Als je aan de slag gaat met je eigen website of webshop dan loop je op een gegeven moment tegen het probleem aan; mag ik zomaar afbeeldingen gebruiken die ik op Google heb gevonden. Het antwoord hierop is simpel; NEE.

Sterker nog, pas op! Voor sommige websites kan dit zelfs een business model zijn, jij gebruikt ongevraagd (niet gekocht) hun afbeeldingen en dan klagen ze je aan. Op deze manier kan het je veeeeel meer gaan kosten. Pas hier dus mee op.

Top 10 websites voor gratis afbeeldingen

Probeer bij het gebruik van afbeeldingen echt de hele stock-achtige-afbeeldingen te vermijden. Er zijn heel wat websites die je kunt gebruiken waar je gratis afbeeldingen van mag gebruiken. Deze websites werken vaak met het donatie principe en bieden ook premium afbeeldingen aan. Sommige websites vragen ook om een naamsvermelding of link terug naar de website. Soms is ook commercieel gebruik niet toegestaan. Check dit zelf goed voordat je zomaar een afbeelding gebruikt.

  1. Pixabay
  2. Freepik
  3. Unsplash
  4. Pexels
  5. Picjumbo
  6. Dribbble
  7. Iconfinder (gratis icons)
  8. Stockvault.net
  9. Littlevisuals.co
  10. Je eigen camera / telefoon

Laat er geen misverstand over verstaan, wij zijn van mening dat eigen foto’s of gemaakte foto’s het allerbeste werken. Alleen voor de snelheid en gemak zijn dit soort afbeeldingen erg handig. Wij maken hier ook zelf vaak gebruik van omdat er ook vaak wel foto’s tussen zitten die je goed kunt gebruiken.

Mocht je zelf nog goede toevoegingen hebben aan dit rijtje, laat het ons weten. Dan voegen wij deze graag toe.