Rijk worden met Cryptocurrency, is dat nog mogelijk? Een vraag die veel (jonge) mensen hebben. Vooral als we in een bull market zitten (= dat de markt stijgt) zie je dat veel mensen willen investeren in crypto en dus indirect hier ook rijk van willen worden.

Veel coins zijn afgelopen tijd door het dak gegaan. Zo is de Bitcoin weer door de 50.000 dollar grens gegaan, Ethereum door de 4.000 dollar grens en Cardano door de 3 dollar grens. Hoe kan je nu rijk worden crypto? Is het eigenlijk niet al veelste laat om nog in te stappen? Hoe kan je zelf uberhaupt crypto kopen en verkopen?

Wij zijn al jaren actief in de crypto wereld en hebben ons er goed in verdiept. Wij hopen je te helpen hoe je er geld mee kunt verdienen. De keyfactoren zijn geduld, niet op emotie handelen en alleen met geld handelen dat je eventueel kunt missen.

Welkomstbonus 1.000 euro gratis handelen

Goedkoopste en Betrouwbaarste Exchange van NL

⭐⭐⭐⭐⭐

Wat is Crypto?

In de volksmond hebben we het over crypto maar het gaat eigenlijk over cryptocurrency. De vertaling van cryptocurrency is letterlijk; versleutelde munteenheid. Oftewel digitaal geld. Zie het als een alternatief voor het gedrukte geld. Waar ‘normaal’ geld wordt gereguleerd door banken is dat bij crypto niet het geval.

Meer weten over de achtergrond van Crypto? Op de wikipedia kan je meer vinden omtrent de achtergrond en geschiedenis van crypto.

Crypto was in het begin dus vooral populair bij mensen die niet gecontroleerd wilde worden. Het is niet de reguleren door banken en de overheid. Maar naar mate de populariteit steeg van crypto zijn hier veel meer mensen ingestapt.

Crypto staat nog in de kinderschoenen en wordt veel tegengewerkt door de gevestigde orde. Maar steeds meer en meer merk je dat crypto uit deze greep gaat loskomen. Meer banken, bedrijven en zelfs landen gaan crypto omarmen.

Hoe meer mensen crypto gaan accepteren als normale betaaleenheid, hoe beter dit is voor het sentiment en dus beter is voor de koers van de cryptomunten.

Snap je waar wij heen gaan… wij staan pas aan het begin! Hopelijk geven we hiermee ook indirect antwoord op de vraag of je te laat bent om in te stappen.

Tips als je rijk wilt worden met Cryptocurrency

Als je ook rijk wilt worden met crypto dan zal dat niet binnen 1 dag gedaan zijn. Daarnaast moet je dit wel goed en doordacht aanpakken. Hieronder volgen wat tips die je op weg kunnen helpen.

1. DOYR (Do Your Own Research)

Als je al wat langer in crypto zit dan zal je de afkorting DYOR al vaker voorbij zien komen. Het betekent dus Do Your Own Research. Veel mensen geven tips over het kopen van bepaalde coins maar je weet nooit wat de reden hierachter is.

Ze kunnen de coin zelf bezitten en willen graag dat meer mensen de coin gaan kopen zodat de prijs omhoog gaat. Voordat je het weet verkoopt ineens iedereen die coin en sta jij op verlies. Daarom is het essentieel dat je zelf op onderzoek gaat voordat je een coin koopt.

Het is een open deur maar wel vaak eentje die veel mensen gewoon negeren. Het is trouwens ook slim ook eerst research te doen op welk platform je coins gaat kopen en verkopen. Eigenlijk begint het zelfs daar al mee.

Wij zouden adviseren om op safe te gaan en een account aan te maken op Bitvavo. Bitvavo is een Nederlands bedrijf, goede reviews en je kunt gewoon geld opnemen en storten met iDeal.

2. Begin klein

Het is heel verleidelijk om direct met een wat groter bedrag te beginnen. Je zult het gevoel hebben dat als je start met 10 of 50 euro dat je niet direct grote winsten kunt pakken. Maar je kunt ook niet direct grote verliezen pakken.

Je moet eerst oefenen. Kijken hoe het werkt. Hoe koop je nu een coin? Welke spreiding kan ik het beste hanteren? Wanneer moet ik verkopen. Het is wisselgeld waar je het eerst mee moet leren doen. Als het om wat minder geld gaat dan kan je ook meer traden zonder emotie.

Ga sowieso alleen traden met geld dat je kunt missen. De crypto markt kan hard omhoog gaan, maar alles wat omhoog gaat, kan ook weer omlaag.

Begin klein, maak het spel je eigen en ga het verder opbouwen.

3. Spreid je winkansen

Tijdje geleden een reclame van Holland Casino; spreid je winkansen. Oftewel ga niet all-in op 1 coin. Dat is wel het domste wat je kunt doen. Door te spreiden en een goede verdeling van je portfolio te hanteren kan je sommige verliezen opvangen met andere coins.

Door het spreiden op je portfolio (dus wat Bitcoins, Ethereum en wat altcoins) zorg je ervoor dat je ook het risico wat meer spreid. Als je harder wilt groeien kan je ook een mindere spreiding aanbrengen maar brengt wel een groter risico met zich mee.

4. HODL

Handelen op basis van emotie is het aller slechtste wat je kunt doen. Kopen als de coin snel in waarde stijgt dan ben je eigenlijk al te laat. Verkopen als de coin snel in waarde zakt, dan ben je eigenlijk al te laat.

De term HODL is gekomen om meer in de prijs te geloven waar jij achter staat. Er kan een correctie komen op de koers (waardoor de coin in waarde zakt) maar kan daarna prima weer doorstijgen. Jij zult maar net verkocht hebben in de dalende koers en daarna weer kopen als die hoger stond dan die al was.

Als je tip 1 goed hebt opgevolgd is het daarna goed om HODL in gedachten te houden. Heb vertrouwen en handel niet in emotie.

5. Volg mensen met kennis

Net zoals met voetbal zijn er ook in crypto land heel veel ‘experts’. Pas hier mee op en volg niet blind zomaar wat mensen. In Nederland heb je een paar mensen die je kan volgen als het gaat om goede tips omtrent coins (denk ook hierbij weer aan tip 1).

Wat mensen die wij interessant vinden om te volgen:

Er zijn er nog heel veel meer maar wij volgen specifiek deze 3 en zijn in ieder geval wel te vertrouwen. Madelon Vos geeft niet echt calls welke coins je moet kopen maar geeft je wel heel veel informatie waarom een markt stijgt/daalt.

6. Volg een cursus

Als je echt helemaal nieuw bent in deze wereld dan zouden wij je echt adviseren om een cursus te volgen. Je hebt betaalde groepen die technische analyses maken over welke coins je moet kopen maar wij hebben het echt in kennis vergaren over crypto en de blockchain.

Je moet het principe begrijpen, in crypto geloven en dan pas gaan investeren. Het kan om heel veel geld gaan en je moet de invloeden begrijpen.

De cursus die in Nederland veruit het beste is op dit gebied is de cursus van Madelon Vos. Madelon legt het echt stap voor stap uit. Een absolute aanrader.

gebruik kortingscode websiteacademie10 voor 10% extra korting

7. Bedenk een strategie

Veel zogenoemde experts zeggen dat je laag moet kopen en hoog moet verkopen. Als dit zo makkelijk was dan was iedereen wel rijk geweest. Want wanneer is het laag? Wanneer is het hoog? Het is verdomd lastig om de markt goed te timen. Eigenlijk kon je het altijd wel lager kopen of hoger verkopen.

Een goede strategie die veel crypto beleggers gebruiken heet de Dollar Cost Averaging. Oftewel je gaat op een vast moment in de week/maand een vast bedrag investeren in dezelfde munt. Op deze manier zal de ene keer de markt hoog zijn en de andere keer weer laag.

Op deze manier (na verloop van tijd) koop je dus op het gemiddelde in. Met deze strategie hoef jij je minder zorgen te maken over de perfecte timing.

8. Veilig opbergen

Wellicht een open deur maar let op waar digitale geld opslaat. Zorg echt voor voldoende veiligheid. Je hebt nu geen bank die dit voor je regelt.

Pas een beetje op met het geld op een exchange te laten staan. Bij de grotere exchanges (Bitvavo) zou dat eventueel wel kunnen maar wij raden het wel af. Als zo’n platform wordt gehackt of omvalt dan ben jij wel je geld kwijt.

Een goede manier om je digitale coins veilig op te slaan is op een hardware wallet. Veel grote investeerders hebben alles op een hardware wallet staan en bewaren die in een kluis. Zorgt er ook voor dat je niet op emotie kan handelen (je kunt immers niet snel iets kopen of verkopen).

Rijk worden met de volgende crypto coins?

Nu je alle tips je eigen hebt gemaakt is het natuurlijk wel de vraag of je nog steeds rijk kunt worden met crypto? Is het niet te laat? Naar ons idee is het daar zeker niet te laat voor. Als je alle experts mag geloven staan we pas aan het begin van adoptie.

Wij zelf hebben te weinig verstand en kennis om echt een advies te geven over welke crypto coins je moet kopen. Beschouw dit ook niet als financieel advies maar meer als de mogelijkheden. 1 van de experts die wij volgen is Michael van de Poppe.

Michael van de Poppe heeft op zijn instagram een voorspelling gedaan van het hoogste punt van bull cycle. Nogmaals het is een voorspelling en geen financieel advies. Maar zijn verwachting is dus dat de top in 2022/2023 zal zijn. Daarnaast zie je hieronder wat hij verwacht van de prijzen.

Zoals je in de voorspelling van Michael kunt zien is dat sommige coins nog minimaal x10 moeten gaan. Potentie is dus enorm en daarmee geven we je dus ook antwoord op de vraag of je rijk kunt worden met crypto: JA.

Wees voorzichtig, volg onze tips en doe het veilig.

Waar kan ik Crypto Coins kopen?

Wellicht ben je nu helemaal enthousiast geworden en wil je direct crypto coins kopen. Helemaal prima! Tegenwoordig is het super simpel om euro’s om te zetten in crypto coins.

Ook in deze stap verwijzen wij naar tip 8. Als het gaat om veiligheid dat zouden wij Bitvavo aanbevelen. Bitvavo is een Nederlands bedrijf, is gevestigd in Amsterdam en moet zich houden aan de Nederlandse wet. Je kunt bij Bitvavo eenvoudig euro’s op je account zetten door middel van iDeal en je kunt het ook weer eenvoudig terugstorten op je eigen rekening (euro’s dan).

Mocht je meer willen weten over Bitvavo dan kan je ook onze Bitvavo Review lezen. Bitvavo is de goedkoopste platform dat je kunt gebruiken en bieden voor nieuwe klanten ook een in-stap korting aan. Je zult over de eerste 1.000 euro geen handelskosten betalen. Hieronder kan je direct van deze tijdelijke korting gebruik maken.

Profiteer nu nog van deze instap-actie voordat het te laat is. Het betreft een tijdelijke actie en kan elk moment stoppen. Maak via onderstaande knop een GRATIS account aan en claim die welkomstbonus.

account aanmaken is gratis en 100% veilig