Wie zoekt er tegenwoordig nog in de dikke Telefoongids naar een bedrijf of persoon? Dit aantal zal elk jaar verder gaan teruglopen en steeds meer mensen zullen even “Googlen”.

Als mensen zoeken op bijvoorbeeld schilder + plaatsnaam dan zullen eerst de bedrijven in Google Maps naar boven komen. Het lijkt mij van groot belang om als bedrijf vermeld te staan in Google Maps en tussen de resultaten te komen te staan. Het kost niks en het is een kleine moeite om je bedrijf toe te voegen.

De bedrijven die wat langer bestaan zullen waarschijnlijk al te vinden zijn in Google Maps. Dit komt omdat Google informatie heeft gekocht of krijgt van onder andere de kamer van koophandel en dit al heeft verwerkt. De eerste stap zal dus zijn om te kijken of je bedrijf voorkomt in Google Maps.

1) Ga naar maps.google.nl

2) Typ je bedrijfsnaam in; ik neem als voorbeeld 2heijden VoF

3) 2heijden VoF bestaat al meer dan 1 jaar en we zien dan ook dat deze al bestaat in Google Maps. Mocht je bedrijf nog niet bestaan in Google Maps, ga dan naar http://www.google.com/places/ en kies voor [Get started now]. Ga dan door naar stap 6.

4) We klikken op de dropdown “meer” en kiezen [Details bewerken]

5) We komen dan op de details pagina van je bedrijf. Om de details te bewerken klikken we op [Uw pagina bewerken].

6) Log in met je Gmail account, mocht je deze nog niet hebben dan moet je deze nog even aanmaken.

7) Bij de volgende stap is het mogelijk om alle bedrijfsinformatie naar wens in te vullen. Het kan zijn dat de website ontbreekt, het is daarom belangrijk om dit allemaal even na te lopen. Wanneer klaar klik op de knop [Verzenden].

8) Een verificatie proces zal er nu gestart worden. Dat kan betekenen dat je een sms zult ontvangen of er zal een brief worden gestuurd met een code erin. Indien je deze code hebt ingevoerd is er aangetoond dat jij de eigenaar bent van het bedrijf.

Succes!

Ps. Een reactie hieronder of het gelukt is zou ik erg waarderen!