Als je op deze pagina bent gekomen ben je dus geïnteresseerd om te weten waar je veilig en betrouwbaar Ethereum (ETH) kunt kopen. Dan hebben we goed nieuws, dat weten wij en dat gaan we je haarfijn uitleggen.

Je wilt Ethereum (ETH) kopen maar aangezien er veel scammy websites zijn kan je dit het beste doen bij een broker die al jaren actief is, een goede reputatie heeft en natuurlijk bekend staat als veilig en betrouwbaar.

Wat gaan we allemaal behandelen in dit artikel?

 • Hoe kan je het beste Ethereum Online kopen?
 • Bij welke broker kan je het beste Ethereum kopen met de laagste fee?
 • Wat is de huidige koers van Ethereum?
 • Waar moet je rekening mee houden bij het kopen van Ethereum?
 • Wanneer moet je Ethereum kopen?

Online Ethereum (ETH) kopen

Elke broker/exchange die wij op deze pagina tonen is met zorg uitgekozen. Daarnaast kan je bij elke broker/exchange eenvoudig betalen met iDeal, Bancontact en vaak ook met CreditCard (indien gewenst).

Het is in de afgelopen jaren nog niet zo makkelijk geweest als vandaag om de cryptocurrency Ethereum (ETH) online te kopen.

Goedkoop en veilig Ethereum (ETH) kopen met iDeal

Goed om te weten voordat je Ethereum (ETH) gaat kopen is dat veel brokers/exchanges natuurlijk een soort van fee rekenen. Dat is de fee die zijn krijgen bovenop de actuele koers. Dit is heel normaal en is niet gek in de wereld van beleggen.

Deze kosten kunnen flink variëren van 0,25% tot wel 5,0%. Je kunt zelf wel bedenken dat je natuurlijk het liefst zo min mogelijk fee wilt betalen. De broker met de laagste fee op dit moment is Bitvavo. Bij Bitvavo betaal je maximaal 0,25% fee. Daarnaast hoef je bij Bitvavo voor de eerste 1000 euro geen handelskosten te betalen (mogen wij aanbieden via onze link).

Hoe kan ik Ethereum (ETH) kopen?

Bij Bitvavo kan je eenvoudig, snel en goedkoop (goedkopere broker bestaat er niet) Ethereum aanschaffen.

 1. Klik op deze link om een account aan te maken bij Bitvavo en je geen handelskosten hoeft te betalen voor de eerste 1.000 euro. Dit krijg je alleen als je via deze link een account aanmaakt.
 2. Je kunt nu eenvoudig euro’s storen op je Bitvavo wallet. Je kunt gebruik maken van 1 van de 8 betaalmethodes (o.a. iDeal, Bancontact, CreditCard, etc).
 3. Zodra de betaling is voltooid en de euro’s in je Bitvavo wallet staan kan je beginnen om de euro’s om te zetten in Ethereum (ETH). Je kunt de gekochte Ethereum (ETH) in je Bitvavo wallet laten staan of je kunt deze op een externe wallet zetten.

Wat is de huidige koers van Ethereum (ETH)?

Laten we even kijken naar de historische ethereum prijzen van de afgelopen jaren. Je krijgt dan een beetje een gevoel bij de huidige prijs en de stijging/daling die het heeft doorgemaakt door de jaren heen.

 • Jaar 2016: laagste prijs was € 0,08 en hoogste prijs was € 18,26
 • Jaar 2017: laagste prijs was € 7,67 en hoogste prijs was € 701,10
 • Jaar 2018: laagste prijs was € 74,09 en hoogste prijs was € 1.187,08
 • Jaar 2019: laagste prijs was € 91,47 en hoogste prijs was € 296,59
 • Jaar 2020: laagste prijs was € 98,88 en hoogste prijs was € 612,10

Niemand kan de toekomst voorspellen en de Ethereum koers is net zo volatiel als alle andere cryptomunten. Een daling of stijging van een paar procenten zijn geen uitzondering. Hieronder kan je de huidige koers vinden van Ethereum:

Waar rekening mee houden voordat je gaat beleggen in Ethereum (ETH)?

De crypto markt is erg in beweging. Vaak veel meer dan de normale aandelenkoers. Koersen kunnen vaak met tientallen procenten dalen maar ook stijgen. Het beleggen in crypto en daarmee dus ook Ethereum (ETH) blijft altijd een risico en er bestaat altijd een kans dat jij je geld verliest.

Zorg er dus altijd voor dat je kunt missen wat je gaat beleggen. Zo lang het goed gaat is het leuk maar het kan ook zeker minder gaan. Voordat je gaat investeren is het ook zeker slim om eerst meer onderzoek te doen naar de coins waar je in wilt investeren.

Waarom is Ethereum (ETH) interessant om in te investeren?

Na Bitcoin staat Ethereum op de tweede plek als het gaat om marktkapitalisatie. Als je wat minder risico wilt nemen kan Ethereum een goede keuze zijn om in te investeren dan de low-cap coins. Het Ethereum netwerk wordt veel gebruikt voor token creaties en ook ICO’s.

Zo draaien ook veel tokens uit de top100 op het ETH netwerk. Denk hierbij aan Zilliqa, OmiseGO en Attention Token. Oftewel ERC20 tokens en volledig afhankelijk van ETH.

Wanneer Ethereum (ETH) kopen?

Als het goed is ben je nu op de hoogte van de risico’s, heb je zelf ook nog wat onderzoek gedaan naar Ethereum, weet je welke broker je moet gebruiken en heb je de beslissing genomen dat je Ethereum wilt aanschaffen.

Maar de grote vraag is nu; wanneer koop je nu Ethereum? Wat is een goed moment? Natuurljik is het perfecte koopmoment als de ETH koers net wat omlaag is gegaan en zodra je gekocht hebt de koers weer gaat stijgen. Helaas is dat niet zo simpel in werkelijkheid.

Een goede strategie kan zijn om op een vaste moment per maand Ethereum te kopen. Op deze manier koop je altijd een keer in een dip maar ook een keer op de top. Op deze manier zorg veel meer voor een spreiding van je investering.

Cursus handelen in Crypto volgen?

Mocht je er echt over nadenken om zelf te gaan handelen in crypto dan is het misschien slim om een cursus te volgen. Wij zelf hebben de cursus van Madelon Vos gevolgd en waren daar erg content over. Madelon heeft de gave om de toch wel moeilijke materie in Jip en Janneke taal uit te leggen. Zelfs wij begrepen het allemaal na de cursus, dat zegt wel wat!

Als je meer wilt lezen over deze cursus, bezoek dan onze handelen in bitcoin review pagina. Wij bespreken op deze pagina de cursus en mogen daar van Madelon ook een korting van 10% aanbieden aan onze bezoekers. Doe er je voordeel mee.