De tekst op je website is erg belangrijk voor je positie in de zoekmachines. Hoe unieker en relevanter de tekst; des te beter dit is voor je positie in de zoekmachines.

Het is soms lastig (en wellicht verleidelijk) om over hetzelfde onderwerp unieke tekst te schrijven, maar vermijd ten alle tijden om zomaar teksten te kopiëren en op je eigen website te plaatsen. De zoekmachines zullen het stuk gekopieerde tekst ontdekken en je website een slechte ‘score’ geven. Zonde en totaal niet nodig; besteed er 10 minuten meer tijd aan en je kunt je eigen verhaal er van maken (is ook veel leuker dan lukraak kopiëren).

Copyscape gebruiken

Met Copyscape is het mogelijk om je website te testen of je website geen gekopieerde teksten bevat en wellicht nog interessanter of niemand jouw teksten heeft gekopieerd!

1) Ga naar http://www.copyscape.com

2) Vul je website in en klik op de knop [Go]

3) Ik krijg voor websiteacademie.nl het volgende resultaat:

4) Hieruit blijkt dat ik zelf geen teksten heb gekopieerd maar ook dan andere website van mij geen teksten hebben gekopieerd (blijkbaar zijn mijn teksten niet boeiend genoeg ; – ) ).

Mocht je ontdekken dat een andere website jouw teksten heeft gekopieerd; dan heeft het geen zin om gelijk te dreigen met advocaat. Zoek contact met de website eigenaar en vraag de persoon vriendelijk om de tekst te verwijderen of aan te passen. Wellicht is het ook een idee om te vragen of de tekst wordt aangepast en jouw website als bronvermelding bij de tekst komt te staan (levert je gelijk een extra backlink op!).

Succes!