Het kan handig zijn om gebruikers toegang te geven tot je Google Analytics account. Op deze manier hoef je ze niet de persoonlijke inloggegevens van je email te geven (lijkt me ook niet gewenst). Om gebruikers toe te voegen in Google Analytics dien je zelf wel over de rechten te beschikken om gebruikers te beheren.

Je kunt zoveel gebruikers toegang geven tot je Google Analytics account als je wilt. Je kunt gebruikers op verschillende niveaus toegang geven. Laten we eerst even kijken welke stappen je dient te doorlopen om een gebruiker toegang te geven.

1. Log in op de pagina http://www.google.nl/intl/nl/analytics/

2. Bovenin het scherm dien je op “Beheerder” te klikken

3. Selecteer het juiste account, property en dataweergave (dit heeft vooral te maken als je meerder websites bezit)

4. Mijn voorkeur gaat uit om toegang te geven op ‘Property’. Op deze manier krijgt de gebruiker geen toegang tot je gehele account maar beschikt die wel over voldoende rechten om alle werkzaamheden uit te voeren.

google analytics gebruikers toevoegen 1

5. Onder het kopje ‘Rechten toevoegen’ kan je het e-mailadres van het Google account opgeven van de gebruiker.

google analytics gebruikers toevoegen 2

6. Wat voor rechten dient de gebruiker te krijgen? Er zijn 4 toegangsniveau’s mogelijk.

Gebruikers beheren: als de gebruiker de mogelijkheid dient te hebben om zelf andere gebruikers toe te voegen en te verwijderen van het Google Analytics account.

Bewerken: als de gebruiker de mogelijkheid dient te hebben om rapport en administratieve functies moeten kunnen uitvoeren. Denk hierbij aan dataweergaves aanpassen, filters maken, etc.

Samenwerken: als de gebruiker de mogelijkheid dient te hebben voor het delen en maken van persoonlijke items. Denk hierbij aan het maken en delen van een dashboard.

Lezen en analyseren: als de gebruiker de mogelijkheid dient te hebben om alleen naar de statistieken te kijken.

7. Na het selecteren van de betreffende rechten kan je de gebruiker nog per email informeren over de toegang tot het Google Analytics account. Vink de optie aan.

8. Klik op de knop [Toevoegen]

Succes!