Een paar dagen geleden heb ik een Facebook pagina aangemaakt voor mijn website. Het liefst wil je dat er zoveel mogelijk mensen deze pagina gaan liken zodat je meer naamsbekendheid krijgt. Nu wil ik dit gaan stimuleren door te gaan instellen dat mijn bezoekers een “bonus” krijgen als ze op de “vind ik leuk” knop klikken. Dit gaan we doen door middel van het aanmaken van een static HTML page. Hieronder de stappen welke ik doorlopen heb:

Ga naar je facebook fan page

Facebook fan page

Zoek op “static HTML” in het zoekvenster en klik op het zoek resultaat “Static HTML: iframe tabs”

Klik op de knop [Add Static HTML to a Page]

Klik op de knop [Static HTML: iframe tabs toevoegen]

Static HTML pagina is toegevoegd aan je Facebook Fan page, genaamd “Welcome”. Klik hier [Welcome] om de pagina aan te passen.

Je komt op de volgende pagina terecht. Het uploaden van een image kost geld maar… het toevoegen van een HTML code is gratis (met daarin een plaatje verwerkt).

Ik heb de volgende HTML code toegevoegd: <img src=”https://www.websiteacademie.nl/wp-content/uploads/2012/11/test-1-1.png” />. Vervang de link met je eigen link! Het plaatje is 503×455, om een beetje een indruk te krijgen hoe groot je plaatje moet zijn.

Klik dan op de knop [preview] om het plaatje te bekijken. Zo te zien past mijn plaatje perfect! Klik op de knop [Edit tab] om terug te gaan naar de HTML code.

Wanneer je bent teruggekeerd naar “Edit tab” pagina gaan we de onderste sectie invullen. Als bezoekers op “Vind ik leuk” hebben geklikt krijgen ze toegang tot onderstaande link.

De HTML code welke ik heb gebruikt:

<h1>Bedankt voor je bijdrage!</h1>

Het gratis ebook kan je vinden op de volgende locatie:

<br><br>

<a href=”https://www.websiteacademie.nl/wegwijs-in-wordpress/” title=”Wegwijs in WordPres” target=”_blank”>Wegwijs in WordPress</a>

<br>

<br>

Veel leesplezier!

<br>

<br>

Jeremy van der Heijden

Wanneer je op de knop [Save and Publish] hebt geklikt ziet dat er nu als volgt uit voor publiek…

En als ze fan zijn van mijn facebook pagina (dus op de “vind ik leuk” knop hebben geklikt):

We kunnen ook nog wat settings aanpassen van het tabblad, zoals de naam bijvoorbeeld. Klik op de knop [Edit tab] en klik op de knop [settings]