Het koppelen van je Google Analytics account aan je Google Webmaster Tools account is een waardevolle en een erg simpele actie. Om dit te koppelen zal je inzicht krijgen in queries, landing pagina’s en geografische informatie. Een kleine moeite, een groot plezier!

1. Ga naar Google Analytics en klik op de onderste link/profiel (in mijn voorbeeld dus jkvdheijden)

 

 

2. Klik op de knop [Beheerder] in de menu bar

 

3. Klik op [Property Settings]

 

4. Scroll naar beneden  naar de header “Webmaster Tools Settings” en klik op de link “Edit”

 

5. Wanneer je de website al  hebt aangemeld bij Google Webmaster Tools kan je de website aanvinken en klikken op de knop [Save]. Wanneer je de website nog niet hebt aangemeld bij Google Webmaster Tools, klik dan op de knop [Add a site to Webmaster Tools] en doorloop de aangegeven stappen.

 

6. Als je hebt geklikt op [Save] krijg je de volgende melding. Klik op de knop [OK] om de koppeling op te slaan en door te gaan.

 

7. We komen dan terug in Google Analytics menu [Property Settings] en zien nu onder de header “Webmaster Tools Settings” dat de koppeling is opgeslagen. Klik op de knop [Apply] om alles op te slaan.

 

8. Google Analytics en Google Webmaster Tools zullen nu gegevens gaan uitwisselen. Hierdoor krijg je vooral in Google Analytics een nog beter beeld van bezoeken en keywoorden waarop je gevonden gaat worden. Je kunt deze extra informatie vinden onder het menu [Verkeersbronnen] – [Zoekmachineoptimalisatie].

 

Succes!