Google Plus komt steeds meer in opkomst en kan ook erg interessant zijn voor SEO gerelateerde zaken. Dat komt natuurlijk omdat Google zelf het bedrijf is achter dit medium. Als je in bezit bent van een Google Plus account kan je zogenoemde kringen aanmaken en mensen hieraan toevoegen. Met deze kringen kan je dan weer content delen.

Een Google Plus account stelt je in staat om deze te koppelen met je website, evenementen aan te kondigen en mensen uit te nodigen voor hangouts. Daarnaast kan je door middel van ‘Google Lokaal’ een vermelding krijgen (Google Maps plaatje waar het bedrijf gevestigd is) in de zoekresultaten als er gezocht wordt op je bedrijf.

Google Plus account aanmaken

De Google Plus brand pagina’s zijn er speciaal voor bedrijven, instanties, organisaties en noem maar op die zichzelf willen laten zien op Google Plus. Net zoals bij Facebook dien je de Google Plus bedrijven pagina te aan te maken vanuit je persoonlijke Google Plus account. Maak even een persoonlijke Google Plus account aan en volg onderstaande stappen. Je kunt ook vanuit je persoonlijke Google Plus account starten, je dient dan helemaal rechtsonderin op [Create a page] te klikken en door te gaan met stap 3.

1) Ga naar https://www.google.com/+/business/ .

2) Klik op [Maak uw eigen Google+ pagina].

3) Bij stap 1 kies je de juiste categorie voor het bedrijf.

4) Vul het telefoonnummer van het bedrijf in. De gegevens van het bedrijf worden getoond indien deze bekend zijn bij Google (bijvoorbeeld omdat het bedrijf al aangemeld is bij Google Places).

5) Bevestig dat de getoonde informatie juist is.

6) Bij stap 2 van het proces voeg je de ontbrekende gegevens toe, ga akkoord met de voorwaarden en klik op [Doorgaan].

7) Bij stap 3 krijgt de Google+ pagina vorm. Logo, foto’s en overige informatie kan je hier toevoegen zodat er een aantrekkelijke pagina ontstaat. Klik vervolgens op [Voltooien].

8) De Google+ bedrijvenpagina is nu aangemaakt. Een belangrijke stap is het verifiëren van de pagina. Google stuurt een briefkaart met een pincode om de locatie te verifiëren. Klik op [Nu verifiëren] naast de naam van je Google+ pagina.

Succes!