Ben je opzoek naar een affiliate plugin om je online sales een boost te geven? Een affiliate programma stelt je in staat om je merk en producten meer onder de aandacht te brengen door andere mensen.

In dit artikel hebben wij al wat research voor je gedaan en de beste WordPress Affiliate Plugins voor je op een rijtje gezet.

WordPress Affiliate Plugin

Kan ik WordPress gebruiken voor Affiliate Marketing?

Antwoord is simpel; jazeker! Sterker nog, wellicht is WordPress wel de eenvoudigste manier om Affiliate Marketing mee op te zetten. Daarnaast kan je ook eenvoudig link tracking toevoegen zodat je precies kunt zien welke affiliate het goed en welke het slecht doet. Als je iets op WordPress wilt verkopen dan kan je bijv. WooCommerce gebruiken. Maar hier praten we graag in een apart artikel over.

De beste WordPress Affiliate Plugin

Wanneer je een affiliate plugin gaat kiezen voor je WordPress website, denk dan vooral aan de big picture. Vooral als je echt serieus hiermee aan de slag wilt gaan en een goede affiliate martking strategie wilt opzetten.

Bedenk goed of de affiliate plugin aansluit bij de goals die je hebt gezet met je website. Focus je niet alleen op of het gratis is of op 1 functionaliteit. En weet je waarom? Omdat als je business eenmaal hard gaat groeien, is het altijd lastig om zomaar van systeem te wisselen. Het kan natuurlijk wel, maar vaak brengt het veel gedoe met zich mee.

Top 3 WordPress Affiliate Plugins

Als je start en zelf affiliate programma’s gaat beheren kan dit ingewikkeld en veel tijd kosten. Gelukkig zijn er super veel tools beschikbaar die je kunnen helpen. Bekijk onze top 3 WordPress Affiliate plugins die jou kunnen helpen om een succesvolle affiliate programma te runnen.

1) AffiliateWP

Affiliate Link Management is super eenvoudig met AffiliateWP. Het is een tool dat perfect werkt met hun eigen affiliate coupon plugin. Je kunt ook de extended versie gebruiken die je meer add-ons mogelijkheden geeft.

2) Pretty Links

Het is geen verassing dat de wereldwijde populaire Pretty Links tot onze top 3 hoort. Het transformeert die lange en lelijke affiliate links in mooie korte links die je eenvoudig kunt herinneren. Binnen enkele minuten heb je een link toegevoegd aan je artikel.

3) Affiliate Royale

Affiliate Royale is een fantastische plugin van hetzelfde moeder bedrijf dat Pretty Links heeft gemaakt. Deze kunnen perfect met elkaar samen gebruikt worden.

Conclusie

Hier is onze top 3! Download ze zelf en kijk welke het beste bij jou past. Hopelijk hebben we je weer een stapje verder kunnen helpen. Als je op zoek bent om zelf aan de slag aan te gaan met affiliate marketing, kijk dan eens hieronder:

Zelf geld verdienen met affiliate marketing?

Met 1-2 uur ‘werk’ per dag minimaal 10K per maand  leren verdienen? Leer de strategie van Jacko op je eigen tempo.