Gisteren heeft Google een nieuwsbericht in de wereld gegooid dat de veiligheid en betrouwbaarheid van websites een top prioriteit is voor hun. Google investeert veel in de veiligheid van hun eigen services met een sterke HTTPS encryptie als default.

Mensen die Google Search, Gmail of welke andere service van Google gebruiken automatisch gebruik maken van een HTTPS connectie. Doel van Google is om het Internet veiliger te maken voor iedereen en gaan daarom websites met een HTTPS connectie een (lichte) betere ranking geven.

HTTPS zal nog niet heel zwaar mee wegen en nog niet heel veel invloed hebben op je posities maar de vraag blijft wel voor hoe lang dit zal zijn. Google geeft wel aan dat goede kwaliteit content nog steeds stukken belangrijker is.

Maar op zich is het een logische keuze van Google. Er zijn zoveel SPAM websites bijgekomen dat ze op een of andere manier deze moeten proberen te weren. Een HTTPS connectie kost geld (er zijn manieren om dit te omzeilen) en moeite.

Het officiële persbericht van Google kan je hier vinden; http://googlewebmastercentral.blogspot.be/2014/08/https-as-ranking-signal.html

Ga jij met je website aan de gang om een HTTPS verbinding op te zetten?