Connectio is een bedrijf van Wilco de Kreij. Het bedrijf maakt speciale software, of beter gezegd marketing tools, die helpen om je marketing op Facebook veel efficiënter en effectiever te maken. Lees: hogere conversie. Connectio heeft 5 tools ontwikkeld. Daar voegen we er binnenkort nog één aan toe. De nieuwste aanwinst in de marketing toolkit van Connectio is ConnectVideo.

Het doel van Connectio is om krachtige tools te maken die de Facebook Ads van bedrijven – groot of klein – naar een hoger niveau kunnen tillen. Het bedrijf is gevestigd in Utrecht, maar ze zijn internationaal actief. Wat ook meteen de reden is dat de website en alle video´s van het bedrijf in het Engels zijn.

Wilco de Kreij connectvideo

Wilco de Kreij

Drijvende kracht achter het bedrijf is Wilco de Kreij, een ondernemer in hart en ziel met een grote passie voor internet en marketing. Wilco de Kreij is geen onbekende in de wereld van de internet marketing. Al op hele jonge leeftijd is hij gestart met ondernemen op internet.

Wat begon met het verkopen van fysieke producten op internet, groeide al snel uit tot een hele reeks aan bedrijven en projecten. We mogen Wilco dus met recht een echte serial entrepreneur noemen. Naast natuurlijk Connectio is hij ook oprichter van UpViral.

ConnectVideo van Connectio

Een van de nieuwste producten van het bedrijf is ConnectVideo. Met dit product is het mogelijk om mensen die jouw video´s op Facebook of Instagram hebben gezien te kunnen retargeten.

Retargeting?

In de wereld van online marketing is remarketing een graag ingezette tool. Waarom? Simpelweg omdat het werkt. Retargeting is niets anders dan jezelf opnieuw onder de aandacht brengen bij iemand die al eerder met je merk in aanraking is geweest. Deze personen herkennen je, vertrouwen je misschien al en je hebt de grootste kans dat deze mensen klant bij je willen worden.

Door gebruik te maken van retargeting breng je jouw merk opnieuw onder de aandacht bij mensen die je al hebben gezien. Deze mensen herkennen je merk misschien al, wellicht vertrouwen ze je al, misschien hebben ze zelfs al een band met je merk. In ieder geval heb je bij deze mensen een kans dat ze klant worden door jouw product of dienst af te nemen.

Remarketing is dus een marketinginstrument om je te helpen naar een hogere conversie.

Wat kun je met ConnectVideo?

Retargeting is natuurlijk niet nieuw. Maar, sinds de Apple iOS 14 update was het niet niet meer mogelijk om de retargeting audiences functie op Facebook goed te gebruiken. Door middel van een grote popup moeten gebruikers namelijk toestemming geven om tracking functies toe te staan. Hierdoor is deze zeer waardevolle functie van Facebook Ads in zekere zin onklaar gemaakt.

ConnectVideo is hiervoor de oplossing. Deze tool van Connectio zorgt ervoor dat retargeting toch mogelijk blijft. En dat ondanks de restricties van Apple. Iedereen die een van jouw video´s op Facebook of Instagram heeft bekeken kan worden getarget. Het maakt daarbij niet uit of het een Facebook Live video is of een Video Ad. Het maakt zelfs niet uit op wat voor soort device. Zelfs een gebruiker van iOS 14 dus!

En zoals we toch wel van Connectio en Wilco de Kreij gewend zijn doet dit vernuftige stukje marketing software dat op een zeer eenvoudige en geautomatiseerde manier.

Met ConnectVideo is de video gelukkig als een van de allerbelangrijkste marketing tools op Facebook behouden gebleven. En dat is goed nieuws, want de kracht van video op internet is natuurlijk enorm.

Binnenkort meer

De officiële launch van ConnectVideo staat gepland voor 28 april 2021. Connectio heeft in ieder geval aangegeven dat er nog in de aanloop naar deze datum nog meer informatie over deze marketingtool naar buiten worden gebracht. Wij zullen dit nieuws natuurlijk op de voet volgen en dit artikel blijven updaten.