Vroeger toen ik nog heel actief bezig was met affiliate marketing was ik elke ochtend en avond even aan het checken hoe mijn website gevonden werden op bepaalde woorden in Google. Gewoon even kijken of ze nog gestegen of gezakt waren.

Daarnaast is het mogelijk om in Google op te zoeken of andere websites naar jou aan het linken zijn. Al met al gaat hier uiteindelijk nogal wat tijd inzitten als je meer dan 5 websites hebt. Maar daar is nu een simpele maar effectieve oplossing voor… Google Alerts!

Google Alerts gebruiken

Google Alerts is goed te gebruiken omdat er gewoon niet te veel poespas omheen is gemaakt en lekker eenvoudig is. Als je twee keer per dag 5 minuten lang de Google resultaten aan het checken bent (geloof me; in de affiliate marketing branche wordt dan gedaan) dan kan je toch veel tijd besparen. Reken maar uit per dag, week, maand, jaar…

1) Ga naar http://www.google.nl/alerts

2) Vul bij het vak [Zoekopdracht:] de gewenste zoekwoorden in, wellicht als voorbeeld je website naam of naam van het bedrijf.

3) Het [Type resultaat:] zou ik laten staan op “Alles”

4) Stel de frequentie in hoe vaak je een melding wilt krijgen in het vak [Hoe vaak:]. Dit hangt een beetje af van je behoefte, ik kan me voorstellen dat sommige elke dag een melding willen ontvangen en andere weer 1x per week

5) In het vak [Hoeveel:] moet je aangeven welke resultaten je wilt; alleen de top resultaten of allemaal. Persoonlijk zou ik alleen de top resultaten willen ontvangen.

6) Bij [Verzenden naar:] kan je een keuze maken tussen je e-mailadres of dat je een feed instelt.

7) Indien alles naar wens is ingevuld, klik op de knop [Melding maken]

8) De melding is aangemaakt en deze kan je bewerken door middel van de knop [Bewerken]. Als je een nieuwe melding wilt aanmaken klik dan op de knop [Een nieuwe melding aanmaken] en herhaal bovenstaande stappen.

Succes!