Wil je dat jouw Twitter profiel meer opvalt en wil je direct de aandacht van de mensen trekken? Wellicht is dit dan een optie voor je. Er moet wel gezegd worden; sommige mensen houden er van en sommige mensen haten het echt… Er bestaat een kans dat mensen je juist gaan volgen of juist stoppen met volgen.

Persoonlijk hou ik ervan als je het gebruikt op een subtiele manier. Op deze manier kan je de aandacht trekken maar niet irritant overkomen. Waar hebben het nu het over? Natuurlijk een bewegende Twitter avatar!

Om een idee te krijgen hoe een bewegende avatar eruit ziet kan je even kijken naar mijn twitter profiel (https://twitter.com/JeremyvdHeijden) of hier nog een minder subtiel voorbeeld: https://twitter.com/wwwabidin

Twitter bewegende profielfoto instellen

1) Ga naar de website “http://tweetgif.codigobit.info/” en log in met je Twitter account.

2) Nadat je bent ingelogd dien je op de knop [Capture] te klikken om een video op te nemen (je dient wel in bezit te zijn van webcam, tegenwoordig heeft bijna elke laptop dit).

3) Geef Tweetgif toestemming om gebruik te mogen maken van de webcam.

4) Als het goed is dan zou jezelf nu moeten kunnen zien. Klik op de knop [Capture Webcam to GIF] om een video op te nemen. Er zal een teller aflopen en daarna zal er opgenomen worden.

5) Je kunt het zo vaak opnieuw opnemen als gewenst. Wanneer je denkt een goede video gemaakt te hebben, klik dan op [Upload to editor].

6) In het volgende scherm (was trouwens bij mij best traag) kan je de video nog wat bij snijden en resizen. Ik heb mijn video de size 73×73 gegeven, dat is groot genoeg om mijn hoofd te zien : – )

7) Rechts verschijnt na het klikken op de knop [Crop & resize] een preview van je avatar. Indien tevreden klik op de link ‘Upload to Twitter’

8) Na het klikken op de link verschijnt er onder je preview een result tekst. Zover ik iets zinnings uit de tekst kan halen is het bij mij gewoon goed gegaan. De mijne ziet er als volgt uit:

9) Het kan eventjes een paar minuten duren maar na het refreshen van mijn Twitter profiel ziet die er nu als volgt uit (https://twitter.com/JeremyvdHeijden):

Wat nog nuttig is om te melden dat er in het verleden wel is gebleken dat Twitter soms deze mogelijkheid uit zet, dat wil zeggen dat het dan niet meer mogelijk is om een bewegende Twitter profielfoto te uploaden. Mocht het dus ineens niet meer werken, kan dit het geval zijn.

Succes!