Graag wil ik je wat van tips & tricks voorzien welke ik altijd toepasten op mijn websites. Garantie op succes is het zeker niet! Het is een combinatie van een heleboel factoren om een van een website een succes te maken maar elke beetjes helpen. Aangezien Google constant streeft om de beste zoekresultaten te tonen aan zijn bezoekers dient je website echt van toegevoegde waarde te zijn voor de klanten van Google. Bedenk bij het bezoeken van je eigen website of je zelf deze website zou bezoeken en blijven bezoeken…

1)
Stel uzelf de vraag op welke zoekwoorden u gevonden wilt worden. Doe dit aan de hand van Google Insights for Search en andere hulpmiddelen. De gekozen zoekwoorden neemt u als uitgangspunt voor uw domeinnaam, titel, omschrijving en keywoorden op de homepagina.

2)
Zorg dat je een goede en pakkende titel hebt welke in Google naar boven komen.
<title>Home – Welkom allemaal</title> is geen goede titel! Verwerk hier dus wat keywoorden in (kijk desnoods bij concurrenten hoe zij dit hebben gedaan).

3)
Zorg voor een goede omschrijving welke in Google naar boven komt. Zoals u kunt zien in Google wordt er maar een beperkt aantal woorden getoond. Zorg voor een bondige en pakkende omschrijving en dat de belangrijke keywoorden hierin genoemd worden.

4)
Zorg voor een inleidend verhaal op uw homepage. Uw homepage is de belangrijkste pagina van uw website. Zorg dat u hier dus tekst op zet waarin je weer keywoorden kunt plaatsen. Overdrijf niet, want de bezoeker moet wel op de website blijven!

5)
Denk eraan: NIET TEVEEL KEYWOORDEN HERHALEN (er moet een goede balans zijn tussen tekst en keywoorden) anders ziet Google dit als SPAM (geldt voor titel, omschrijving en inleidende tekst).

6)
Zet bij uw inleidende tekst de kop als H1 (HTML) en zet hier goede keywoorden in.

7)
Ga linkbuilden! Dat betekent dat u de website op andere websites moet proberen te plaatsen. Hoe meer links naar uw website verwijzen, hoe belangrijker Google uw website ziet.

8)
Koppel Google Analytics aan je webmaster tools. Hiermee is het nu mogelijk om te zien welke pagina’s de meeste bezoekers trekken en welke pagina’s je misschien nog kunt verbeteren voor een beter resultaat.

9)
Een ex collega van mij zei altijd “content is king” met andere woorden; hoe meer relevante tekst hoe beter (ga niet schrijven om het schrijven, tekst moet wel echt relevant zijn). En zorg er wel voor dat deze content ook uniek is. Kopier nooit, maar dan ook nooit zomaar een tekst van een andere website. Dit kan serieus je positie in Google aantasten. Bloggen is een goede manier om beter te gaan scoren in Google.

Er is omtrent SEO tips genoeg te vinden in Google. Onthoud dat geen enkele website u de garantie kan geven om u op positie 1 te krijgen. Nogmaals probeer een gezonde balans te vinden tussen SEO en gewoon een goede informatieve website.