Tegenwoordig is het promoten van je website/bedrijf/product/dienst via social media erg populair. Dat komt omdat het eenvoudig te doen is, gratis is en relatief weinig tijd kost. Maar vergeet niet dat er ook nog veel mensen zijn die niet erg actief zijn met en op social media.

Hoe kan je deze mensen dan bereiken? Wellicht kan promotie via de traditionele media oftewel oude media dan uitkomst bieden…

Flyers

Iedereen zal zo zijn eigen idee erbij hebben bij het uitdelen van flyers. Het kost veel tijd om ze uit te delen en natuurlijk ook om er überhaupt eentje te laten ontwerpen. Aan de andere kant kan je wel goed gaan meten wat het effect is van flyers uitdelen in de buurt (gewoon in brievenbus doen). Met Google Analytics kan je goed zien of er een toename is van het betreffende geografisch gebied na het uitdelen van de flyers. Vooral als je een dienst of product aanbiedt die alleen interessant is voor mensen in de buurt (denk hierbij aan schilders en tuinders) kan dit een goede manier zijn om mensen attent te maken van je product/dienst.

Bij Vistaprint.nl kan je voor relatief weinig geld (hooguit paar tientjes) al een stapel flyers laten maken.

Advertentie in folder / lokale krant

Veel mensen gaan er nog goed voor zitten en vinden het heerlijk; gewoon lekker bladeren door de folders die ze in de brievenbus krijgen. Je kunt natuurlijk altijd eens kijken hoeveel het kost om eens met een advertentie in een folder of lokaal krantje te staan.

Net zoals bij het uitdelen van flyers kan je goed gaan meten wat het effect is van het plaatsen van een advertentie. Mocht het niet helpen, stop er dan gewoon mee en probeer een andere advertentie (valt misschien te weinig op) of ander medium.

Business card

Zorg ervoor dat je altijd een business card (liever meerdere) in je portemonnee hebt zitten, mocht je met iemand in gesprek komen moet je altijd in staat zijn om je business card te geven. Op deze manier zal hij/zij je naam of website vergeten. Het hangt een beetje af van wat je doelgroep is, maar wellicht kan je er ook voor kiezen om wat business cards bij de lokale snackbar en chinees neer te leggen. Nogmaals het is belangrijk dat mensen aan jou denken als ze iets of iemand nodig hebben dat in jouw straatje past.

Bij Vistaprint.nl kan je voor relatief weinig geld (hooguit paar tientjes) al een stapel business cards laten maken.

Voor alle 3 de bovenstaande punten geldt; zorg ervoor dat het promotie materiaal er verzorgd en het liefst uniek eruit ziet. Het gaat erom dat mensen aan je denken en herinneren. Wellicht het deze manier van promoten niet altijd direct resultaat maar naamsbekendheid vergaren is een belangrijk onderdeel van je bedrijf. Mensen zullen de opdracht eerder gunnen aan of een product afnemen van een persoon die ze kennen dan een onbekend iemand.

Footer in email

Wij komen het nog te veel tegen, je stuurt wat bedrijven een email om extra informatie te vergaren en je krijgt een antwoord van een persoonlijk email adres zonder footer. Dan moet je maar raden van welke website dit was… Onnodig en kan je zelfs klanten kosten.

Er is niks makkelijker dan even een goede footer te maken met de naam van het bedrijf, website gegevens en wellicht nog wat social media buttons. Op deze manier weet de ontvanger van de email altijd om welk bedrijf het gaat.

Netwerken

Wellicht een onderschat onderdeel en voor veel mensen ook iets wat ze niet graag doen; netwerken! Netwerken kan je eigenlijk wel doen in elke branche. Bijna elke week is er wel een netwerk borrel voor ondernemers in de wat grotere steden.

Over het algemeen zijn de borrels gratis om naar toe te gaan maar dien je voor je eigen drankjes te betalen. Bijeenkomsten waar je heen kunt gaan om te netwerken:

• Bitterballenborrel
• Ondernemersontbijt
• MKB borrel
• Open coffee

Netwerken is belangrijk, als mensen iets nodig hebben dan kijken ze altijd eerst in hun eigen netwerk wie ze hiervoor kunnen benaderen. Je gaat tenslotte eerder in zee met iemand die je al kent dan een onbekend iemand. Vergeet niet om je business cards mee te nemen en weg te geven!

Succes!

Heb jij nog meer tips voor het promoten van je website door middel van traditionele media dan zouden we het leuk vinden als je een reactie hieronder geeft. Of heb jij wellicht veel ervaring met een bepaalde manier van promoten en je dat graag met ons zou willen delen dan ben je natuurlijk van harte welkom!