Als je naar Google.nl gaat en je een zoekopdracht in de zoekbalk typt dan verschijnt er automatisch een suggestie. Erg handig voor de gebruikers omdat ze zo al de juiste zoekopdracht kunnen kiezen zonder verder te typen. Deze functionaliteit heet Google Suggest of Google Autocomplete.

Deze informatie kan super waardevolle informatie zijn voor webmasters en SEO specialisten. Dit is een snelle en eenvoudige manier om snel ideeën op te doen.

Met Google Autocomplete nieuwe zoekwoorden ontdekken

Stel je voor en je bezit bijvoorbeeld een webshop met horloges. Als je dan het woord gaat intypen in Google dan verschijnt er direct een aantal suggesties; horloge heren, horloge dames, horlogebandjes, etc. Dit kan je ook al het idee geven dat er meer gezocht wordt op horloge heren dan bijv horloge mannen. Super waardevol om hier rekening mee te houden vanuit een SEO perspectief.

Google Suggest of Autocomplete gebruiken voor SEO

Mocht je nog meer suggesties willen zien, dan kan je ook een spatie doen na het zoekwoord en dan gewoon alle letters proberen om te kijken welke zoekopdrachten nog meer interessant voor jou kunnen zijn. Probeer bijv eens horloge met de letter m in te typen. Je krijgt dan hele andere suggesties en dat kunnen ook woorden zijn met hoge zoekvolume.

Kijk, als je Google Suggest / Autocomplete op deze manier gebruikt voor je website, dan kies je precies de zoekwoorden waar je doelgroep op zoekt. Vooral voor long-tail zoekwoorden is deze manier van ideeën vergaren erg waardevol.