Om meer Facebook likes te generen voor je Facebook bedrijven pagina kan je ervoor kiezen om je pagina betaald te promoten. Op deze manier kan je voor een redelijk bedrag gestaag meer vind-ik-leuks krijgen omdat je nu zichtbaar gaat zijn in het nieuwsoverzicht van andere Facebook gebruikers die nog geen fan zijn van je Facebook pagina.

Wij raden je af om Facebook vrienden te ‘kopen’ via andere websites dan Facebook zelf. Via Facebook wordt je meer zichtbaar gemaakt waardoor meer mensen zelf beslissen om je Facebook pagina te liken. Je kunt ook echt Facebook fans kopen bij andere websites maar dit zijn altijd ‘nep’ gebruikers en je loopt de kans dat je Facebook pagina een straf krijgt als Facebook hier achter komt.

Meer vind ik leuks krijgen

Laten we eens kijken hoe we een betaalde advertentie kunnen maken op Facebook. Dit gaan we doen voor de Facebook pagina van website academie en ik hoop je over een tijdje de resultaten te kunnen delen.

1) Ga naar je Facebook pagina, in ons voorbeeld dus http://www.facebook.com/websiteacademie

2) Stel je budget per dag in en klik op [Pagina promoten]. Wij kiezen voor het goedkoopste bedrag om te kijken hoeveel impact het überhaupt heeft.

3) Je krijgt nu onderstaande pop up te zien. Om te bekijken welke betaalmethode staat in gesteld klik je op het kleine tandwieltje linksonderin en kies je voor “Betalingsmethode wijzigen…”

4) Wij hebben gekozen voor betaalmethode PayPal. Mocht je de gewenste betaalmethode hebben gekozen dan gaan we terug naar de popup en klikken we op de knop [Pagina promoten]

5) De advertentie is nu ingesteld en is direct zichtbaar gemaakt. Vergeet niet om de betaalde advertentie zelf weer stop te zetten, anders blijf je er maar geld in stoppen en wellicht heeft het geen enkel effect en kost het je alleen maar veel geld. Dan kan door middel van het kleine potloodje rechtsbovenin in het volgende vakje.

Resultaten Facebook pagina promoten (betaald)

Hierbij de resultaten van het betaald promoten van mijn Facebook pagina. In totaal heb ik 4 dagen gepromoot (niet al te lang, maar wilde ook niet te lang wachten met het delen van de resultaten) op Facebook.

Aantal dagen betaald gepromoot = 4 dagen
Kosten per dag = 4 euro
Totale kosten = 16 euro
Aantal directe likes uit de promotie= 13
Kosten per directe like = 1,23 euro
Bereik = >3.000

Ik noem het een directe like omdat er naar mijn idee meer likes binnen komen die niet zo gemarkeerd zijn maar wellicht wel uit de promotie voortkomen. In deze 4 dagen heb ik in totaal 25 likes binnen gekregen. Deze komen niet allemaal binnen via de promotie maar een deel zou goed kunnen (wellicht later teruggekeerd en alsnog pagina geliked). Ik heb wel gemerkt dat je Facebook pagina gewoon extra onder de aandacht komt en het zou niet terecht zijn als je alleen kijkt naar de 1,23 euro per like, want naar mijn idee werk je ook indirect aan naamsbekendheid. Ik merkte tevens dat ik meer reactie kreeg op mijn Facebook berichten.

Ik zou dit zeker vaker gaan doen en ben benieuwd als het met grotere bedragen gaat hoe snel het dan zal gaan. Naar mijn idee een eerlijke manier om je Facebook pagina meer onder de aandacht te brengen dan zo maar Facebook likes te kopen.

Succes!

Ps. Mocht jij ook een keer betaald je Facebook pagina gepromoot hebben dan zijn wij erg benieuwd naar jouw ervaringen. Deel ze hieronder met ons.