinden het grootste compliment dat je in een review kunt geven is dat je het zelf dagelijks gebruikt. Kijk eens naar deze website…. het is gemaakt op het Avada Template. Wellicht al gemerkt maar wij zijn groot fan hiervan.

Als je met het Avada template voor WordPress aan de slag gaat dan weet je gewoon dat je start met een goede basis. Het is eenvoudig te gebruiken en werkt goed voor SEO. Wat wil je eigenlijk nog meer? Je kunt er alles mee doen wat je wilt.

Ze houden Avada ook helemaal up-to-date, dus je blijft goed beveiligd tegen spam en aanvallen. Je loopt automatisch mee met de laatste ontwikkelingen en als je iets niet begrijpt hoe je het kunt doen; dan vraag je of de grote community (check even hun facebook groep) of zoek op Google. Dat is het fijne dat ze de grootste zijn.

Ja, er zijn genoeg azijnzeikers die zeggen dat ze teveel shortcodes gebruiken. Dat het vanuit een developer perspectief niet perfect is. Ons antwoord is dan altijd: maak dan zelf iets voor dezelfde prijs en mogelijkheden en dan praten wij weer verder.

Als je dus een nieuwe website wilt gaan maken of wellicht je huidige website wilt vervangen; kies dan gewoon voor zekerheid en ga voor Avada. Geen twijfel mogelijk.

WordPress Avada Reviews en Ervaringen van andere gebruikers

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken maar het WordPress Avada Theme heeft meer dan 700.000+ downloads, is de nummer 1 template voor de 8ste jaar op rij en heeft meer dan 23.000+ reviews van 5 sterren.

Beter dan dit ga je niet krijgen haha. Als je iets toch niet zint, neem dan contact op met hun support en ze reageren vaak al binnen 24 uur. Je kunt ze ook van een inlog voorzien en ze lossen het zelfs voor je op. We hebben hieronder wat reviews gezet die je gewoon kunt vinden op de productpagina van themeforest.

avada theme reviews

WordPress Avada Theme Review Conclusie

Eigenlijk is het Avada theme voor elke branche, niche en ondernemer interessant. Of je nu een agency wilt starten, je een kapper bent of een webshop in wijn wilt beginnen. Je het Avada theme daar allemaal voor gebruiken.

Het wilt niet zeggen dat als je voorbeeld niet tussen de demo’s staat, dat je het dan niet voor je branche kunt gebruiken. Het zijn puur voorbeelden zodat jij daarop verder kan werken. Wees dus ook creatief in je keuze.

De prijs van 60 dollar met de 30 dagen niet goed, geld terug garantie is dit een makkelijke keuze vinden wij. Drop even een comment hieronder mocht je zelf ook een website gemaakt hebben in Avada zodat andere mensen die ook even kunnen bewonderen.

WordPress Avada Theme = TOP!