Het is een tijdje stil geweest op websiteacademie.nl, mijn excuses hiervoor. Erg druk geweest de laatste tijd met allerlei leuke projecten. Maar goed ter zake; hoe kan je geld verdienen met Google Adsense en hoe kan je dit op je WordPress website zetten.

Vroeger was Google Adsense echt een cashcow. Verschillende Internet Marketeers hebben hier echt duizenden euro’s per maand mee verdiend. Vroeger was Google nog niet heel strikt met regels en kon je heel eenvoudig veel geld verdienen, tegenwoordig werkt het iets anders.

Wat is Google Adsense?

Voordat we het verder gaan hebben over geld verdienen met Google Adsense gaan we eerst kijken wat nu precies Google Adsense is. Sommige mensen denken dat Google Adsense samen gebruikt moet worden met Google Adwords, maar dat is niet waar.

Google Adsense zijn de blokken met advertenties die je op veel websites tegenkomt. Als mensen klikken op de advertenties dan krijg je daar een bedrag voor. Afhankelijk van de niche krijg je zo tussen 0.01 cent tot 1 euro voor een klik. Hieronder zie je een voorbeeld van een Google Adsense advertentie:

Google_Adsense_1

Google Adwords zijn juist de mensen die betalen als er op de link geklikt worden. Met andere woorden zij bieden op een keywoord en betalen dat bedrag aan Google als er iemand op heeft geklikt. Google zal dan aan jou dit bedrag uitbetalen.

De Google Adsense advertenties passen zich vanzelf aan de content van je website. Als je dus een website hebt in voetbal, dan zal Google alleen maar voetbal gerelateerde Google Adsense advertenties tonen.

Let op!

Zoals eerder gezegd kon je vroeger op een zeer eenvoudige manier hier veel geld mee verdienen. Tegenwoordig is Google erg strikt geworden met de regels. Als Google ook maar een vermoeden heeft dat je niet aan de regels houdt dan sluiten ze per direct je account af. Zelfs als je nog geld dient te krijgen sluiten ze je account gewoon af en kan je fluiten naar je geld.

Een van de regels is dat je nooit, maar dan ook nooit, op je eigen advertenties mag klikken. Hoe verleidelijk dit ook is, doe het niet! Google is zo geavanceerd dat ze dit direct zullen door hebben. Lees de algemene voorwaarden dus even goed door voordat je met Google Adsense begint.

Google Adsense WordPress

Voordat je Google Adsense op je website kunt zetten moet je wel een account aanmaken op https://www.google.com/adsense/.

Als je een WordPress website hebt dan kun je heel eenvoudig hierop Google Adsense gaan zetten. Je hebt hier geen technische kennis voor nodig. We kunnen hier gelukkig gewoon een gratis plugin voor gaan gebruiken.

Zelf gebruik ik de plugin “Google Adsense”. Dit is een gratis en eenvoudige plugin om de Google Adsense advertenties op je website te zetten. De rest spreekt eigenlijk voor zich.

Het is moeilijk te zeggen hoeveel je kunt verdienen met Google Adsense. Dit is afhankelijk van de branche waarin je opereert, hoeveel bezoekers je hebt en hoeveel mensen uiteindelijk op je advertenties klikken. Daarnaast is het niet toegestaan om je Google Adsense inkomsten te delen dus ik kan hier ook weinig over zeggen. De beste manier is gewoon om het even te proberen en het een maand laten lopen. Probeer er alleen niet TE afhankelijk van te zijn, want als je account ineens geblokkeerd word dan ben je de sigaar.