Een NFT Kopen? Wat is toch een NFT, wat kan je ermee en hoe kan ik er eentje kopen? Zomaar wat vragen als je aan een NFT denkt. Wij zijn er even ingedoken en ook een paar NFT’s gekocht om te kijken waar de hele hype nu over gaat.

Het aankopen van een NFT is best simpel en leggen we je later in het artikel stap voor stap uit. Het klinkt soms wat lastig maar vooral als je al wat vaker wat trades hebt gemaakt in de crypto wereld is het niet zo lastig.

Leuk weetje; de NFT die je hiernaast ziet is een NFT die in ons bezit is. Op het moment van schrijven hebben wij hier 0.2 eth voor betaald. Wij hebben deze NFT gekocht op het platform OpenSea (het grootste NFT platform van de wereld).

In dit artikel gaan we je uitgebreid antwoord geven op de vraag; hoe koop je een NFT op het platform OpenSea.

Als je direct een kijkje wilt nemen op OpenSea en alle beschikbare NFT sets, klik dan hier

Wat is een NFT?

Voordat we je stap voor stap gaan uitleggen hoe je een NFT moet kopen is het slim om eerst even uit te leggen wat nu precies een NFT is. Voor veel mensen is dit echt nog een onbekende wereld. En om eerlijk te zijn voor ons ook tot een paar weken geleden.

Een NFT is een  non-fungible token, oftewel een niet-vervangbare token / unieke tokens. Een NFT is een manier om de ownership te connecten aan een digitaal object. In Jip en Janneke taal betekent dit dat als jij een NFT koopt, dat jij door middel van de blockchain technologie als eigenaar zal worden erkend van die specifieke afbeelding/plaatje (=NFT).

Voorbeelden van NFT’s

De NFT wereld is redelijk nieuw. In theorie is het mogelijk dat NFT’s alles is waarvoor het nodig is om aan te tonen dat jij de eigenaar bent. Hier volgen wat voorbeelden van NFT’s die vandaag de dag bestaan, op deze manier krijg je een beetje een idee.

De wat meer bekende voorbeelden zijn de NFT’s van de Bored Ape Yacht Club en de CryptoPunks. Als je op dit moment een NFT van de Bored Ape Yacht Club wilt kopen dan is de floor price (laagst mogelijke prijs) nu 36,5 ETH. Als we even uitgaan van een ETH prijs van 3.500 dollar dan is dat dus 3.500 dollar * 36.5 = 127.750 dollar!

Bron: boredapeyachtclub.com

NFT Kopen: wat heb je nodig?

Hopelijk heb je nu een wat beter beeld van wat een NFT is en begrijp je een beetje het idee erachter. Voordat we gaan uitleggen hoe je een NFT kunt kopen willen wij graag duidelijk zijn over het volgende:

 • Wij geven GEEN financieel advies over welke NFT je moet kopen
 • Ga je wallet niet zomaar linken aan websites die je niet vertrouwd
 • FOMO pakt nooit goed uit, dus neem je tijd en doe je eigen research (DYOR)

That being said gaan we je nu uitleggen hoe je dus een NFT kunt kopen. Wat heb je nodig om een NFT te kopen is:

 1. Een Wallet Metamask
 2. Een account bij een exchange (Bitvavo)
 3. Geld dat je kunt missen (doe dit echt alleen met geld dat je kunt missen)
 4. Account bij een NFT Marketplace (Opensea)

1. Een Wallet Metamask

Je kunt geen NFT kopen zonder een wallet. Je hebt een soort van crypto wallet nodig. De wallet die wij hiervoor gaan gebruiken is de Wallet Metamask. Te herkennen aan de vos. Deze Metamask wallet wordt het vaakst gebruikt bij het kopen en verkopen van NFT’s.

De Metamask wallet werkt middels een plugin op je browser. Wij zelf gebruiken Chrome maar de Metamask wallet werkt ook met Safari, FireFox, Brave en Edge.

Volg onderstaande stappen om zelf een Metamask wallet aan te maken:

1. Ga naar Metamask.io

2. Klik op de knop [Download]

3. Klik op de knop [Install MetaMask for Chrome] (of welke browser je dan ook gebruikt)

4. Hierna kom je in een scherm waar je de extensie gaat toevoegen aan je browser. Klik op de knop om de extensie toe te voegen.

5. Er verschijnt nu een icoontje (vosje) naast de url balk van je browser. Klik daar op om de metamask te openen.

6. Klik op de knop [Get Started]

7. Klik op de knop [Create a Wallet]

8. Ga akkoord met de voorwaarden via de knop [I Agree]

9. Geef een wachtwoord in en klik op [creëren]

10. Je krijgt nu een video te zien hoe jij je wallet kunt beveiligen. Bekijk deze en als je klaar bent klik je op de knop [Volgende]

11. Je krijgt nu een “Secret Recovery Phrase” te zien. Sla deze goed op! Kopieer deze en deze op een veilige plaats. Je hebt deze sowieso nodig in de volgende stap om een wallet aan te maken. Klik op de knop [volgende]

12. Vul hier je “Secret Recovery Phrase” in en klik op [Bevestigen]

Gefeliciteerd! Je Metamask Wallet is aangemaakt. De eerste stap heb je gezet om een NFT te kopen. We moeten nu nog een exchange wallet aanmaken, geld storten & versturen en dan kunnen we een NFT kopen.

2. Een account bij een exchange

Nu we een Metamask wallet hebben aangemaakt hebben we ook nog een Exchange wallet nodig. Deze exchange wallet kan je het beste aanmaken bij een Nederlandse exchange. Op deze manier kan je gewoon met iDeal geld storten.

We hebben een exchange wallet puur nodig als we een NFT gaan kopen om geld erop te zetten via iDeal en dat dan weer te sturen naar je Metamask wallet. Als je al eerder een exchange wallet hebt aangemaakt dan kan je natuurlijk gewoon die gebruiken.

Wij raden zelf aan om een exchange wallet aan te maken bij Bitvavo. Bitvavo is een Nederlandse exchange, kan je betalen met iDeal en is gewoon betrouwbaar. Mocht je meer willen weten over Bitvavo, lees dan even onze Bitvavo Review.

Volg de volgende stappen om een exchange wallet aan te maken bij Bitvavo:

 1. Ga naar Bitvavo.nl (met onze link betaal je geen transactiekosten voor de eerste 1000 euro)
 2. Volg de stappen om een account aan te maken

Als je echt stap voor stap wilt weten hoe je een account kunt aanmaken op Bitvavo, ga dan even naar deze pagina en hier hebben we het stap voor stap uitgelegd.

3. Geld storten & versturen

We maken gebruik van Bitvavo omdat je daar dus met iDeal geld kunt storten op je exchange wallet. Bij Binance is dat bijvoorbeeld niet meer mogelijk. Met iDeal kan je dus simpel geld storten op je wallet.

We leggen je stap voor stap uit hoe je geld kunt storten op je exchange wallet:

 1. Login op je Bitvavo account die je in de stap hiervoor hebt aangemaakt.
 2. Je zit nu in het beginscherm. Ga naar de coin ETH (Ethereum).
 3. Vul het gewenste bedrag in dat je wilt storten op je Bitvavo account. Nogmaals doe dit alleen met geld dat je kunt missen. Je koopt nu met EUR de coin ETH.
 4. Doorloop de stappen en rond de betaling af.
 5. Kan een paar minuten duren maar dan heb je ETH staan op je Bitvavo exchange wallet.

We kunnen nu naar de volgende stap en dat is ETH gaan versturen van je Bitvavo exchange wallet naar je Metamask wallet. We moeten de ETH op Metamask wallet zetten omdat je daarmee een NFT kunt kopen.

We gaan de stappen weer met je doornemen om het van je exchange wallet naar je metamask wallet te sturen:

 1. Als het goed is ben je gewoon nog ingelogd in je exchange wallet en je metamask wallet. Zo niet, doe dat dan even.
 2. Op Bitvavo ga je weer naar de coin ETH. Je komt dan in dezelfde scherm als net. Nu ga je alleen geen ETH kopen maar juist ETH versturen oftewel ‘opnemen’.
 3. Klik in het menu op ‘Opnemen’
 4. Klik nu op het metamask icoontje (vosje) naast je url. Als je bent ingelogd kan je hier je zogenoemde metamask wallet adres kopiëren.
 5. Plak dat metamask wallet adres in het veld Adres in het Bitvavo scherm. Klik dan op de knop [Doorgaan]
 6. Vul het bedrag in dat je wilt versturen en klik op de knop [Doorgaan]
 7. Check de transactie en bevestig deze
 8. Per email dient deze transactie ook nog bevestigd te worden.

Klaar! Het kan een paar minuten en soms zelfs uren duren voordat de digitale valuta in je metamask wallet staat. Heb geduld voordat je in paniek raakt dat het geld weg is. Als je de stappen goed hebt doorlopen komt het vanzelf goed.

We kunnen nu bijna een NFT kopen! Alleen nog een account aanmaken bij een NFT Marketplace en we are all ready to go.

4. Account bij een NFT Marketplace

Laatste stap is het aanmaken van een account op de grootste NFT Marketplace van de wereld. Dagelijks gaat hier honderden miljoenen dollars aan ETH doorheen.

Volg deze stappen om een account aan te maken:

1. Ga naar opensea.io

2. Je hebt dus nu je metamask account met geld erop. We kunnen dus nu simpelweg je metamask wallet connecten aan opensea. Klk op ‘Create’ in het menu.

3. Connect nu je metamask wallet

4. Er is nu automatisch een account voor je aangemaakt. Je kunt nu zelf je profiel een beetje aanvullen met een normale username etc.

Super simpel en je bent nu helemaal klaar om op de opensea marketplace een NFT te kopen.

NFT Kopen op OpenSea.io

We hebben even wat stappen moeten doorlopen om hier te komen. Als je al wat langer in crypto actief bent dan zal je wel al veel van die stappen doorlopen hebben in een eerder stadium. Hoe dan ook; je bent nu klaar om je eerste NFT te kopen op opensea.io.

Wij gaan niet in op welke NFT je moet kopen of naar welke cijfers je moet kijken om een NFT te kopen. In dit artikel willen we je puur uitleggen hoe je een NFT koopt. Ook de NFT die we laten zien is niet bedoeld als financieel advies of wat dan ook.

Als het goed is ben je nu ingelogd op opensea.io. Bovenin zie je een zoekbalk. Vul daar bijvoorbeeld Obits in. Je komt dan op de pagina van Obits Official.

Als je dan naar beneden scrolt dan zie je de NFT’s die in deze collectie zitten. Wij zetten vaak de filter op “Buy now” om te zien wie zijn NFT te koop heeft gezet. Vaak krijg je dan een idee voor hoeveel ETH je een NFT kunt kopen.

Je kunt nu op 1 NFT klikken om de specifieke NFT te openen. Je ziet dan onderstaande pagina. Je kunt nu zien wanneer deze NFT is aangekocht, voor hoeveel die toen gekocht is en hoeveel kopers die al heeft gehad.

Je kunt nu zelf beslissen of je de NFT direct wilt kopen via de Buy Now knop of je kunt ook bod uitbrengen. Als je op de Buy Now knop klikt en genoeg funds hebt dan heb je binnen 5 sec een NFT gekocht. Let wel altijd op de gas fee. Soms kan deze nogal fors zijn.

Als je eenmaal een NFT hebt gekocht dan komt deze in je collectie te staan op je profiel pagina. Je kunt nu zelf beslissen of je deze weer te koop wilt zetten of even wilt vasthouden en kijken wat de prijs doet.

Conclusie

De NFT markt is nog volop in ontwikkeling en is nu echt hot. Hoe het verder gaat lopen met de NFT markt weet natuurlijk niemand. Wij denken zelf dat NFT’s wel altijd zullen blijven. Als jij kaarten voor een event via NFT kunt kopen zou toch top zijn.

Daarnaast denken wij dat het ook echt een uitkomst is voor games. Dit zal de komende tijd echt nog verder ontwikkeld worden. Maar goed, het kan ook helemaal doodbloeden. Het is nog een erg volantiele markt, hou daar rekening mee.

Zorg ervoor dat je met voldoende kennis een NFT koopt. Ga niet halsoverkop mee met de hype en FOMO. Doe eerst goed onderzoek en alleen met geld dat je kunt missen.

Succes!