Je hebt een WordPress blog en hebt wat waardevolle artikelen geschreven. Het is slim om deze extra onder de aandacht te brengen bij je volgers van Twitter en Facebook vrienden.

Maar hoe krijg je nu toch een mooi plaatje en inleidende tekst zoals je wel eens hebt gezien op een andere Facebook fan pagina?

De ‘Open Graph’ functionaliteit stelt je in staat om een foto en tekst in te stellen zodat deze netjes worden geplaatst op Facebook. Als je met WordPress werkt kan je dit bijvoorbeeld instellen met de plugin van “Yoast” of de plugin “Slick Social Share buttons”. Het vervelende is dat als meerdere plugins je de mogelijkheid geven om met ‘Open Graph’ te werken dat het juist niet werkt. Ik kreeg het in het begin maar niet voor elkaar om een mooie foto met inleidende tekst te krijgen in Facebook. Dit is wat ik kreeg te zien op Facebook:

Facebook debugger

Met de debugger tool van Facebook is het mogelijk om te checken wat er nu precies niet goed gaat of ontbreekt. Ik zou je aanraden elk artikel even door de Facebook debugger te halen en te checken of alles goed gaat.

Link: https://developers.facebook.com/tools/debug

Ik kreeg de melding “More Than One OG URL Specified”. Dit kwam zoals eerder aangegeven dat meerdere plugins de Facebook Open Graph activeerde waardoor het elkaar in de weg ging zitten. Bij het uitzetten van de Open Graph functionaliteit bij een van de plugins kreeg ik het volgende resultaat:

Facebook Open Graph META Tags

Indien geïnteresseerd zorgt de volgende code ervoor dat het verzorgd geplaatst wordt op Facebook. Mocht je dus niet met WordPress werken kan je altijd eens proberen om de volgende code te gebruiken.

<meta property=”og:title” content=”Titel van het artikel”/>
<meta property=”og:image” content=”URL naar plaatje”/>
<meta property=”og:site_name” content=”Website naam”/>
<meta property=”og:description” content=”Omschrijving van het artikel”/>

Succes!