De domeinnaam van je website is je online adres van je onderneming. Het kiezen van de juiste domeinnaam is vaak lastiger dan je denkt. Veel “leuke” domeinnamen zijn al geclaimd en dan komt het aan op hoe creatief je bent met het bedenken van andere domeinnamen. Het kiezen van je domeinnaam hangt er af van je doel van je website.

Mocht je een website willen beginnen in affiliate marketing dan is een goede SEO domeinnaam (trefwoord in domeinnaam waar je op gevonden wilt worden)  een logische keuze. Mocht je een website willen hebben voor een onderneming welke je gaat beginnen, dan is het weer logisch om je naam van je onderneming in de domeinnaam hierin te verwerken.

Met de volgende 5 tips hoop ik dat het kiezen van een domeinnaam wat eenvoudiger is:

1) Schrijf 10 keywoorden op welke gerelateerd zijn aan de niche waar in je een website wilt beginnen. Gebruik de https://adwords.google.com/o/KeywordTool tool om je hierbij een handje te helpen

2) Ga, indien mogelijk, het liefst voor een .nl extensie. In de affiliate marketing branche is een .com of .net ook een goed alternatief. Als je een eigen onderneming gaat beginnen zou ik altijd voor een .nl gaan.

3) Probeer voor een domeinnaam te gaan welke mensen makkelijk kunnen onthouden. Werk jezelf niet in de nesten met een ellenlange domeinnaam. Keep it Simple!

4) Gebruik niet een bestaande naam in je domeinnaam. Kies bijvoorbeeld niet voor marktplaatsonline.nl want hiermee kan je problemen krijgen met marktplaats.nl zelf.

5) Wanneer je een goed domeinnaam hebt te pakken, dan kan het ook een goed idee zijn om de .com en .net extensie te claimen om eventuele copy cats te slim af te zijn.

Voor meer informatie verwijs ik je graag naar mijn gratis ebook “Wegwijs in WordPress” en een ander artikel genaamd “Domeinnaam kiezen”.

Waar houden jullie voor de rest nog rekening mee om een goede domeinnaam te kiezen?