In een eerder artikel hebben we het gehad over meer Facebook likes te krijgen via het aanmaken van een static HTML page op Facebook. Op deze manier kon je in ruil voor een Facebook like bijvoorbeeld een gratis e-Book geven.

In dit artikel gaan we het hebben over het verkrijgen van meer Facebook fans door middel van het delen van informatie pas wanneer de bezoeker op de like button heeft geklikt. Dat betekent dat alleen je Facebook vrienden toegang hebben tot de informatie.

WordPress Facebook fan gate

Met de plugin genaamd “FanFactory WordPress plugin” is het mogelijk om bepaalde artikelen of pagina’s af te schermen voordat ze je Facebook pagina geliked hebben. Net zoals je waarschijnlijk wel gemerkt hebt bij het openen van dit artikel moet je eerst de pagina “liken” voordat je deze informatie kunt lezen. En dat is dus precies de plugin welke wel hieronder stap voor stap gaan uitleggen.

De plugin die we hier bespreken is alleen voor WordPress websites beschikbaar en kost eenmalig 27 euro. Bij het schrijven dit artikel heb ik zojuist ook de plugin gekocht dus kan er nog niet veel over vertellen hoeveel invloed het heeft.

1) Koop de WordPress FanFactory op de volgende locatie: FanFactory_Wordpress_Plugin. Doorloop alle stappen totdat je het zip bestand gedownload hebt.

2) Ga naar de admin omgeving van je website. Via het menu [Plugins] – [Nieuwe plugin] kan je via de link ‘upload’ het zip bestand up loaden.

3)Als de plugin succesvol is geïnstalleerd dienen we de plugin te activeren via de link ‘Plugin activeren’

4) Aan de linkerkant is er nu een menu [FanFactory] bijgekomen. Klik op hierop om de FanFactory plugin te openen.

5) Via de email heb je een license key ontvangen en dien je in het volgende scherm in te vullen. Klik daarna op de knop [Wijzigingen opslaan].

6) Je komt nu in het instellingen scherm terecht. Zo kan je er onder andere voor kiezen om dit op de homepage in te stellen, of je een timer wilt en of de bezoeker de pop up kan wegklikken. De overige instellingen zijn te zien in de printscreens hieronder en zullen over het algemeen voor zich spreken.Mocht je er toch niet helemaal uitkomen of nog vragen hebben, stel ze hieronder en probeer je zo snel mogelijk te helpen. Mocht je nu al ervaring hebben met de plugin, dan hoor ik dat uiteraard ook graag!

Succes!